Защо да отидем на море в Несебър?

Има ли къде да направите тази година лятната си почивка? Решили сте този път морето да е мястото за отдих. Курорти много и хиляди възможности да изкарате незабравими отпускарските дни.

Предлагаме ви Несебър. Тук ще изкарате невероятно и не само това. Цените са много добри. Така ще се отдадете на пълен релакс и същевременно ще намерите изгодни и евтини оферти за почивка на море.

Красив древен град с многовековна история. Съхранил минало, приветлив в настоящето и устремен към бъдещето.

Несебър привлича милиони туристи от всички краища на страната. Неговата красота, обаяние и гостоприемство са съблазнителни не само за българите, но и за чуждестранните туристи.

Почивка в Несебър гарантира пълен релакс, хиляди възможности за лукс, разкош, глезотии и забавления за всяка възраст.

Несебър е цветущо развит курортен град. Разположението му е от две части – стар Несебър и нов Несебър.

В Стария град, разположен на полуостров може да се види невероятна архитектура на къщите, които са реставрирани и са преобразувани във величествени паметници на Възрождението. Запазени са около 80 дървени къщи с множество прозорци и изглед към синята морска шир. Тук туристите се пренасят в един минал период.

Гледката е неописуемо привлекателна и сантиментална. В тази част може да се докоснете до миналото на предците, може да се настаните в хотел и всяка сутрин излизайки на балкона да се любувате на заобикалящата ви старинна атмосфера.

Извън стария Несебър започват новите квартали с множество приветливи къщи, хотели, където ще се почувствате като кралски особи и почивни станции, в които не би ви липсвало нищо от домашния комфорт.

Плажът на новия Несебър е приказно чист и обаятелен. Множество ресторанти, хотели и вили са денонощно на разположение на пристигащите потоци от туристи.

Все пак да не забравяме, факт е, че туризъма и почивното дело са основния поминък на местните тук, а това да угодят и на най-претенциозните изисквания е тяхно хоби.

Всеки новодошъл в Несебър има какво да разгледа, на какво да се изуми и от какво да остане пленен. Забавленията, които се предоставят са безброй много, като започнем от най-малките – увеселителни паркове, градини, аква паркове и т.н., и т. н., и стигнем до най-големите, които остават очаровани от архитектурно-историческия резерват; Средновековните църкви; „Св. Иван баптистки“ художествената галерия с множество съхранени живописи; църквата „Христос Пантократор“, в която се намират полирани керамични мозайки,; църквата „Св. Йоан Алитургетос“, запазила българските архитектура и живопис. За възрастните може още да се препоръчат: етнографския музей, в който на живо посетителите ще видят народните носии на предците ни, предмети от бита, занаятчийски уреди и още много неща от далечното минало на българите.

По плажовете забавленията никога нямат край. Увеселения има и за децата и за техните родители. Водните пързалки, надуваемите замъци са само една капка от това, на което могат да се порадват малчуганите. За любителите на по-екстремни забавления са карането на джет, яхта, лодка, летене с балон или возене на банан, но това е само една хилядна от морската почивка, която предстои.

Почивка в Несебър е правилното решение за търсачите на развлечения, лукс, удобства и още, и още.

Хотели, които се предлагат в Несебър са безкрайно много и всички отварят врати за желаещите да изкарат няколко незабравими дни почивайки на морето.

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.