Паркът с миниатюри Мини България във Велико Търново – как да разгледате България за 1 час –

Паркът с миниатюри Мини България във Велико Търново – как да разгледате България за 1 час –

Парк „Мини България“  или още познат като парк с миниатюри ”Търновград” е уникална атракция, която привлича хиляди туристи във Велико Търново.  На 30.09.2017 е официално отворен за посетители. Не случайно е толкова посещаван – за 1 час може да ви види почти цяла България. На площта на парка - 12,5 дка,  място намират не само най-известните забележителности във Велико Търново, но и в България.

Сред тях са Бачковски манастир, Рилския манастир,

най-известните крепости по нашите земи, Белоградчишките скали,

храм-паметник”Александър Невски”, Народния театър,

дворци-резиденции, Амфитеатъра и Акведукта на Филипопол и много други. Един от последните макети, които привличат вниманието на посетителите е ...влак. Влакчето е дарение от Деян Ганев.

Но, нека да ви кажа малко повече за самите макети. Те са изработени от PVC, мащабът е 1:25 и могат да се разглеждат целогодишно. Всеки един от тях е с дебелина около 8-10 мм.

Направени са така, че да издържат и на ниски и на високи температури, между -25°С и +40°С. За да са по-здрави, макетите са укрепени с усилващи ребра. Изработката на един макет е бавно начинание. Обикновено трябват между три месеца и една година. Всеки един детайл се проверява и се монтира.

Екипът, който се занимава с изработката на мини забележителностите – около 15 човека е от специалисти в областта. С помощта на модерни технологии и оборудване, както и 3D принтер, макетите са с точност до 90%.

Организаторите на Мини България няма да ви оставят да скучаете, тук е пълно с изненади.

Всеки посетител на парк Мини България може да сподели  какво е преживял на специално изработена стена. Ако не сте много по писането, можете да си напишете името, просто за спомен.

Друга инициатива на парка е „Селфи с изненада“. Как да получите подаръка си? Направете си селфи до някоя от мини забележителностите, споделете в социалните мрежи, отбележете, че се намирате в парк Мини България. След това показвате снимката на бара и получавате своята изненада.

Уредниците са се погрижили и за колите ви, паркът разполага с голям паркинг, а на 20 м. от входа има спирка на автобус №5.

 Вижте и видео за парк Мини България във Велико Търново.

ВАЖНО!

Може да се възползвате от -10% отстъпка за посещение на парка и чаша кафе, като подарък, ако попълните въпросника, предоставен на нашия сайт - https://mini-bulgaria.com/otstpka. След това на вашата поща ще получите писмо с електронен билет, който трябва да бъде представен на входа на парка в печатна или електронна форма.

РАБОТНО ВРЕМЕ И ЦЕНИ:
ВСЕКИ ДЕН ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА:
Април - Септември от 9:00 до 19:30
Октомври - Март от 9:00 до 18:00
Паркът работи целогодишно без почивни дни.
ВХОДЕН БИЛЕТ:
За деца, студенти и пенсионери - 5 лв.
За възрастни - 10 лв.
Семеен - 20 лв.

Снимките и видеото са предоставени от Парк Мини България, Велико Търново.

След като се насладите на посещението си в парка, може да разгледате църквата „Свети четиридесет мъченици“, крепостта Царевец, Мултимедийният посетителски център “Царевград Търнов“ (известен още като Музеят на восъчните фигури), хълмът Света гора с красивите гледки, разкриващи се от него, и село Арбанаси – известно с невероятния си етнографски дух.

Ако се чудите къде да отседнете, разгледайте

Предложенията от местата за настаняване

ТОП изгодни оферти за Велико  Търново, с цени на които не можете да устоите.

Вижте още:

Как сами да си организираме екскурзия до Велико Търново

Абонирайте се за нашия бюлетин

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: