Рисунките в платото Наска в Перу – дело на извънземни

1

Платото Наска в Перу е един от обектите на Земята, които са обвити в мистерия. Тази загадка привлича хиляди туристи от цял свят. Каква е истината? Прочетете повече и преценете сами …

Вниманието на учените също е насочено към разгадаване на тайните около мистериозните фигури, но за момента май всички опити са неуспешни. Има много догадки, но коя е истината? Никой не знае!

2

Има предположения за древна земна цивилизация, която е населявала тези места. Учените твърдят, че загадъчните линии и рисунки са тяхно дело. Други твърдят, че тези изображения са дело на извънземни, които са направили площадка за кацане на техните космически кораби, трети – че това е дело на местните жители, които са направили линиите, за да могат да събират вода от планините и да поливат своите обработваеми земи. Но как обикновени хора са успели да направят толкова симетрични линии и рисунки си остава загадка.

 Платото Наска се намира в Югозападната част на Перу по крайбрежието на Кордилери. Условията за живот са изключително сурови – редки валежи (веднъж на две години), липса на вятър и сух тропичен климат.

За съжаление много изследователи са правили опит да разгадаят рисунките в Платото Наска, но безуспешно.

3

Геоглифите в Платото Наска са едно от чудесата на Света И СА разположени на площ От около 500 кв. км. Първите са открити през 20-те години на XX век от хора пътуващи със самолети, прелитащи над платото. Странното е, че тези мистериозни рисунки могат да се видят само и единствено от въздуха. На земята те изглеждат като обикновени изкопи, които приличат на напоителна система. Но от въздуха се вижда нещо съвсем различно – рисунките наподобяват странни фигури, като птица, паяк, маймуна, неразбираеми йероглифи, различни геометрични фигури и т.н. Рисунките са дълги между няколко метра и няколко стотици метра. Дълбочината им е 10 см.- 30 см, а широчината им е между 50 см и 100 см.

4

Някои учени твърдят, че рисунките в Платото Наска са гигантски календар, който показва движението на съзвездията, както и зимното и лятното слънцестоене на Земята. По този начин древните жители са знаели кога е време за жътва и сеитба.

1

Според изследователите линиите са били послание към боговете и всички тези рисунки жителите на платото са се молели за дъжд, добра реколта, за добро време и т.н. Според Мария Райхе – известна изследователка, образът на маймуната е сходен с визията на съзвездието Голямата мечка, което древните свързвали с дъжд.

 Други учени твърдят, че има много сходства между рисунките в платото и ритуалните линии на инките. Според тях това са пътища към тайнствени храмове, отвеждащи към различни светове.

 Наскоро учените са намерили огромна книга, изпълнена с различни символи, писани от шаманите. Тяхното мнение, е че шаманите са се молели на свръхестествени сили и богове. В зависимост от големината на рисунката е определян и статуса на семейството, което я е създало. Колкото по-голяма е била рисунката, толкова по-знатно е било семейството или кланът.

 За съжаление всичко е само догадки. Нито един учен няма доказателства!

6

Което ме навява на мисълта дали рисунките в Платото на Наска не са дело на древна извънземна цивилизация, която е живяла на земята? Дали тази цивилизация не е създала сегашните жители на Земята в опит да клонира собствените си изчезващи жители?

 Вие какво мислите?

 Автор: Десислава Димитрова

Снимки: Google изображение

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.