Ако имате въпроси, предложения или съобщения, можете да ни пишете на e-mail  info@otdihbg.com.

Ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.

[contact-form-7 404 "Не е намерен"]

(2) Comments

 1. НОВА Кетъринг

  Полезни готварски съвети и препоръки от кулинарния екип на „НОВА Кетъринг”:

  При готвене с извара внимавайте с добавянето на сол – солта овлажнява силно изварата.

  Ако обичате хрупкавата пилешка кожа около бутчето, то за да стане така изкушаващата коричка, оставете месото за минимум три часа, а най-добре за едно денонощие, в хладилника, за да се дехидратира. Друг похват е демонстрираната от Джейми Оливър панировка за печене – галета, чесън на прах, любимите ви билки, по средата на печенето извадете месото, оваляйте го в панировката и обратно го допечете.

  Когато готвите тесто с масло, максимално много операции извършете с шпатула, дървена лъжица, а съответно минимално време месете с ръце – докосването на масленото тесто с ръце деформира тестото, поради предаването на телесната температура.

  При използване на тиквички и пресни краставици е важен редът при посоляването им. Например – при правене на таратор има различни похвати и рецепти- Един от тях, на който и ние симпатизираме, е солта да бъде добавена в края, преди поднасяне, след като краставиците, копърът, ядките, зехтинът и млякото са вече смесени.

  В много съвременни рецепти, особено за тесто, ще видите инструкции да размразите или разтопите маслото в микровълнова фурна. В интерес на истината, никой уважаващ себе си готвач или сладкар не уважава този похват. Винаги, когато имате възможност, разтопявайте до омекване маслото на стайна температура, дори в близост до фурна или друга топлина, но не и в микровълнова фурна.

  При готвене на ястия с ориз във фурна, намалявайте градусите от 140 до 160 С /градуса по Целзий/. Същата логика следвайте при готвене на ориз на котлон, от най-ниската до средна степен, никога на последните 2-3 степени на котлона.

  Вече всички знаят съветите за накисване на варивата преди готвене, особено ефективни при зрял фасул / боб. Ако нямате цяло денонощие, за да го оставите във вода, то можете да направите поне следното: сложете го на котлона във вода, кипнете го, а след това го оставете да „отпочине” час-два. След това пристъпете към същественото готвене.

  Още нещо, изпитано лично, при готвене на зрял фасул. Ако имате съмнения, че варивото може да е по-старичко, то добавете малка лъжичка сода бикарбонат, същата лъжичка водка/ракия и захар в самото начало на готвенето или преди затварянето на тенджерата под налягане. Ще бъдете приятно изненадани.

  Ако доматеният сос ви се струва доста кисел на опитване, то вместо да добавяте неконтролируеми количества от вкусната захарчица, пробвайте да добавите малка щипка сода бикарбонат за редуциране на киселинността.

  В много рецепти и в готварството, и в сладкарството ще намерите добавки от цитрусови стърготини от портокалова или лимонова кора вместо готови есенции. Технолозите препоръчват в днешно време да не се възползвате от тези инструкции, освен в случаите, в които сте откъснали плода от дръвчето в двора си. Това е сред малкото случаи, в които химическият продукт е за предпочитане пред естествения, дори след почистване на кората със сода бикарбонат и четка.

  За да не пръска маслото при пържене, поставете щипка сол преди загряването му. И един съвет от кулинарните ветерани: когато пържите риба, добавете и едно парче картоф /може и по-стар и „гумен”/, който да изхвърлите след готвенето – ще се удивите как миризмата ще е почти неосезаема.

  Един от похватите за така нареченото „запечатване” на месото е пърженето му за кратко преди по-нататъшната термична обработка. Смисълът на тази процедура е да не изтичат соковете на месцата. Ако не желаете да пържите, то относително същия ефект ще постигнете като запечете месото за две минути от всяка страна на много по-висока температура от тази, на която ще продължите обработката.

  На няколко места в телевизионни предавания и статии чуваме и четем съвети за размразяване на плодове и зеленчуци под студена течаща вода. Нашите кулинарни експерти категорично се противопоставят на този похват. Единственото изключение те допускат при зеления фасул – за да се балансира леката му миризма или дъх, която той носи инякои хора приемат за неприятна, непосредствено преди готвенето му, го облейте хубаво със студена вода.

  „НОВА Кетъринг” Ви желае много вкусни усмивки, красиви моменти и изящни празници!

