ТОП 10 приказни замъци и дестинации в Европа, които да посетим през 2020 г.

ТОП 10 приказни замъци и дестинации в Европа, които да посетим през 2020 г.

Ако все още се чудите къде да пътувате през новата 2020 година, подготвихме списък със най-добрите  приказни дестинации в Европа.

Местата са уникални, ще ви прехвърлят в един друг свят, където ще се почувствате като в приказка. Ще изживеете историята на замъка, ще се потопите в събития от миналото, които ще ви дадат нова гледна точка.

Резервирайте своите места за настаняване и дейности за тези вълшебни дестинации на най-добрата цена. Сбъднете мечтата си!

 

1. Замъкът Елц, Германия

Copyright Erdem Summak
Замъкът Елц никога не е разрушаван. Направен като  приказен декор на филмова продукция. Истината е, че е съвсем истински, построен е по времето на Тюдорите. Намира се в Германия и е собственост на семейство Елц. В него са живяли повече от 30 поколения.  Има много интересни неща, които да се видят.

2. Мон-Сен-Мишел, Франция

Copyright canadastock
Мон-Сен-Мишел кара пътешественици от цял ​​свят да мечтаят. Елате в Нормандия и открийте този уникален остров. През 6 и 7 век тази уникална крепост събира на едно културата на римляните и британците, след което го превземат франките. След това е бил затвор. Знаете ли, че Мон-Сен-Мишел е първообраза за Минас Тирит – столицата на Гондорската дръжава във фолма Властелинът на пръстените?

3. Тоса де Мар, Испания

Copyright kavalenkava volha
Страхотно място – очакват ви синьо небе, синьо море и фин пясък Тоса де Мар е вълшебство. Ще ви очароват море и планина на едно място. А средновековните стени ще ви пренесат в един приказен свят.

4. Тъмните живи плетове, Ирландия

Copyright Jacek_Kadaj
Тъмните живи плетове са очарователно място! Тази невероятна гора  стана много популярна след заснемането на поредицата “Игра на тронове”. Алеите са идеална обстановка за фотографи или любители на природата. Не се плашете, тази гора е безопасна и спокойно може да се разходите там.

5. Колмар, Франция

Copyright Matthieu Cadiou
Колмар е приказна дестинация за млади и стари,  можете да го посетите по всяко време на годината. Colmar е вълшебно място през зимата: традиционният му коледен пазар е атрактивен с  красотата на коледните си светлини. Колмар също е много посещаван и през пролетта. През лятото можете да се насладите на круиз по реката или хубаво елзаско бяло вино.

6. Замъкът Нойшванщайн, Германия

Copyright Науменко Александър
Замъкът Нойшванщайн със сигурност е най-вълшебният замък в Европа. Той е отворен за обществеността от 1886 г. и е едно от бижутата на туризма в Бавария. Той е и един от най-популярните замъци в Европа с повече от един милион посетители всяка година.

Крал Лудвиг II, наречен ” Срамежливият крал “, използвал замъка за  убежище в замъка, защото мразел светските събирания и шум. Замъкът и регионът си заслужават посещението.

 

7. Ротенбург-об-дер-Таубер, Германия

Copyright NaughtyNut
Добре дошли в Ротенбург об дер Таубер, дестинацията за пощенски картички. Това е едно от най-красивите села в Германия и една от най- вълшебните дестинации в Европа.

Независимо дали през пролетта, есента или лятот,  това село е уникално красиво.

 

8. Блед, Словения

Copyright Наталия Дериабина
Блед е скрита скъпоценност на туризма в Европа, приказна дестинация. Това е малко село с 9000 жители. Остров Блед е  той е най-известен със своето езеро с минерални води, заради което  мъничкият остров се превърна в една от най-важните туристически дестинации на Словения за няколко години.

9. Замъкът влюбен във вятъра, Созопол – България

Copyright Дени Мартино
Това е един от най-красивите замъци в Европа и един от найпосещаваните паметници в България. Замъкът в Равадиново, наричан още „Замъкът влюбен във вятъра“ е дело на един от последните рицари от новото време: Георги Тумпалов. Той превърна детската си мечта в реалност: сам създаде замък, рисувайки всяка от неговите контури, всяка от разкошните стаи и красивата градина около замъка.

10. Градините на Бомарцо, Италия

Copyright canadastock
Приказките понякога могат да бъдат много страшни! Добре дошли в градините на Бомарцо в Италия (провинция Витербо). Елате да откриете тези невероятни градини. За тях не може да се каже много, освен че паркът е създаден през 16 век. Точният му произход е доста неясен. Елате да откриете няколко невероятни скулптури и изненадващи сгради насред гората (някои от тях могат да бъдат доста плашещи).

Този парк е изоставен в продължение на десетилетия,  докато Салваторе Дали режисира кратък филм за него през 50-те години. След което собственика да го възстановява и отворя отново за посещения.

ПЛАНИРАЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ ДО ЕВРОПАBooking.com

Източник: https://www.europeanbestdestinations.com/

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: