Созопол – глас от миналото

Курорт Созопол е смесица от естествени природни забележителности, красота и романтика. И Созопол като Несебър е разделен на стара част и нова част. Този морски град е предпочитан от туристите поради няколко причини.

Езна от най-големите причини е че, Созопол е един от най-добрите плажове в България.


Разхождайки се по старата част из между калдъръмени тесни улички и старинни къщи, посетителите се пренасят в 19 век, заобиколени от църкви и параклиси. Днес, както и в миналите години Созопол е съчетание на уникален чар и неповторима архитектура. Живописна и интимна обстановка на фона на рибарското селце обгърнато от три плажа.

Стария Созопол.

Най-видната и забележителна за региона църква е „Света Богородица“. Основите й са поставени през 17-ти век. Тук се намира и археологическият музей, съхранил величествено наследство от Аполония. Посетителите могат да видят амфори, модели на морски кораб, каменни котви, всички те датиращи от древни времена по времето на древни гърци, финикийци и други.

Църквато Света Богородица в Созопол, вкопана в земята.

Между Стария Созопол и новата част на град Созопол любителите на морски приключения могат да се потопят във ведра и зареждаща обстановка. Плуване, плажуване, барове и куп забавления за малки и големи.

За Созопол се говори, че е сред най-красивите черноморски курорти. Характеристиката му не е плод на някой, а всеобщо мнение. И ако и вие сте решили да изкарате лятната си почивка на море, но не сте избрали точното място, то Созопол ще ви изуми с предложения, летни оферти за all inclusive, стаи за гости, семейни хотели, множество барове, ресторанти, кафенета, заведения. И наред с всичко това, няма да се налага да търпите всичкия шум и динамика на курорти като Златни пясъци и Слънчев бряг. В Созопол може да релаксирате със семейство и приятели, сред приятна и разведряваща природа.

Красота…и пълен релакс!

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.