 2. НОВА Кетъринг

  КЕТЪРИНГ.. НОВА КЕТЪРИНГ 

  БУКВАЛНО ДУМАТА КЕТЪРИНГ НЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИ ТОЧНИЯ СИ ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. ПО ДЕФИНИЦИЯ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ДУМАТА КЕТЪРИНГ ПРОИЗЛИЗА ОТ КОРЕНА CATER, КОЙТО СМИСЛОВО СЕ ПРЕВЕЖДА КАТО ДОСТАВЯМ, ПРОВИЗИРАМ, ДОРИ ПОДНАСЯМ. ПРЕЗ МИНАЛИЯ ВЕК В АНГЛО-ГОВОРЯЩИТЕ ДЪРЖАВИ НАМИРА ПЪРВОНАЧАЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ КАТО ПУБЛИЧЕН, ОБЩЕСТВЕН КЕТЪРИНГ И СЕ ИЗПОЛЗВА В МНОГО СЛУЧАИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ КОНКРЕТНИЯ ТЕКСТ – РЕСТОРАНТЬОРСТВО, МАСОВИ КУХНИ, ОБЩЕСТВЕНИ СТОЛОВИ, ИЗХРАНВАНЕ НА РАБОТНИЦИ, СЛУЖИТЕЛИ, ТУРИСТИ. ТРУДНО Е ДА СЕ КАЖЕ КОГА ВЪЗНИКВА КЕТЪРИНГЪТ, РАЗГЛЕЖДАН В СМИСЪЛА, КОЙТО РАЗБИРАМЕ ДНЕС – КАТО ПОХВАТ ИЛИ БИЗНЕС. ОЩЕ ОТ ДРЕВНОСТТА СА ИЗВЕСТНИ РАЗНООБРАЗНИТЕ ГУРМЕ ПРЕТЕНЦИИ И КАПРИЗИ НА КРАЛЕ И ИМПЕРАТОРИ, ЗАРАДИ КОИТО ТЕХНИТЕ ПРИДВОРНИ СТОТИЦИ КИЛОМЕТРИ СА ПРЕНАСЯЛИ НЕИЗВЕСТНИ ПЛОДОВЕ, ЕКЗОТИЧНИ ПОДПРАВКИ, АРОМАТНИ БИЛКИ И МАРИНАТИ, ОСОЛЕН И ИЗСУШЕН РЯДЪК ДИВЕЧ, ПЛОДОВИ СЛАДКА, РАЗЛИЧНИ ЗЪРНА, ЯДКИ И ОЩЕ МНОГО ВКУСНИ ПРОДУКТИ.

  В ДНЕШНИТЕ ВРЕМЕНА КЕТЪРИНГЪТ ВЕЧЕ Е ДАЛЕЧ ПО-ДОБРЕ РАЗВИТА ИНДУСТРИЯ, КОЯТО ВСЕ ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАЧИСЛЕНА КЪМ ОПРЕДЕЛЕН ОТРАСЪЛ, ЛУТАЩА СЕ ПО ОПРЕДЕЛЕНИЕ МЕЖДУ ХОТЕЛИЕРСТВО, РЕСТОРАНТЬОРСТВО, КУЛИНАРИЯ, УСЛУГИ ЗА ДОМА, ТЕХНИКА ПОД НАЕМ, ЛОГИСТИЧНИ УСЛУГИ И ДР. ТОЗИ ТИП БИЗНЕС ВЕЧЕ ОБХВАЩА МНОГО ПОВЕЧЕ СПЕЦИФИЧНИ И РАЗНООБРАЗНИ АСПЕКТИ – ПРИГОТВЯНЕ НА ХРАНА, НАПИТКИ, ЕФЕКТНИ ДЕСЕРТИ, ДОСТАВЯНЕТО ИМ НА ВСЯКАКВИ ОТДАЛЕЧЕНИ РАЗСТОЯНИЯ, ЦЯЛОСТНО ОРГАНИЗИРАНЕ НА ДАДЕН ПРАЗНИК, ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪПЪТСТВАЩОТО ОБОРУДВАНЕ, НАЛИЧИЕ НА ПРОФЕСИОНАЛЕН ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ И ПОСЛЕДВАЩО ПРИБИРАНЕ. http://WWW.NOVACATERING.BG КЛИЕНТИТЕ НА НОВА КЕТЪРИНГ ВЕЧЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ РАЗНООБРАЗНИ – ОТ ДОСТАВКИ НА ПОСУДА, НАЕМ НА КЕТЪРИНГ ОБОРУДВАНЕ, КОКТЕЙЛНИ БАР МАСИ ПОД НАЕМ, ЛУКСОЗНИ ЧАШИ ПОД НАЕМ, ГОТВЕНИ ЯСТИЯ И ХАПКИ ЗА СЕМЕЕН ПРАЗНИК В ДОМА, ЕЖЕДНЕВНА ДОСТАВКА НА ОБЯД ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ОФИСА, ДО ПЪЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА КОРПОРАТИВЕН ФИРМЕН КОКТЕЙЛ ИЛИ ЕФЕКТНА СВАТБА. МЕСТАТА СЪЩО СА С ШИРОК СПЕКТЪР – ЧАСТЕН ДОМ, ФИРМЕН ОФИС, ВИЛА, ДВОР, ТЕАТРАЛНО ПРЕДВЕРИЕ, ФОАЙЕ, ЗАВОД, САМОЛЕТ И КЪДЕ ЛИ НЕ.
  https://WWW.YOUTUBE.COM/WATCH?V=F8F0RFWGKQE

