Красотата на Боровец

1Курорт Боровец

 Избрали сте почивката ви тази година да е сред природата. Искате пълен заряд от емоции и заряд от големи дози чист въздух, наслада за сетивата и дълги разходки сред планината.

Предлагаме ви почивка в Боровец с голямо намаление. А за туристите, които за първи път ще посетят това място и малко инфо за местността.

Курорта Боровец е разположен в Рила планина. Той е най-стария и достигащ най-големи размери планински курорт в страната. На 1350 м надморска височина и в подножието на най-високия в България връх Мусала.

Курорт Боровец е на 10 км от град Самоков. Леснодостъпен е, а възможностите, които предлага за отмора през цялата година са привличали туристи години на ред, както от България, така и от множество други страни.

Хотелите в Боровец надминават очакванията на всеки, дори да е най-претенциозния турист, а магията и опиянението на планинските красоти, здравословния въздух и живописната природна картина са неповторими.

Място за отдих, спорт, забавления със семейство и приятели ще са на първо място за решилите да изкарат една приятна почивка в курорта Боровец. Огромно е разнообразието от хотели, хижи и къщи за гости, които се предлагат.

  • Местата, които могат да се посетят в тази част са резиденцията на княз Фердинант;
  • Курорта Боровец разполага с биатлон, който е и един от най-добрите в света;
  • Алпииският тип курорт дава възможност на почитателите на спортове, всевъзможни забавления като – крос кънтри, сноуборд, лифтове и други;
  • Почивката в Боровец курорта ще е незабравима и поради ред други причини; Тук отпочиващите могат да посетят Националния парк „Рила”, предоставящ възможности за еко и планински туризъм;
  • Екстремните видове спорт като алпинизъм, ездата на коне и планинското каране на колело, също са основни привилегии на курорта в Боровец;
  • Места, които са интересни на туристите са още Ботаническият маршрут „Приятели на растенията”.
  • В местността Боровец има много културни забележителност, които не остават без внимание, въпреки многото други развлечения, които се предлагат. Горещите минерални извори дават възможности за балнеолечение.
  • Резервати като „Централен Рилски резерват”, „Парангалица”, „Ибър”, „Скакавица” са уникални по животински свят и разнообразие.
  • Прочутите „Седем рилски езера” – едно от чудесата на природата.
  • „Рилския манастир” – уникален по архитектура и иконографско изкуство.

Природата в Боровец е нестихващ извор на живот, красота и вдъхновение. Тук всеки гост ще намери място, за да прекара една незабравима почивка.

Природа, скални образования, места, които могат да се посетят и забавления, които могат да се устроят са само една капка от това, което би описало въображението на един любител на приключенията, пътешественик или човек търсещ единение с природата.

Почивката в курорта Боровец, би оставила незабравими спомени у всеки, а величието на едно кътче от Рая ще зареди и най-жадните за отмора посетители.

Знаейки всичко това и спирайки се на почивка в Боровец вие лесно бихте избрали хотела, в който да изкарате няколко незабравими дни.

Разнообразието от възможности за нощувки е огромно, а според изискванията и възможностите на всеки ще намерите вашия хотел, в който ще превърнете мечтата си в реалност, а именно – Почивка в Боровец!!!

Подобни статии:                                                                                                

Уникален отдих в Цигов чарк                                                      

Релакс в Боровец                                                                          

Велико Търново                                                                             

Зимна  почивка в Пампорово

 Жеравна – глас от миналото

Красотата на Село  Ичера 

Триград – ждрелото

Курорт Цигов чарк 

Хисаря 

Спокойствие и релакс в  Стара планина

Риболов на язовир Доспат

Батак

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.