Един страхотен уикенд в Мелник – разходка, вино и още нещо

Един страхотен уикенд в Мелник – разходка, вино и още нещо

Разходка в Мелник - звучи приказно. И не само мисълта за един приятен релакс ще ви даде крила. Офертите въобще не са изпускане. Хотелите са уютни и цените са направо уау. За Ваше удобство, направих пътеводител за Мелник, който ще помогне с информация къде да отседнете, какво да видите, кои забележителности да посетите, как да стигнете.

Как да стигнем до Мелник?

За Ваше улесление сложих карта с примерен маршрут София - Мелник. Кликнете на Още опции, влезте си в профила в google  и изпишете мястото, от което желеете да тръгнете.

Къде да хапнем в Мелник?

Ресторанти за вегетарианци и вегани

Ако вашият хранителен режим изключва месо и млечни продукти, както и други диетични ограничения, тези два ресторанта предлагат храна за вегетарианци и вегани. Разбира се имат ястия за всеки вкус, не само за хора на диета.

Ресторант Чавкова къща

Менчева къща

За да имате една невероятна почивка в Мелник, трябва на първо място да сте добре нахранени.

Вижте още ресторанти.

Какво да видим в Мелник?

Църквата Свети Никола в Мелник.

Сега след като сте си избрали оферта за почивка в Мелник, знаете къде да обядвате или вечеряте и как да стигнете до града на виното, идва ред да ви запозная какво да видите. Забележителностите, които ви предлагам не са много, но за сметка на това са интересни. В тази статия няма да спирам подробно на  тях. Ще ви предоставя само основна информация и работно време. Има още доста Забележителности в Мелник, които можете да разгледате, ако разбира се разполагате с повече време.

Градският исторически музей в Мелник


Работно време 9.00-18.00ч

Адрес: ул. Мелник 62

Телефон тел: 0897019480

Входна такса: 2 лв.

Беседа: 5 лв.

Сайт: https://tripsjournal.com/zabelezhitelnost/gradski-istoricheski-muzey-melnik

Кордопулова къща

Кордопуловата къща е част от 100-те Национални туристически обекта на България.

РАБОТНО ВРЕМЕ
ЛЯТНО (от 1 април до 30 септември) - 9:30 - 18:30 часа
ЗИМНО (от 1 октомври до 31 март) - 9:30 - 16.30 часа

0877 576 120 - Светла Бурова
0887 776 917 - Гаврил Паспалев

Цена: 3 лв. с ДДС / човек

Вижте в сайта какви са цените за дегустации.

Сайт: http://www.kordopulova-house.com

Винарска изба Шестака

Тук не мога да не се намеся с коментар. Митко Манолев - Шестака е направил нещо наистина уникално. Винарска изба, която е разположена в пещера, в Мелнишките пясъчници. Освен чудесното Мелнишко вино, тук може да хапнете от вкусни ястия, които се предлагат от собствениците. Наистита си заслужава да се посети. Нарочно го сложих в раздел Забележителности, защото това само по себе си е забележително.

Работно време:

От 9,00 до тъмно.

Тел: 0887 54 57 95

Музей на виното

Работно време: От 10.00 ч. до 19.00 ч.

Тел: 087 866 1930

Вижте повече за музея.

Мелнишките пирамиди

Природна атракция, която задължително трябва да видите. Скалните образувания, които достигат 100 м. са пясъчни, но на върховете им има гъста растителност. Не пропускате, ще останете очаровани.

Мелнишката крепост

Още едно място, което задължително трябва да се посети е Мелнишката крепост, която се намира на хълма Свети Никола. Не случайно тази руина е обявена като паметник на културата. Има изключително важно значение за нашето национално наследство. Трябва да сме горди с историята на страната си.

Роженски манастир

И не на последно място - Роженският манастир „Рождество Богородично“. Място, което е пребъднало през вековете, устояло е на многото набези и пожари. През 1973 г е обявен като паметник на културата с национално значение.

Ако знаете още интересни места в Мелник, ще се радвам да споделите в коментарите!

Къде да отседнем в Мелник?

 

Офертите за евтина почивка в Мелник са предоставени от grabo.bg. За повече информация и запитвания към хотелите, се обръщайте към туроператора или изпратете запитване през формата за контакти на конкретния туристически обект.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: