fbpx

На почивка в Паничище

1Разположен в Рила планина, Южна България. Паничище е красиво курортно местенце изпълнено с множество иглолистни дръвчета.

Подари чистотата на въздуха и съхранената девственост на природата е предпочитано място от туристи и хиляди посетители от различни краища на страната, както и чужденци решили да направят един пълен заря от емоционални и възобновяващи силите почивни дни. Курорта Паничище предлага много почивни бази, хотели, спа комплекси, хижи, ски и влек писти и всичко това плюс още куп възможности за забавления и развлечения за малки и големи.

2Почивката на планина в Паничище дава на своите туристи и хиляди възможности за еко туризъм и разходки сред природата по пешеходни маршрути. В края на деня, може да отседнете в хотелски комплекс, хижа или вила в района.

В района на Паничище може да се посети и най-ниското ледниково езеро в Рила планина, наречено Сухото езеро.

В курорта Паничище се предлагат възможности за балнеолечение „Сапараева Баня”, за хората със здравословни проблеми, както и за тези, които имат нужда от подобряване на тонуса.

Почивката в Паничище може да се обогати с посещение на Рилския манастир, природния парк „Рилски манастир”, както и неописуемо красивите и известни „Седемте рилски езера”.

3Разположението на курорта в сърцевината на планината го прави близко достъпен и проходим до всички забележителности, както и във вътрешността на Рила. Тук могат да се обходят най-популярните маршрути, да се изкачи връх Мальовица и да се посети най-великия културен паметник на България – Рилския манастир. Природни забележителности като Урдини езера и Скакавишкия водопад също не са за изпускане.

Почивката в Паничище ще е съпроводена, както с множество забележителности и красоти на природата задоволяващи и изпълващи сетивата на всеки, така и с хиляди възможности за спорт и забавления за всяка възраст. Ски пистите са десетки, а всички те предлагат както екипировки, така и преподаватели и още куп забавления и възможности за незабравимо и емоционално изкарване на почивните дни в курорта.

4Хотели, хижи и къщи за гости са на разположение на своите посетители. И въпреки предпочитанията за посещаемост предимно през зимните месеци, Паничище не страда от липса на гости в летните месеци. Хората предпочитащи да изкарат едно прохладно лято сред природата, спокойствието и тишината на планината винаги се спират на Паничище.

Автор: Екатерина Георгиева

Вижте оферти от хотели в Паничище. Кликнете на банера по-долу.

249x70_en_logo

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.