Остров Корфу – уникална красота за пълен релакс

Остров Корфу – уникална красота за пълен релакс

Много легенди има за остров Корфу. Една от най-популярните е легендата за Посейдон, който бил влюбен в красивата дъщеря на Азоп и речната нимфа Менола Керкира.

Зевс му помага и той я отвлича и завежда на острова. Любовта му е била безпределна и от голяма обич той кръщава острова на нейно име Керкира  –  Корфу. През отделните  векове  красотата на острова е привличал вниманието  на мно страни.

Къде се намира Корфу?

Този прекрасен остров е заобиколен от три морета. Средиземно, Адриатическо и Йонийско. Привлекателен и завладяващ със мекият си климат, пищната си растителност, красивите си пясъчни плажове, той пленява туристите от цял свят, които неслучайно търсят изгодни оферти за почивка на остров Корфу. Вижте картата.

Как да стигнем до остров Корфу?

Изострял е апетита на Италия, Франция, Австрия Англия и Русия. В последствие през 19 век, Англия отстъпва острова на Гърция. Една от най-търсените дестинации на българите  е остров Корфу. Пътят до него е доста удобен. С кола или автобус до Игуменица и от там с ферибота до Керкира. Има възможност пътуването да се осъществи и със самолет.  Кой, както предпочита  така пътува. Въпрос на избор и нагласа.

Климат

Благоприятният климат влияе за разкошната природа на района. Потънал   в зеленина, островът предлага големи възможности за  отдих и екскурзии.  Изгледът  е превъзходен. Човек изпада във възторг, когато се разхожда  в този красив град – столицата на острова. Той завладява с прекрасните  алеи,  с уникалните кипарисови  насаждения, уредените малки площадчета, засадени с палми.

Природа

Портокаловите и маслинови дървета и красивите римски керемиди, които украсяват покривите. Пленява всеки турист, който се е докоснал до вълшебната му природа. Остров Корфу е малък земен рай, който предлага прекрасни възможности за почивка и релакс в Гърция.

Какво да разгледаме на остров Корфу?

Най- големия и най- красив  на  острова е град Корфу/Керкира/. Градът е много красив и очарова със своята живописна природа. Архитектурата е много разнообразна, заради това че градът е принадлежал през вековете на много страни и всяка е  оставила своя стил върху нея. Забележителните места, които всеки би трябвало да види са Старата крепост, която е уникална със своята панорама. Гледката от вътрешната страна  е възхитителна. Дворците – Ахилион, „Св.Св.Михаил и Георги”площада „Еспланда”

Остров Корфу предлага много вълнуващи места за екскурзия до тях. Истинско изкушение за всеки от нас. Не са безизвестни и Кордис, Агиос, Касиоли Сидира и много други. Те предлагат много атракции и едва ли човек би скучал при това удоволствие, което  доставя на своите посетители.

Заведения

Остров Корфу е една  сравнително по-евтина дестинация и затова се посещава от много туристи. Има добре уредени заведения за храна, романтични места за отдих,  прекрасна кухня, която изкушава своите посетители  и  удобен транспорт. До до този пленителен и завладяващ остров, от България най-близкото близкото разстояние  само на 6 – 7 часа с кола.

Кога да посетим Корфу?

Най-добрият сезон за почивка на острова е май и юни, както  късното лято през септември и октомври. Тогава температурите са между 23°C и 28°C.

С какво да се облечем?

Независимо, че това е едно от топлите кътчета на Гърция, желателно е да се подсигурят якета и други връхни дрехи, като и чадъри, защото често вали и вечер може да захладнее.

 

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: