Три романтични места, които да посетим през студените дни

Винаги съм харесвала есента, с пъстроцветните окраски на дърветата, кестените и жълъдите, които винаги ми дрънкат в джоба. Колко романтика има в този сезон… Направо приказка. А, ако и сте влюбени, тогава нещата са още по невероятни. Днес с помощта на колегите от туристически портал Почувствай България подбрахме три места, които са предпочитани от всички влюбени. И не случайно – това са планински селца, където красотата и спокойствието могат да ти вземат ума, в съчетание в възрожденска архитектура и уникален въздух – направо невероятно.

Село Ковачевица

Снимка: https://btvnovinite.bg/

Глас от миналото в червено-оранжево-жълти багри. Село Ковачевица се намира съвсем близо до Лещен, само на 8 км. Тук е създадена Ковачевишката архитектурно-строителна школа, която се слави със своите майстори. Всяка година от нея са излизали най-малко 300 човека, които са прославяли родното си село и Българската възрожденска архитектура. Неслучайно майсторите има имали тази слава – два века къщите стоят непокътнати. Къщите стоят надвесени над калдъръмените улици. Знаете ли, че в село Ковачевица са снимани филмите „Мъжки времена” и „Мера според мера”?

Уникално място, ще останете очаровани!

РЕКЛАМА:

Село Лещен

Снимка: https://btvnovinite.bg/

Село Лещен  се слави с невероятната си красота – каменни къщи с покриви, покрити с дървения и тикли. А калдъръмените улички, ще ви пренесат в един друг свят от миналото. И тук като в Ковачевица красотата е навсякъде, спокойно е, лицето сияе, а душата пее ли пее. Има много места, където да отседнете и да хапнете.

Село Жеравна

Снимка: https://rezervaciq.com/

РЕКЛАМА:

Още една каменна приказка. Есенното ухание на това вълшебно село може да те омагьоса. В комбинация с разкошния въздух и красива природа, Жеравна винаги ще си остане едно от любимите села на романтичните двойки. Дори и само за еднодневна разходка, пак е неповторимо и уникално.

[siteorigin_widget class=“WYSIJA_NL_Widget“][/siteorigin_widget]

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.