  СЪВРЕМЕННИЯТ КЕТЪРИНГ ИМА ДОСТА СЛОЖНА ЗАДАЧА – ТОВА ВЕЧЕ Е КОМПЛЕКСНА УСЛУГА, ОТДАВНА ПРЕМИНАЛА ГРАНИЦИТЕ НА ДОСТАВЯНЕТО ИЛИ ПРОСТО ОСИГУРЯВАНЕТО НА ХРАНА. ЦЕЛИТЕ НА ИНДУСТРИЯТА ВЕЧЕ СА ПЪЛНО ОБСЛУЖВАНЕ НА КЛИЕНТА, РЕАЛИЗИРАНЕ НА ПРАКТИКА И НАЙ-СМЕЛИТЕ ИДЕИ И КАПРИЗИ – ДЕСЕРТИ, ТОРТИ И ПЕТИФУРИ НОСЯТ КРАСИВИ ГОДНИ ЗА КОНСУМАЦИЯ „СНИМКИ” НА ФИРМЕНО ЛОГО ИЛИ СВАТБЕНА ДВОЙКА, ПОЛЯНАТА СЕ ПРЕВЪРЩА В НАПЪЛНО ОБЗАВЕДЕНО УДОБНО „ЗАВЕДЕНИЕ”, ПРИЮТИЛО ПРАЗНУВАЩИТЕ ГОСТИ, ГРЪМКИ ФОЙЕРВЕРКИ ВПЕЧАТЛЯВАТ ГОСТИТЕ И ОЦВЕТЯВАТ ВЕЧЕРНОТО НЕБЕ, АРКИ ОТ ЕФЕКТНИ ЦВЕТЯ УКРАСЯВАТ ВСЯКО ОСТАНАЛО СВОБОДНО КЪТЧЕ. КАКТО И НОВА КЕТЪРИНГ, ТАКА И ПОЧТИ ВСЯКА ФИРМА В БРАНША ВЕЧЕ ОСИГУРЯВА ШАТРИ И ТЕНТИ, РАЗЛИЧЕН КЛАС И ВИД, ЩЕНДЕРИ И ГАРДЕРОБИ, ПАРАВАНИ, ОСИГУРЯВАЩИ ДИСКРЕТНОСТ, КОКТЕЙЛНИ БАР МАСИ В ЦВЕТНИ И ЩАМПОВАНИ ЕЛАСТИЧНИ КАЛЪФИ, РАЗЛИЧНИ РАЗМЕРИ КРЪГЛИ МАСИ ЗА СЕДЯЩИ ГОСТИ СЪС СТИЛНИ ПОКРИВКИ, БАР ИЛИ НИСКИ СТОЛОВЕ, КОИТО ПРИ НЕОБХОДИМОСТ СЪЩО БИВАТ „ОБЛИЧАНИ” В РАЗНОЦВЕТНИ ТЕКСТИЛНИ КАЛЪФИ, ТЪНКОСТЕННИ СТЪКЛЕНИ ЧАШИ И КАНИ, СНЕЖНО БЯЛА ИЛИ ЦВЕТНА ПОРЦЕЛАНОВА ПОСУДА, ИЗИСКАНИ ПРИБОРИ, ЦВЕТОВИ ДЕКОРАЦИИ В ОПРЕДЕЛЕНИ СТИЛ И КОНЦЕПЦИЯ, ЗЛАТИСТИ И СРЕБРИСТИ СВЕЩНИЦИ, ЕФЕКТНИ АКСЕСОАРИ В РАЗЛИЧНИ СТИЛОВЕ – БАРОКОВИ ПОЛИЛЕИ, РУСТИКАЛНИ, АВАНГАРДНИ И МОДЕРНИ АКСЕСОАРИ И ОРНАМЕНТИ, ПРИДАВАЩИ РАЗЛИЧНО УСЕЩАНЕ И УЮТ ЗА ВСЕКИ ПРАЗНИК. ПРЕДОСТАВЯТ СЕ ПОД НАЕМ ДОРИ КАТЕДРИ, ТРИБУНИ, ПЮПИТРИ, СЦЕНИ, ПРАКТИКАБЛИ, ДЪЛГИ ПЛЮШЕНИ ПЪТЕКИ, ЧЕРВЕНИ КИЛИМИ, ВИП РАЗДЕЛИТЕЛНИ КОЛЧЕТА С ПЛЮШЕНИ ЧЕРВЕНИ ВЪЖЕТА, ОГРАЖДАЩИ СТОЙКИ, ШОКОЛАДОВИ ФОНТАНИ НА НЯКОЛКО НИВА, ВНУШИТЕЛНИ ЖИВИ СТАТУИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И БАР СТАТУИ, ПОПУЛЯРНИ ВОДЕЩИ И ДИ ДЖЕИ, ФОЙЕРВЕРКИ И ОЩЕ МНОГО АТРАКТИВНИ, ВПЕЧАТЛЯВАЩИ И ЕФЕКТНИ АКСЕСОАРИ И УСЛУГИ. ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ И ОФЕРТА.

  ДОВЕРЕТЕ СЕ НА „НОВА КЕТЪРИНГ” И ЩЕ ОСТАНЕТЕ ОЧАРОВАНИ!

Comments are closed.