Красотата на Боровец

Красотата на Боровец

1Курорт Боровец

 Избрали сте почивката ви тази година да е сред природата. Искате пълен заряд от емоции и заряд от големи дози чист въздух, наслада за сетивата и дълги разходки сред планината.

Предлагаме ви почивка в Боровец с голямо намаление. А за туристите, които за първи път ще посетят това място и малко инфо за местността.

Курорта Боровец е разположен в Рила планина. Той е най-стария и достигащ най-големи размери планински курорт в страната. На 1350 м надморска височина и в подножието на най-високия в България връх Мусала.

Курорт Боровец е на 10 км от град Самоков. Леснодостъпен е, а възможностите, които предлага за отмора през цялата година са привличали туристи години на ред, както от България, така и от множество други страни.

Хотелите в Боровец надминават очакванията на всеки, дори да е най-претенциозния турист, а магията и опиянението на планинските красоти, здравословния въздух и живописната природна картина са неповторими.

Място за отдих, спорт, забавления със семейство и приятели ще са на първо място за решилите да изкарат една приятна почивка в курорта Боровец. Огромно е разнообразието от хотели, хижи и къщи за гости, които се предлагат.

  • Местата, които могат да се посетят в тази част са резиденцията на княз Фердинант;
  • Курорта Боровец разполага с биатлон, който е и един от най-добрите в света;
  • Алпииският тип курорт дава възможност на почитателите на спортове, всевъзможни забавления като – крос кънтри, сноуборд, лифтове и други;
  • Почивката в Боровец курорта ще е незабравима и поради ред други причини; Тук отпочиващите могат да посетят Националния парк „Рила”, предоставящ възможности за еко и планински туризъм;
  • Екстремните видове спорт като алпинизъм, ездата на коне и планинското каране на колело, също са основни привилегии на курорта в Боровец;
  • Места, които са интересни на туристите са още Ботаническият маршрут „Приятели на растенията”.
  • В местността Боровец има много културни забележителност, които не остават без внимание, въпреки многото други развлечения, които се предлагат. Горещите минерални извори дават възможности за балнеолечение.
  • Резервати като „Централен Рилски резерват”, „Парангалица”, „Ибър”, „Скакавица” са уникални по животински свят и разнообразие.
  • Прочутите „Седем рилски езера” – едно от чудесата на природата.
  • „Рилския манастир” – уникален по архитектура и иконографско изкуство.

Природата в Боровец е нестихващ извор на живот, красота и вдъхновение. Тук всеки гост ще намери място, за да прекара една незабравима почивка.

Природа, скални образования, места, които могат да се посетят и забавления, които могат да се устроят са само една капка от това, което би описало въображението на един любител на приключенията, пътешественик или човек търсещ единение с природата.

Почивката в курорта Боровец, би оставила незабравими спомени у всеки, а величието на едно кътче от Рая ще зареди и най-жадните за отмора посетители.

Знаейки всичко това и спирайки се на почивка в Боровец вие лесно бихте избрали хотела, в който да изкарате няколко незабравими дни.

Разнообразието от възможности за нощувки е огромно, а според изискванията и възможностите на всеки ще намерите вашия хотел, в който ще превърнете мечтата си в реалност, а именно – Почивка в Боровец!!!

Подобни статии:                                                                                                

Уникален отдих в Цигов чарк                                                      

Релакс в Боровец                                                                          

Велико Търново                                                                             

Зимна  почивка в Пампорово

 Жеравна – глас от миналото

Красотата на Село  Ичера 

Триград – ждрелото

Курорт Цигов чарк 

Хисаря 

Спокойствие и релакс в  Стара планина

Риболов на язовир Доспат

Батак

 

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: