fbpx

Паркът с миниатюри Мини България във Велико Търново – как да разгледате България за 1 час –

Парк „Мини България“  или още познат като парк с миниатюри ”Търновград” е уникална атракция, която привлича хиляди туристи във Велико Търново.  На 30.09.2017 е официално отворен за посетители. Не случайно е толкова посещаван – за 1 час може да ви види почти цяла България. На площта на парка - 12,5 дка,  място намират не само най-известните забележителности във Велико Търново, но и в България.

Сред тях са Бачковски манастир, Рилския манастир,

най-известните крепости по нашите земи, Белоградчишките скали,

храм-паметник”Александър Невски”, Народния театър,

дворци-резиденции, Амфитеатъра и Акведукта на Филипопол и много други. Един от последните макети, които привличат вниманието на посетителите е ...влак. Влакчето е дарение от Деян Ганев.

Но, нека да ви кажа малко повече за самите макети. Те са изработени от PVC, мащабът е 1:25 и могат да се разглеждат целогодишно. Всеки един от тях е с дебелина около 8-10 мм.

Направени са така, че да издържат и на ниски и на високи температури, между -25°С и +40°С. За да са по-здрави, макетите са укрепени с усилващи ребра. Изработката на един макет е бавно начинание. Обикновено трябват между три месеца и една година. Всеки един детайл се проверява и се монтира.

Екипът, който се занимава с изработката на мини забележителностите – около 15 човека е от специалисти в областта. С помощта на модерни технологии и оборудване, както и 3D принтер, макетите са с точност до 90%.

Организаторите на Мини България няма да ви оставят да скучаете, тук е пълно с изненади.

Всеки посетител на парк Мини България може да сподели  какво е преживял на специално изработена стена. Ако не сте много по писането, можете да си напишете името, просто за спомен.

Друга инициатива на парка е „Селфи с изненада“. Как да получите подаръка си? Направете си селфи до някоя от мини забележителностите, споделете в социалните мрежи, отбележете, че се намирате в парк Мини България. След това показвате снимката на бара и получавате своята изненада.

Уредниците са се погрижили и за колите ви, паркът разполага с голям паркинг, а на 20 м. от входа има спирка на автобус №5.

 Вижте и видео за парк Мини България във Велико Търново.

ВАЖНО!

Може да се възползвате от -10% отстъпка за посещение на парка и чаша кафе, като подарък, ако попълните въпросника, предоставен на нашия сайт - https://mini-bulgaria.com/otstpka. След това на вашата поща ще получите писмо с електронен билет, който трябва да бъде представен на входа на парка в печатна или електронна форма.

РАБОТНО ВРЕМЕ И ЦЕНИ:
ВСЕКИ ДЕН ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА:
Април - Септември от 9:00 до 19:30
Октомври - Март от 9:00 до 18:00
Паркът работи целогодишно без почивни дни.
ВХОДЕН БИЛЕТ:
За деца, студенти и пенсионери - 5 лв.
За възрастни - 10 лв.
Семеен - 20 лв.

Снимките и видеото са предоставени от Парк Мини България, Велико Търново.

След като се насладите на посещението си в парка, може да разгледате църквата „Свети четиридесет мъченици“, крепостта Царевец, Мултимедийният посетителски център “Царевград Търнов“ (известен още като Музеят на восъчните фигури), хълмът Света гора с красивите гледки, разкриващи се от него, и село Арбанаси – известно с невероятния си етнографски дух.

Ако се чудите къде да отседнете, разгледайте

Предложенията от местата за настаняване

ТОП изгодни оферти за Велико  Търново, с цени на които не можете да устоите.

Вижте още:

Как сами да си организираме екскурзия до Велико Търново

Абонирайте се за нашия бюлетин

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.