КАКВО ДА ИМАМЕ ПРЕДВИД, КОГАТО ПОСЕТИМ САНДАНСКИ

Ако се питате къде да изкарате една незабравима почивка, съпроводена с много забележителни места, изгодни цени на хотели и хиляди незабравими моменти, то вижте нашето предложение за най-предпочитани курортни места в България.

Сандански е градче разположено в Югозападната част на страната, в подножието на Пирин планина и по поречието на река Санданска Бистрица, в близост до Мелник, .

Топлият южен бриз и лековитите минералните извори са едни от привилегиите на Сандански да привлича туристи от цялата страна.

Амфитеатралното разположение към билата на планината правят курорта уникален и пленяващ.

Преди да се впуснете в проучване на хотелите в Сандански, Ви предлагаме напълно да се убедите, че това е подходящото място за почивка, като научите малко за историята и културата на града, както и за местата, които могат да се видят в Сандански и в близост извън него:

  • Историята на днешен Сандански датира от две хилядолетия преди нашата ера. По земите му са пребивавали племена от тракийски произход, наречени „медии”. Името му се слави като роден край на Спартак – голям водач на робите по времето на Римската империя. Тук на самия център на града туристите могат да зърнат и голямата му статуя.
  • Културата в Сандански е на високо европейско ниво. Тук се организират куп мероприятия и събития целогодишно, такива са:

 – Куклен карнавал; Празник на града; Общински празник на художествената самодейност; Фестивал на авторската песен „Пирин фолк”; Балкански фестивал на телевизионни програми и филми за подрастващата част от населението; Честване на Освобождението на Сандански от турско робство; Празник на младото червено вино.

52a065892f949_large

IMG_4294

Имайки в предвид, че тези празници се честват през различни сезони от годината, тази информация ще е полезна на всеки желаещ да почива в Сандански. Лесно ще се ориентирате и като знаете, че климата е съпроводен с мека и кратка зима, топла и дълга есен, не би било трудно да се планувате почивка и в период по различен от летния.

  • Забележителностите, които могат да се видят в Сандански са:

 – Градския парк „Св. Врач” изпълнен с много тихи, приятни места за отдих, развлечения и забавления. В него се отглеждат над 200 средиземноморски растителни вида, впечатляващи със своята уникалност и красота, както малките посетители така и хората с много опит в живота;

800px-Bulgaria-Sandanski-01

 – Археологически музей, намиращ се в центъра на града. В него туристите могат да зърнат експонати на повече от 27 века;

 – Художествената галерия е невероятно впечатляващо и омайваща за ценителите на изкуства;

 – Уникални по архитектура са и църквата „Св. Георги”, както и манастирът „Св. Св. Безсребреници Козма и Дамян”.

 – В околностите на града и в близост още може още да посетите – резервата в град Мелник, небезизвестния „Роженски манастир”, датиращ от XIII век, „Попинолъшкия водопад”, местността „Рупите” (бивш някогашен вулкан), храма на най-великата пророчица баба Ванга „Св. Петка”, в близост до Петрич се намира „Самуиловата крепост”.

800px-Bulgarien-Roschen-2-1996

  Знаейки всички тези места в Сандански, никога няма да скучаете, а спомените от почивката ще останат винаги в мислите ви.

  • Хотели и къщи за гости има на цени от 10 лв до 135 за нощувка на човек. Има хотел в Сандански, разположен в красив парк в подножието на Пирин планина; друг такъв се намира в южната част на най-южната точка на България. Той разполага с изглед към ботаническа градина и високите била на планината; хотел има в непосредствена близост до минералните извори на Сандански; хотел има на самия пъб на града; място за нощувка може да се намери и в хотел, разположен в близост до гарата; синхрон – централно градско място, но тих и спокоен квартал е друг хотел; в подножието на Пирин, а изгледа към Сандански е неописуема гледка за още един от най-предпочитаните хотели в Сандански..

Местонахождението на всеки един от хотелите е индивидуална и неописуема гледка към дадена местност на града.

Почивките, които се предлагат в тях са на поносими дори приятни за всеки цени. Обслужването и комфорта, които се намират са разнообразни и отговарят на всякакви вкусове и желания. Архитектурата на сградите за нощувки, както и лукса са многообразни.

Изборът къде да изкарате няколко неповторими дни, да се заредите с хиляди положителни емоции и да съхраните нещо от българското минало, съпроводено с големи дози красота, остава във вашите ръце. Хотели Сандански са на разположение със своите оферти и цени за всеки.

[siteorigin_widget class="WYSIJA_NL_Widget"][/siteorigin_widget]

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.