fbpx

Застраховка при пътуване в чужбина – къде е най-изгодно

Днес една приятелка ме попита като ходи в чужбина, има ли вариант да се направи някаква застраховка, която да покрива медицинските услуги. Все пак, когато човек пътува трябва да се подсигури, защото всичко може да се случи. Започнах да ровя из нета, за да намеря информацията, която ме интересува. Приятелката имаше и някои изисквания - застраховката да може да се поръча и плати онлайн, да е сиурна, да е евтина, да покрива доста от медицинските разходи, които евентуално могат да се направят. Направих проучване какво включва и в коя компания е най-изгодно да се направи.

На фона, на това което се случи тази година на морето – случаят, където турист беше платил над 500 лв за преглед на ухо мисля, че си заслужава да ви обясня какво включва застраховката при пътуване в чужбина и разбира се колко струва.

В интерес на истината цената е различна при различните застрахователни компании и се определя в зависимост от това за колко човека се отнася, какви рискове включва, за колко време е пътуването и още доста фактори. Можете сами да видите цените, като зададете вашите критерии в този калкулатор за застраховка при пътуване в чужбина. Най-евтиното е около 48 стотинки на ден.

Но нека да се спрем на самата застраховка – какво включва, какво покрива и т.н.

Тя се използва не само, когато сте на почивка, но и когато пътувате по работа. Покрива рискове като злополука, впезапно заболяване, ако се превивате от силни болки в зъб, ако се наложи транспортиране и репатриране, предизвикани от инцидент или болест. Застраховката включва и по-сериозни рискове като трайно намалена работоспособност, предизвикана от злополука, пари за престой в болница, смърт. Ествествено, ако включите тези рискове, цената е по-висока, но си заслужава.

Освен медицинските покрития може да се възползвате от правна защита и асистанс 24 часа в денонощието. С други думи застрахователят е длъжен да ви осигури лекар – специалист, който да ви помогне за разрешаване на здравословния ви проблем и да поеме всички разноски по преглед, лечение и евентуално оставане в болница. Има още една полза – застрахователят се разплаща с болничното заведение или лекаря. От вас се изисква само да си носите документ за самоличност и застрахователната полица. В нея е отбеляан телефон на застрахователя. Обаждате се и той бързо решава проблема ви. Не е нужно да носите в себе си сериозни суми, застраховката при пътуване ще ви помогне.

Както казах малко по-горе в статията, застраховката може да се сключи за няколко човека. За страните от ЕС може да ползвате европейска здравноосигуртелна карта. Но, лошото при нея е, че е валидна за определени болнични и извън болнични заведения. Освен това се попълват един куп документи и няма асистентната услуга.

Другата полза да се направи застраховка при пътуване е, че ако евентуално си изгубите багажа, забави се или се отложи полета, имате нужда от правна защита, която да ви защити от кражба или хулигански прояви. Трудно е като сте на територията на друга държава. Но, ако имате застраховка, достатъчно е да звъннете един телефон и веднага ще ви се осигури съпорт от застрахователната компания.

Да, щях да забравя нещо важно. В зависимост от финансовия лимит има и доста допълнителни покрития като да посетите близък или роднина в конкретната държава, осигуряване на придружител за деца, възстановяване на разходи за телефонни обаждания.

Това е за днес, ако статията ви е харесала, споделяте я с приятелите си. И не забравяйте да се абонирате се за новите статии и оферти за почивка на otdihbg.com.

Абонирайте се за нашия бюлетин

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.