Св. Константин и Елена – любимо място на българския елит

От незапомнени времена курортът  бил любимо място за отдих на богаташи от близки региони. Една невероятна евтина спа почивка на море, включваща ол инклузив, луксозни хотели, отпускащи процедури, забавления на плажа, разходки с яхти.

Грабвайте куфарите и си осигурете пълен релакс…

Почивка в курортен комплекс Константин и Елена е един от най-старите и предпочитани дестинации в България.Разположен е на 10 км на североизток от град Варна.

Комплекса предлага множество от почивни бази, хотели, развлечения, забави и спортни увеселения за посетителите.

При археологически разкопки са намерени фрагменти навяващи за древните и митични обичаи и нрави на някогашните обитатели по тези земи.

В близост до курорт „Св. Константин и Елена” може да се посети друг известен манастир Аладжа манастир.

Историята и етнографията будят интереса у хиляди посетители решили да изкарат почивката си по тези места.

Миналото на това място се свързва с доста познати събития и личности.

Паралисът „Свети Константин и Елена”, принадлежащ преди години на манастир, построен в императорската част на Константин и неговата майка императрица Елена от, където и произхожда името му.

Известен с множеството минерални извори и предпочитано място от туристите дори през зимните периоди.

Забавленията са неограничени както за малките посетители, така и за техните родители.

Ресторанти, клубове, барове, магазини и всякакви спортни и развлекателни програми са широко отворени за гостите си.

Забележителностите, които могат да посетят, решилите да прекарат отпуската си в курорта „Константин и Елена” са безброй много.

 Православния храм „Св. Св. Константин и Елена” датира от много лета и има вековна история. Времето на турско робство, руско-турската освободителна война, монашеските обичай и преклонения.

Дворецът Евксиноград – е обвит в красота и мистерия на миналото. Той навява за едно древността на всички съвременни посетители. Архитектурата на пищния дворец се опива с феерията от цветове и пъстротата на заобикалящата го обстановка. Построена е като лятна резиденция на княз Александър I Батенберг, известна и под името Сандрово.  Издигащ се над самия бряг, създаващ уникално впечатляващо и внушително чувство за величие. Евксиноград има неповторима градина с над 310 съхранени вида растителност. Уникални в резиденцията са слънчевия часовник, подарък на цар Фердинанд от английската кралица Виктория. Известната изба на Евксиноград също не е за изпускане.

Прекарвайки една почивка на море в Константин и Елена, туристите могат да зърнат световната дайвинг атракция, намираща се в акваторията на курорта.

Почивката в курорта Константин и Елена ще остане незабравим спомен в съзнанието на всеки, освен с красотите, които могат да се посетят и до, които могат туристите да се докоснат и с гостоприемството, лукса, хилядите възможности за забавления и най-вече пълния релакс, които се предоставя на туристите.

Хотелите са в изискани и съвременни вариант. Те предлагат на своите гости пълен набор от възможности за удобства, екстри и хиляди допълнителни, свободно избираеми глезотии, според индивидуалните вкусове и предпочитания.

Почивката в курортен комплекс Свети Константин и Елена ще е едно неповторимо преживяване за цялото семейство.

Автор: Екатерина Георгиева

Снимки:bg.wikipedia

 

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.