fbpx

Остров Крит, Гърция – една от най-желаните дестинации у нас

Остров Крит е една от най желаните дестинации у нас. Разположен в южната част на Егейско море. Със своята дивна природа и лазурни брегове е една от мечтите на всеки един от нас. Неговият субтропичен климат позволява по-дълъг летен период с прекрасно време, подходящо за пълен релакс.

 bpic017Лазурните брегове с великолепните плажове, разнообразните живописни  пейзажи  създават прекрасни условия за почивка в Гърция. Крит е един от най  – силно развитите икономически центрове. Това е най-живописният остров  в Гърция. На острова са разположени китните и красиви градове изпълнени с много богата история. Курортите предлагат прекрасни първокласни услуги на туристите, които са превлечени от  мекия климат, кристалната вода,  богатата природа, историческите паметници датиращи от разните епохи. Дивната природа и многото първокласни хотели, историческите забележителности,  удобния и лесен транспорт правят това място достъпно и много желано.

 Древната история на този легендарен остров  е толкова разнообразна и много трудно се различават истинските от митическите образи. Точно тук според древногръцките легенди се е родил Зевс най-великият древногръцки бог. Неговата вълнуваща история свързана с Европа, която била похитена от него и с която прекарва прекрасни и много вълнуващи мигове е прекрасно четиво и за малки и големи. Още по интересна е легендата за  тайнственият лабиринт, където е живял  минотаварът –легендарното чудовище получовек – полубик  На  всеки девет години чудовището изяждало по седем млади мъже и жени, за да компенсират цар Минос, чиито син бил убит от атиняните и това било тяхното наказание. Младият момък Тезейу, който бил определен в групата поредните млади хора да бъдат жертва се заел да ги спаси от минотавъра. Той силно се влюбил в дъщерята на цар Минос и тяхната любов успяла да прекрати това бедствие. Красивата девойка Андругей дала  кълбо от прежда на Тезей и така той успял да излезе от лабиринта с убития  минотавър.

 crete-is-the-best-greek-islandНе само митовете и легендите,   които са много характерни за острова,  той пленява и със своята  богата и много разнообразна природа. Това дава възможност на всеки да потърси такива кътчета на острова, който биха му подействали най-благоприятно за пълноценен отдих   и да създаде много настроение, вълнения и истински релакс.

 BIG_02_133698340961750Остров Крит е най-големия остров в Гърция с площ 8336кв.м. С естествената си красота и топлия и мек климат, с дружелюбното си население с многото усмивки и веселото настроение, този прекрасен и вълшебен край   се е превърнал в най-големия туристически  център в Гърция.

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.