5 забележителности в Рим, които да разгледаме за 48 часа

Отдавна мечтаете за екскурзия в Рим. Искате да видите забележителности в Рим, атракции. Е, най-после мечтата ви е на път да се сбъдне. Намерили сте подходяща оферта за Рим, но имате един проблем – не разполагате с достатъчно време. В тази статия ще ви дадем насоки, ако разполагате с ограничен период от време, като например 48 часа, какво трябва да разгледате Рим.

Ако не сте си намерили хотел, вижте вижте страхотни предложения:

Ако сте в Рим за кратко, не е лошо да си направите едно добро планиране на времето, съчетано с добра стратегия. Този древен град е изпълнен с красиви художествени и исторически експонати, спиращи дъха църкви и параклиси и красива архитектура. Улиците, по които минават  повечето посетители са  по-често са калдъръмени. Това означава, че задължително трябва да разполагате с  удобни обувки. Не е препоръчително  да  обуете най-новите си обувки на токчета и да тръгнете по камъните.

Пристигането в  Рим е завладяващо и интересно. Има много полети до Рим, така, че имате голям избор. Транспортът от летището е в изобилие, като може да ползвате автобуси, експресни влакове, нон-стоп таксита. Обществената транспортна система на Рим може лесно да се използва и най-важното е, че е превозните средства са редовни. Така, че няма да имате „удоволствието” да висите по спирките и да чакате да мине халеевата комета, опа обърках се – автобуса или трамвая. Естествено най-удобно е  метрото. Но, ако желаете може да пътувате с автобус или влак. Пътувайки, ще може по-добре да разгледате божествения Рим. Повярвайте ми, има какво да се види, защото  градът на императорите е интересен и забавен.

 За доста от популярните атракции и забележителности, бихте могли да намерите билети с  намаление. В някои случаи дори може да ви излязат безплатно. Е, уловката е да си купите нещо друго, например напитка.

Няма повече да се отплесвам. Е, може само малко…, но много харесвам древния Рим. Тези атракции ме пренасят в миналото. Изживявам всяко посещение, представям си живо какво се е случило. Уникално е, хора! Спирам! Изживейте го и вие!

 1. Базиликата на Ватикана „Свети Петър“

Една от най-интересните забележителности в Рим е Базиликата на Ватикана „Св. Петър“. Последната е едно от най-свещените места на Римо – католическата църква в Рим.

Музеите на Ватикана изпълват туристите с удивление. В някои от тях се намират най-известните шедьоври в света. Те включват интересни и вдъхновяващи стенописи. Ако сте в Рим за само два дни и един от тях е неделя,  важно е да  знаете, че музеите на Ватикана са затворени три недели от  месеца. Те са отворени една неделя в месеца и входът е безплатен, така че нормално е в този ден да има голям наплив от туристи. Затова, ако искате да разгледате невероятните музеи на Ватикана, то направете проучване кога са отворени и според това планирайте екскурзията си в Рим.

2. Сикстинската капела

Друга забележителност в Рим е Сикстинската капела е, която е  дело на Микеланджело. Тя е официалната резиденция на папата. Вярващите са сигурни, че ако изминат  всичките 1400 стъпала ще бъдат богопомазани и ще имат невероятен късмет. Дали е така, ще кажат тези които вече са посетили Рим и късметът им е заработил усилено в тяхна полза. През пролетта това място е изпълнено с азалии, като цветята придават един магически, почти мистичен вид.

3. Фонтан ди Треви

Съвсем близо до Испанските стъпала е видният Фонтан ди Треви. Желателно е посетителите да хвърлят една или две монети във водата. Според легендата, ако хвърлите  монета във фонтана ще се върнете съвсем скоро в Рим. В интерес на истината тези монети се използват след това, за да нахранят гладните и бездомни гаврошовци, които живеят по улиците на Рим. Така, че дори и не да се върнете отново, със сигурност ще помогнете  на някой гладен бездомник или човек в нужда.

4. Колизеума

Вторият ден може да разгледате  древния Рим и неговите руини, наречени Колизеум. Посетителите на Рим задължително трябва да посетят това уникално място. Колизеумът е построен, за да побере 70 000 зрители. Тук може да се вживеете в ролята на гладиатор.

 5. Храма на Сатурн и арките на Тит

Друга забележителност, която не трябва да се пропуска е Храма на Сатурн и арките на Тит и Септимий. По-късно същия ден, можете са посетите  Пантеона, която е най-старата сграда в Рим. Известният художник Рим Рафаел е погребан там.

 Пътуването до Рим е едновременно образователно и романтично. Има толкова много да се види, въобще няма да усетите кога двата дни са свършили. И все пак не бъдете скептик, хвърлете монета или две в известния Фонтан ди Треви, за да си гарантирате, че един ден отново ще се върнете в Рим.

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.