Приморско – нежна романтика и неповторима почивка

Град Приморско е един от най-популярните и предпочитани курорти в страната. Разположен е на 52 км. на юг от Бургас и на 442 км. югоизточно от София. Географското разположение на този прелестен крайморски град го прави сред най-подходящите в България за туристите през

летния сезон.

Намира се между двата залива Стамопуло и Дяволски и се характеризира с неповторимо съчетание на ниско планински и хълмист релеф.

03032011567

   Климатът в Приморско е умерен, субтропичен, мек и сух, с минимални валежи през лятото. Средните температури в най-топлите дни достигат между 27°С и 33°С.

 Историята на град Приморско е поставена в дълбока древност. Навявайки за нея са съхранените останки от антични градове, които и днес будят огромен интерес у посетителите. Местното население наброява 7000 жители.

03072012484

more_2

   За любителите на българската природа, почитателите на летния морски бриз, курорт Приморско, създава отлични условия за туризъм и почивка.

3

   Тук всеки гост на града може да посети един от най-известните резервати на България – резерват Ропотамо и резерват Водни лилии. Може да се докосне до прелестта на природата, може да попие от магията и величието й и да види видове птици, растения и животни, които никъде другаде не могат да се зърнат.

   Друга невероятна забележителност в околността на град Приморско е Светилището Беглик Таш. То е олицетворение на култа към Слънцето и е част от тракийските племена.

   Уникален е и древния път на птиците Виа Понитика, който се намира в района на курорта и го превръща в изключително екологично място. Тук флората и фауната, придават колорит и екзотичност.

Интересни за туристите са и забележителности като древната крепост Азине, останките на параклис „Св. Петка“ от пред християнската епоха, музейна сбирка в село Ясна Поляна „Българската Ясна поляна“, параклиса „Св. Троица“ в село Ново Паничарево.

Наред с магията на природата в Приморско, тук са изградени луксозни хотели създаващи неповторим комфорт за посетителите на града. Из центъра на Приморско, както и в околността могат да се наемат къщи за гости, семейни хотели, които ще претворят домашната топла и уютна атмосфера на фона на всичката романтика на града.

По отношение цени за нощувка и престой в Приморско, всеки може да си позволи една неповторима и изпълнена с много разкош почивка на море на ниска цена. Региона изобилства от множество заведения, ресторанти, кафенета, барове, които създават приятелска и ведра обстановка.

Автор: Екатерина Георгиева

Снимки: Десислава Димитрова

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.