Почивка в Балчик – море, забележителности и още нещо

юли 3, 2013 0 Comments

Почивката в Балчик – обещава дълъг и пълен релакс. Тук ще намерите интересни забележителности, забавления и места за отдих на нашето красиво Черно море – хотели, къщи за гости, вили, апартаменти.

Балчик е малко градче, разположено по крайбрежието на Черно море.  Балчик се намира в Североизточна България.  За да решите да изберете престоя и почивката си именно в Балчик, трябва да сте се убедили в качествата и възможностите му. След, което спокойно може да изберете най-подходящите  оферти за евтини почивки на морето.

 

Почивката в Балчик ще е едно незабравимо изживяване, когато знаете забележителностите, които могат да се посетят, когато имате възможности за хиляди удоволствия и забавления, когато почивката и релакса ви са напълно гарантирани.

Имайки в предвид стоте национални исторически обекта в Балчик може да се посетят цели два:

Архитектурно-парковия комплекс “Дворецът” – той е лятната резиденция на кралица Мария (румънка). Съхранен и запазен от Министерството на културата, като творческа база.

Ботаническата му градина е впечатляваща със съхранените стотици уникални видове. В нея са запазени кактусови видове, наброяващи по численост и многообразие тези в Монако.

Дворецът и ботаническата градина са визитката на Балчик, която привлича и впечатлява всеки новодошъл в този край на страната, за да почива.

Почиващите в Балчик могат да посетят музея, в който са съхранени интересни находки от преди няколко века. Не са за изпускане етнографския и възрожденския комплекс. В Балчик има три църкви и една джамия, художествена галерия, а най-запомнящ се е храма на богинята майка Кибела, намиращ се в центъра на града. В храма са изложени повече от осемнадесет плочи от мрамор на богинята и старогръцки надписи.

Почивката на всеки решил да прекара отпуската си в Балчик ще е един незабравим спомен и по отношение на гостоприемството и удобствата, на които ще има възможност да се наслаждава.

Хотелите, които отварят врати за туристите в Балчик са много и разнообразни, отговарящи на всякакви вкусове и желания, но едно е сигурно, където и да изберете да нощувате спомена, отмората и комфорта ще са гарантирани на всички и във всички хотели в Балчик.

Предложенията за хотели, предлагат цяла гама от развлечения и екстри за семейства и приятели не се изчерпва до тук. Възможностите са неограничени, но това къде точно ще се спрете, за да отпочинете остава ваш избор.

В Балчик почивката ви в гарантирана, а сензорите ви за усещане ще са напълно презадоволени от лукса, красотите и спокойствието, които ще намерите в Балчик.

Автор: Екатерина Георгиева

Снимки: Google Image

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *