ПАМПОРОВО

25_bigПАМПОРОВО

Всеки работещ и забързан в ежедневните грижи човек мечтае за почивка и, то не каква да е, а пълноценна и качествена.

Почивката в планинския курорт Пампорово, би се отразила великолепно на хората търсещи прохлада, уединение с природата и наслада сред чистия въздух. Освен това почивката в Пампорово ще допадне изключително много на привържениците на зимни спортове, както и на алпинисти любителите.

Разположението на курорта Пампорово е в сърцевината на Родопите. Надморската височина достига 1650 м., а в близост е връх Снежанка, който е един от стоте национални туристически обекта на България.

Климата в Пампорово е характерен с мека зима и дълго и прохладно лято.

24_big

Туристическия сезон е предимно в студените месеци, но не липсват посетители и през лятото, заради прекрасната природа и запазените красоти.

Почивка в Пампорово ще се отрази отлично на всеки ценител на качественото, лукса и удобствата.

89_big

Пампорово е приспособен за отлични ски и сноуборд условия. Пистите в Пампорово са добре поддържани, пригодени за масова посещаемост и обслужването е на най-високо ниво.

В курорта Пампорово има достатъчно магазини, от които може да се набави необходима екипировка за ски пистите. Ски преподавателите са най-добрите в страната.

65_big

Почивката в Пампорово е желателна и предпочитана дори през летните месеци.       Чудесната природна картина, приятните температури и множеството забележителности, които могат да се посетят от туристите, разположени в близост до Пампорово оправдават интереса на посетителите и през летните месеци.

Тук са разположени Бачковският манастир, Смолянските езера, Чудните мостове и Триградското ждрело. В близост има много пещери, които могат да се видят, такава е Ягодинската пещера.

За нощувките и престоя са се погрижили стопаните на хотели, хижи, вили и къщи разположени из целия курорт и в близост около него. Легловата база е абсолютно на ниво отговаряща на изискванията на всякакви посетители, а за най-капризните има луксозни хотели с придружаващите ги безброй удобства. Хотелите в Пампорово с една и две, семейните хотели, къщи, вили са също с широко отворени врати за посетителите си през всеки сезон от годината.

26_big

Искате пълен релакс, съпроводен с множество емоционални изживявания, уединение с природата, максимални дози положителен заряд – Вашата почивка е изборът ви в Пампорово.

Автор: Екатерина Георгиева

Снимки: http://wikimapia.org

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

(1) Comment

  1. Grigor

    Пампорово е най-красивият курорт в България и то не само зимата. Лятото е още по-красиво, а тогава не е и толкова пълно с хора и това го прави още по-подходящо за почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.