Защо да отидем на море в Несебър?

Защо да отидем на море в Несебър?

Има ли къде да направите тази година лятната си почивка? Решили сте този път морето да е мястото за отдих. Курорти много и хиляди възможности да изкарате незабравими отпускарските дни.

Предлагаме ви Несебър. Тук ще изкарате невероятно и не само това. Цените са много добри. Така ще се отдадете на пълен релакс и същевременно ще намерите изгодни и евтини оферти за почивка на море.

Красив древен град с многовековна история. Съхранил минало, приветлив в настоящето и устремен към бъдещето.

Несебър привлича милиони туристи от всички краища на страната. Неговата красота, обаяние и гостоприемство са съблазнителни не само за българите, но и за чуждестранните туристи.

Почивка в Несебър гарантира пълен релакс, хиляди възможности за лукс, разкош, глезотии и забавления за всяка възраст.

Несебър е цветущо развит курортен град. Разположението му е от две части – стар Несебър и нов Несебър.

В Стария град, разположен на полуостров може да се види невероятна архитектура на къщите, които са реставрирани и са преобразувани във величествени паметници на Възрождението. Запазени са около 80 дървени къщи с множество прозорци и изглед към синята морска шир. Тук туристите се пренасят в един минал период.

Гледката е неописуемо привлекателна и сантиментална. В тази част може да се докоснете до миналото на предците, може да се настаните в хотел и всяка сутрин излизайки на балкона да се любувате на заобикалящата ви старинна атмосфера.

Извън стария Несебър започват новите квартали с множество приветливи къщи, хотели, където ще се почувствате като кралски особи и почивни станции, в които не би ви липсвало нищо от домашния комфорт.

Плажът на новия Несебър е приказно чист и обаятелен. Множество ресторанти, хотели и вили са денонощно на разположение на пристигащите потоци от туристи.

Все пак да не забравяме, факт е, че туризъма и почивното дело са основния поминък на местните тук, а това да угодят и на най-претенциозните изисквания е тяхно хоби.

Всеки новодошъл в Несебър има какво да разгледа, на какво да се изуми и от какво да остане пленен. Забавленията, които се предоставят са безброй много, като започнем от най-малките – увеселителни паркове, градини, аква паркове и т.н., и т. н., и стигнем до най-големите, които остават очаровани от архитектурно-историческия резерват; Средновековните църкви; „Св. Иван баптистки” художествената галерия с множество съхранени живописи; църквата “Христос Пантократор”, в която се намират полирани керамични мозайки,; църквата “Св. Йоан Алитургетос”, запазила българските архитектура и живопис. За възрастните може още да се препоръчат: етнографския музей, в който на живо посетителите ще видят народните носии на предците ни, предмети от бита, занаятчийски уреди и още много неща от далечното минало на българите.

По плажовете забавленията никога нямат край. Увеселения има и за децата и за техните родители. Водните пързалки, надуваемите замъци са само една капка от това, на което могат да се порадват малчуганите. За любителите на по-екстремни забавления са карането на джет, яхта, лодка, летене с балон или возене на банан, но това е само една хилядна от морската почивка, която предстои.

Почивка в Несебър е правилното решение за търсачите на развлечения, лукс, удобства и още, и още.

Хотели, които се предлагат в Несебър са безкрайно много и всички отварят врати за желаещите да изкарат няколко незабравими дни почивайки на морето.

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: