Остров Корфу – уникална красота за пълен релакс

Остров Корфу – уникална красота за пълен релакс

Много легенди има за остров Корфу. Една от най-популярните е легендата за Посейдон, който бил влюбен в красивата дъщеря на Азоп и речната нимфа Менола Керкира.

Зевс му помага и той я отвлича и завежда на острова. Любовта му е била безпределна и от голяма обич той кръщава острова на нейно име Керкира  –  Корфу. През отделните  векове  красотата на острова е привличал вниманието  на много страни.

Къде се намира Корфу?

Този прекрасен остров е заобиколен от три морета. Средиземно, Адриатическо и Йонийско. Привлекателен и завладяващ със мекият си климат, пищната си растителност, красивите си пясъчни плажове, той пленява туристите от цял свят, които неслучайно търсят почивка на остров Корфу. Вижте картата.

Настаняване

Разгледайте най-добрите оферти с намаление:


Booking.com

Как да стигнем до остров Корфу?

Изострял е апетита на Италия, Франция, Австрия Англия и Русия. В последствие през 19 век, Англия отстъпва острова на Гърция. Една от най-търсените дестинации на българите  е остров Корфу. Пътят до него е доста удобен. С кола или автобус до Игуменица и от там с ферибота до Керкира. Разгледайте оферти за коли под наем!

Има възможност пътуването да се осъществи и със самолет.  Кой, както предпочита  така пътува. Въпрос на избор и нагласа.

Климат

Благоприятният климат влияе за разкошната природа на района. Потънал   в зеленина, островът предлага големи възможности за  отдих и екскурзии.  Изгледът  е превъзходен. Човек изпада във възторг, когато се разхожда  в този красив град – столицата на острова. Той завладява с прекрасните  алеи,  с уникалните кипарисови  насаждения, уредените малки площадчета, засадени с палми.

Природа

Портокаловите и маслинови дървета и красивите римски керемиди, които украсяват покривите. Пленява всеки турист, който се е докоснал до вълшебната му природа. Остров Корфу е малък земен рай, който предлага прекрасни възможности за почивка и релакс в Гърция.

Какво да разгледаме на остров Корфу?

Най- големия и най- красив  на  острова е град Корфу/Керкира/. Градът е много красив и очарова със своята живописна природа. Архитектурата е много разнообразна, заради това че градът е принадлежал през вековете на много страни и всяка е  оставила своя стил върху нея. Забележителните места, които всеки би трябвало да види са Старата крепост, която е уникална със своята панорама. Гледката от вътрешната страна  е възхитителна. Дворците – Ахилион, „Св.Св.Михаил и Георги”площада „Еспланда”

Остров Корфу предлага много вълнуващи места за екскурзия до тях. Истинско изкушение за всеки от нас. Не са безизвестни и Кордис, Агиос, Касиоли Сидира и много други. Те предлагат много атракции и едва ли човек би скучал при това удоволствие, което  доставя на своите посетители.

Заведения

Остров Корфу е една  сравнително по-евтина дестинация и затова се посещава от много туристи. Има добре уредени заведения за храна, романтични места за отдих,  прекрасна кухня, която изкушава своите посетители  и  удобен транспорт. До до този пленителен и завладяващ остров, от България най-близкото близкото разстояние  само на 6 – 7 часа с кола.

Кога да посетим Корфу?

Най-добрият сезон за почивка на острова е май и юни, както  късното лято през септември и октомври. Тогава температурите са между 23°C и 28°C.

С какво да се облечем?

Независимо, че това е едно от топлите кътчета на Гърция, желателно е да се подсигурят якета и други връхни дрехи, като и чадъри, защото често вали и вечер може да захладнее.

 

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d блогъра харесват това: