Цигов чарк – сила и спокойствие от Родопите

Цигов чарк е разположен в западната част на Родопите. Намира се до град Батак, град Ракитово и е на около 24 км на изток от Велинград, от град Пазарджик е на 43 км.

Защо да отидем на почивка в Цигов чарк?

Курорт Цигов Чарк е много предпочитана дестинация в България, определена за почивки през всеки сезон на годината. Той дава възможност за множество развлечения и забавления. Климатът е благоприятен и предразполага развитие на различни видове спорт. В близост са Пещера, язовир Батак, Велинград. Хората, които предпочитат уединението на планината, могат да резервират някоя от многобройните вили в района. Ако пък предпочитат по-цивилизационно преживяване, могат да релаксират в съседните градове, като например да изберерат подходящите хотели за уикенд във Велинград.SUNP0074

   Тук посетителите наред с организирането на нощувки могат да се полюбуват на уникална природа, да релаксират сред спокойна атмосфера и да се отдадат на приятни занимания и спортове. Уникалността и магията на това кътче от България се къпе в чистата свежест на природата.

   Тук в разгара на зимния сезон всеки може да кара ски и сноуборд. Пистите са удобни и предвидени, както за напреднали, така и за начинаещи. Съществуват няколко по вид писти с различни дължини и отделни нива. Оборудвани са с влекове за по-стръмните места.

   През топлите месеци, всеки почитател на риболова може да хвърли въдица във водите на реките в околността на курорт Цигов Чарк. Около курорта, в баташкото землище има едно лесничейство, както и три дивечовъдни стопанства.

  За привържениците на високия адреналин и скорост, не са малко видовете водни спортове и атракции. С почивка в Родопите, всеки може да има повече от очакваното и да направи незабравим купон.

SUNP0076

   Около язовир Батак не малко са туристите, които обичат да нощуват на палатка, въпреки големия избор от вили, къщи за гости, малки семейни хотели и големи луксозни хотели в околността.

   За всеки, които обича съвременната и традиционна почивка в Цигов Чарк има десетки хотели, къщи за гости са с широко отворени врати. Всички те предлагат множество удобствата, наред с паркинги, басейни, от които гостите на планина не биха се лишили. Много заведения и ресторанти, вежливо и с любов приготвят страхотни майсторски блюда за посетителите си. Места за настаняване в Цигов Чарк, има целогодишно и на достъпни за всеки български джоб цени.

   Всеки един от обявените в летните или зимни оферти с хотели Цигов Чарк, поддържа високи стандарти за обслужване. Къща за кости може да наеме всяко по-голямо семейство или приятелска компания. Гарантирани са комфорта и приятната атмосфера за един невероятен релакс.

SUNP0075

   Любопитно за това планинско курортче в България е, че интересът на инвеститори няма край. Курорт Цигов Чарк е в процес на развитие и реализиране на множество проекти за изграждане на модерна, съвременна и европейска визия. Всички тези бъдещи планове включват развитие на местността, с цел подобряване условията за почивка в Цигов чарк, наедно със съхраняване на девствения и идентичен вид на природата.

Booking.com

Автор: Екатерина Георгиева

Снимки: Десислава Димитрова

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.