Язовир Батак

Да отпочинем сред Батак

Питате се къде из България да намерите красотата и силата на живота от природата.

Има две възможности – град Батак и язовир Батак. И в двата случая ще можете да си починете истински и да се насладите на красотата и спокойствието на града и язовира.

1

Батак е предпочитано място за почивка от шума и натовареното ежедневие.

Батак е разположен в Южна България, намира се на 1036 км надморска височина в планински район. Зимата е мека и топла, а лятото прохладно и предразполагащо към дълги, приятни почивки. Поради разположението на градчето ветровете тук са труднодостъпни и температурите са желани за посетителите му.

Батак е приятен и привлекателен планински курорт не само заради климата си, но и заради „Балиновата къща”, която е архитектурен исторически и културен паметник, тя е образец, за архитектурата на града и етнографски музей;

За посетителите на града и туристите решили да отпочиват в Батак може да се видят още – „Паметника на Трендафил Балниов”; Исторически музей; Църквата „Света Неделя”, нейната постройка е под формата на кръстовиден купол, изработена изцяло от камък, дъбови врати и обгърната от всяка страна с високи, каменни стени.

  • Почивна станция, планински курорт е местността „Цигов чарк”. Нахождението й е в Западните Родопи. Мястото предполага идеални почивки през всеки сезон на годината. Базата е добра за отдих и отговаря на всяка категория изисквания на клиентите. Заведения, ресторанти и закусвални нямат край. Разположението на курорта е в близост до язовир Батак, а това дава много възможности за практикуването на различните водни спортове и риболов.

Курортът Цигов чарк е осеян с множество хотели – няколко от тях с огромни размери, и безброй семейни хотели и вили за гости, в които бихте могли да се настаните с големи компании приятели. Цените са достъпни за всички, а почивката ви ще е гарантирана.

  • Друго приятно и предпочитано място е местността „Широка поляна”. Това е идеалното място за отдих сред девствената природа и страхотните пейзажи. Борова гора прави въздуха кристално чист, а вилните зони, разположени на брега на самото езеро завършват приказката за идеалната почивка.
  • Местността „Беглика” – намира се в централната част на Западните Родопи. Живопистта е привличала от дълги години насам множество туристи. Язовирите и бистротата на реките създават условия за риболов. Тук посетителите могат да зърнат многообразието на живата природа – елени, диви свине и други, което предполага развитието на ловния туризъм.
  • Местността „Кара” – е още едно от причудливите места по този край, съхранил истинската си същност, дивото и приказно обаяние на природата;
  • Язовир Доспат – в околията му е осеяно с множество хотели, мотели, вили, ресторанти, в които туристите ще почувстват гостоприемството и ще се насладят на природата.
  • Атракция за туристите на Батак и минаващите от там са двата резервата „Беглика”. И „Дупката”вековни иглолистни дървета, разнообразна флора и фауна.
  • Забележителни са паметниците на хълма, откъдето се вижда цял Батак.

Знаейки всичко това, въпреки малките размери на това южно градче всеки решил да изкара една незабравима почивка ще се ориентира бързо и ще потърси място, за да направи резервациите си за нощувки.

Почивката в Батак ще се отрази идеално на малки и големи, поради здравословните и приятни условия, които създават това райско място.

Booking.com

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.