ТОП 7 интересни места във Венеция, които си струва да посетим

Забележителностите във Венеция са много. В града има ресторанти, заведения, исторически обекти, галерии, книжарници и ако времето ви е ограничено, по-добре да имате един предварителен план с местата, които да посетите. Ако вече сте избрали оферта за екскурзия във Венеция, продължете да четете по-нататък.Booking.com

  1. Книжарницата Acqua Alta

Книжарницата Acqua Alta , Венеция, Италия

Ако не сте посещавали старата книжарница, време е да го направите. Ако се чудите защо книгите са сложени в гондола, това не е случайно. Уредниците са решили въпроса с постоянните наводнения и повечето книги се държат в непромокаеми корита и водоустойчиви кофи.  Буквалният превод на Acqua Alta означава „Книжарница с висока вода“. Освен книгите може да се полюбивате и на бездомните котки, които са намерили своя дом там. Уникално място, което наистина си заслужава да се посети.

Вижте на картата адреса, в случай че искате да посетите книжарницата.

2. Кафене Rosso

Кафене Росо, Венеция, Италия

Намира се в центъра Campo Santa Margherita. На пръв поглед е ужасно невзрачно, особено на фона на гледката на сградите наоколо. Но, не е така. Това е едно от най-посещаваните кафета в този квартал, заради домашните вина, които се предлагат.  Храната също е на ниво, както и усмихнатия и приветлив персонал.  Със сигурност ще останете доволни.

3. Chiesa di San Pantalon

Църквата San Pantalon във Венеция.

Намира се Campo Santa Margherita. Също като кафето изглежда меко казано лошо. На пръв поглед е като обикновена църква отвън. Но, влизайки вътре ще се изненадате. Само погледнете към тавана и ще видите нещо удивително. Той всъщност е огромна картина, която сама говори за себе си. Как е рисувано? Не знам, но пък е красиво.

Картина на тавана на църквата San Pantalon във Венеция.

4. Колекцията на Пеги Гугенхайм

Колекцията на Пеги Гугенхайм

Ако имате път към Канале Гранде, може да се полюбувате и на тази атракция. Пеги Гугенхайм е колекционер на авангардни изкуства – картини от Европа и САЩ.  Нейният бивш дом е превърнат в музей. Най-добрите изложени творби са ранните картини на Джаксън Поллок – абстрактен експресионист.

5. Плаж Лидо

Плаж Лидо, остров Лидо, Венеция

Наистина прекрасен остров, достъпен с обществен транспорт. Ако ходете във Венеция през лятото, не забравяйте да го посетите. Уникално място за релаксация. Трябва да посетите и  Magiche Voglie, в превод магически желания – техният сладолед е наистина магически. 

6. Повозете се на гондола  рано сутринта.

Разходка с гондола, Венеция.

Ако не се сте се качили на гондола във Венеция, значи не сте били там. Все едно да си направите салата и да не сложите дресинга. Ако излезете рано сутринта, ще можете да разгледате Венеция, без да ви пречат тълпите. Гледката е невероятна, особено когато няма досадници, които да ви нарушаат спокойствието.

7. Занаянчийски бутик Muranero

Muranero, Венеция

В този магазин може да се насладите на различни арт изкушения, изработени  от мъниста, стъкло. Уникални бижута ще ви вземат ума. За съжаление не може да се плаща с карта. Затова си пригответе пари в брой.

[siteorigin_widget class=“WYSIJA_NL_Widget“][/siteorigin_widget]
 
Пътешествия до интересни места по света
Публична група · 147 членове

Присъединяване към групата

Тук можете да споделяте интересни места, които сте посетили или сте намерили. Всички постове, снимки и клипове, които са на тема туристически атракции…
 

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.