Три романтични места, които да посетим през студените дни

Три романтични места, които да посетим през студените дни

Винаги съм харесвала есента, с пъстроцветните окраски на дърветата, кестените и жълъдите, които винаги ми дрънкат в джоба. Колко романтика има в този сезон… Направо приказка. А, ако и сте влюбени, тогава нещата са още по невероятни. Днес с помощта на колегите от туристически портал Почувствай България подбрахме три места, които са предпочитани от всички влюбени. И не случайно - това са планински селца, където красотата и спокойствието могат да ти вземат ума, в съчетание в възрожденска архитектура и уникален въздух - направо невероятно.

Село Ковачевица

Снимка: https://btvnovinite.bg/

Глас от миналото в червено-оранжево-жълти багри. Село Ковачевица се намира съвсем близо до Лещен, само на 8 км. Тук е създадена Ковачевишката архитектурно-строителна школа, която се слави със своите майстори. Всяка година от нея са излизали най-малко 300 човека, които са прославяли родното си село и Българската възрожденска архитектура. Неслучайно майсторите има имали тази слава - два века къщите стоят непокътнати. Къщите стоят надвесени над калдъръмените улици. Знаете ли, че в село Ковачевица са снимани филмите „Мъжки времена” и „Мера според мера”?

Уникално място, ще останете очаровани!

РЕКЛАМА:

Село Лещен

Снимка: https://btvnovinite.bg/

Село Лещен  се слави с невероятната си красота - каменни къщи с покриви, покрити с дървения и тикли. А калдъръмените улички, ще ви пренесат в един друг свят от миналото. И тук като в Ковачевица красотата е навсякъде, спокойно е, лицето сияе, а душата пее ли пее. Има много места, където да отседнете и да хапнете.

Село Жеравна

Снимка: https://rezervaciq.com/

РЕКЛАМА:

Още една каменна приказка. Есенното ухание на това вълшебно село може да те омагьоса. В комбинация с разкошния въздух и красива природа, Жеравна винаги ще си остане едно от любимите села на романтичните двойки. Дори и само за еднодневна разходка, пак е неповторимо и уникално.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: