Крайморски курорт Китен – релакс и забавление

Задава се лятото, а с него и нуждата от така дългоочакваната отпуска. И като се замислим, къде по-хубаво бихме изкарали плануваната почивка, то оферти ни заливат от всякъде. Дали да заминем на планина или на море, в съзнанието на много от нас изпъква мисълта за малко

курортно селце.

Към черноморският тип комплекси ни тегли сърцето. Дали поради мекия климат, морските бистри и чисти вълни, прелестна местност, осеяна с множество забавления, исторически и археологически забележителности и всичко това навява за незабравима  почивка.

Сред едни от най-предпочитаните дестинации в последните десетилетия за летуване в България се очертава южното крайбрежие на Черно море. Градове като Приморско и Китен, носят не само красотата на настоящето, но и магията на миналото. Съхранили в същността си многовековни традиции на българския народ и запазили автентичността си.

Град Китен е разположен на юг от Бургас. Намира се на около 55 км от самия него и се смята за третия сред най-малките градове на страната. През последните години, благодарение на голямата близост с Приморско, изключително благоприятно и успешно се развива и туризма в Китен.

Курортното село е разположено на 5 км. от град Приморско, а природните красоти в него нямат край.

Всеки решил да изкара една страхотна лятна и евтина почивка на море в Китен, може да резервира места в самото селце или околията му. Десетки хотели и къщи за гости са с отворени врати през целия летен сезон и предлагат изключителни оферти.

Поради голямата близост на Китен със Странджа планина, посетителите могат да се любуват на гористи склонове, достигащи чак до морските води.

Една част от морския курорт е разположена северно от устието на река Караагач, а друга част се намира върху полуостров Урдовиза. Така се оформят двата прелестни залива Караагач и Атлиман, образуващи северния и южен плаж на Китен.

Почивката в град Китен би била страхотно изживяване за ценителите на исторически местности. Тук могат да се зърнат останките от крепост Урдовиза.

Годишно курорта е посещаван от над 500 хиляди туристи, за чиито комфорт, лукс и спокойствие се грижат множество заведения, ресторанти, хотели, в това число семейни хотели, къщи за гости и други. Персонала в тях е лъчезарен, работи професионално, за да бъде атмосферата приятна и обещаваща истинско удоволствие.

В града се предлагат отлични условия водни спортове като ветроходство, подводна археология, подводен риболов, водни ски, яхти и други. Наред с тези забавления гостите на град Китен могат да се разтоварят с игри на футболно игрище, баскетболни и волейболни игрища, тенис кортове и сред множество басейни, разположени по хотели или самостоятелно.

Автор: Екатерина Георгиева

Снимки: Google image

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.