Почивка в село Ичера

4

Почивка в село Ичера

Село Ичера е сред най-обаятелните кътчета на България. Разположено в Стара планина и в близост до град Сливен. Ичера носи своята естествена, непринудена красота, пропита с възможностите, които дарява на всеки посетител, за пълен релакс и спокойствие.


 

В околността на Ичера се намират села Медвен,  Жеравна,  Котел,  Катунище, всяко едно от тях е поместило несломим борбен дух на древно минало от България.

Всеки решил да се отдаде на почивка сред природата, може да наеме вила, къща за гости или стая в хотел и да отседне в Ичера на примамливи цени.

2

Още с влизане в селото се усеща възрожденската атмосфера. Името произлиза от наименованието на крепост „Сикера“, датираща от ранното средновековие на IV — V век. За нея се носят множество легенди.

Не по-малко възхищение и интерес будят къщите, които навяват за типичната Възрожденска епоха, сходни по вид с на възрожденските къщи в Котел. Съградени са от дърво и притежават големи и просторни чардаци. По таваните им са обрисувани дърворезби и имат огромни, топли и уютни стаи.

1

Почивка в Ичера би се отразила великолепно на всеки решил да избяга от шума и динамиката на големия град. Чиста и девствена природа, свеж планински въздух, красиви поляни, гъсти зелени гори и това е само частица от онова, до което може да се докоснете.

Ичера е подходящо местенце от многото в България, където може да се потопите в магията на естествената и дива среда. Изобилие от цвета, билки и гъби и чудесни условия за развитие на селски туризъм.

В този район може да се нощува, както за една вечер, така и през цялото време на отпуската; може да се почива, както през лятото, така и през зимата.

Наред със спокойствието и тишината, които предоставя Стара планина, любителите на различни видове спортове могат да изкарат незабравими минути в колездене, еко туризъм, пикник, риболов. Река Камчия предлага идеални условия за лов на раци.

На самия център на Ичера всеки може да запали свещичка за здраве в църква „Свети Димитър Солунски“ и да почете паметта на загиналите опълченци и войници, по времето на Руско-турската освободителна война, Отечествената война и националното обединение.

Една почивка в село Ичера ще внесе много приятни емоции, красиви картини и пълен релакс в живота на всеки.

С престои в това малко кътче на България може да се обиколи и стария град Сливен, парк Сините камъни, град Котел, Медвен, местността Даулите с изградената ски-писта и идеални условия за зимен спорт.

Хотели и къщи за гости са на разположение на посетителите на местността и предлагат отлични условия за настаняване, почивка и истински комфорт. Обслужването в заведения, механи и ресторанти е на високи ниво, а персонала винаги любезен и гостоприемен.

Цени за нощувки могат да се видят в различните оферти на хотели, както и на място при пристигането.

3

Посещение и престой в село Ичера, гарантирано ще разнообрази живота на всеки обичащ приключенията сред природата и в условия, които предоставя почивка в планина.

Вижте още снимки от красивото село Ичера. Снимките са  от личния архив Къща за гости “Ичера”!

Автор: Екатерина Георгиева

Снимки:  Google image

Вижте оферти за почивка в близост до село Ичера, предоставени от booking.com

9876_1

 

 Още оферти за почивка:

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: