fbpx

Кои са най-популярните атракции в Египет

Египет е дестинация, пълна с ослепителни храмове и гробници, които удивяват всички, които ги посещават. Има толкова много неща за разглеждане и правене, На посетителите се предлага възможност да изберат страхотна all inclusive почивка на море в Египет от Варна и София.

За да ви улесним, направихме списък с най-търсените места за разглеждане в Египет.

Пирамидите в Гиза

Пирамидите са последните оцелели от Седемте чудеса на древния свят и са едни от най-посещаваните забележителности в света.  В миналото на тях са се възхищавали много пътешественици. Сега гробниците на фараоните Хеопс (Хуфу), Хефрен (Хафре) и Мицерин (Менкауре), охранявани от загадъчния Сфинкс, са главна туристическа атракция и са начело на всички списъци за места за посещение, организирани туристически агенции. Днес, седнали на пустинния край на разрастващото се Кайро, тези мегалитни паметници на мъртвите фараони са все още чудесна гледка и продължават да бъдат неоспорим акцент за всяко пътуване в Египет.

Храмът в Карнак в Луксор и Долината на царете

В град Луксор има какво да се види. Храмът в Карнак и мемориалния храм на Хатшепсут, които се намират Долината на царете са едни от най-търсените забележителности за посещение в Египет. Тук са разположени артефакти за древна Тива – базата на фараоните от Новото царство и много исторически места. Списъкът е дълъг, така че пригответе си няколко дни, ако искате да разгледате всичко.

Докато Източният бряг на Луксор държи модерния град с неговия оживен сук/пазар/,  другата му част не случайно е определена като най-големия музей в света на открито. Гробниците внушават страхопочитание и продължават да очароват историци и археолози.

Круиз по Нил

Нил е видял възхода и падениете на много фараони и пътуването по реката е най-голямото блаженство, когато посещавате Египет.  Това е един удивителен начин да разгледате храмовете, накацали по  бреговете на реката и да се отдадете на заслужен релакс. Разстоянието между Луксор и Асуан  дава нови нови позитивни преживявания и не на последно място може да станете част от невероятните изгреви и залези по бреговете на Нил обсипани с финикови палми и пясъчни дюни. Целият круиз носи едно невероятно спокойствие.  Двете известни забележителности по Нил са Храмът на Ком Омбо и Храмът на Хор на Едфу. Те са задължителни спирки на всички круизни корабчета. Ако корабчето ви е прекалено населено, можете също да обикаляте Нил с фелука (традиционните за Египет дървени лодки с късни платна). Тази алтернатива позволява да създадете свой собствен маршрут. Обикновено лодките тръгват от  Асуан.

Асуан

Както споменях по-нагоре в статията, Асуан е разположен по бреговете на Нил. Дюните  с оранжев оттенък го правят идеалното място да спрете и да се отпуснете за няколко дни, както и да попиете от удивителната атмосфера.

Какво да правите тук?

Ами, много неща. Можете да яздите камила до пустинния манастир Свети Симеон. Да седнете в някои ресторант на брега и да си поръчате разхладително питие и да гледате величествената река. И не забравяйте, ако сте наели фелука, плавайте до островите на Асуан. Това е един много добър начин да разгледате повечето исторически места и разбира се да релаксирате. Ако сте любител на речния живот, то Асуан е перфектното място за това.

Абу Симбел

Абу Симбел е една от атракциите в Египет, които са наистина специални. Това е великият храм на Рамзес II. Колосална статуя се извисява пред него, а вътре е украсен със стенни рисунки. Този храм е един инженерен подвиг на Юнеско. През 60-те години на миналия век е преместен изцяло от местоположението си, за да бъде спасен от надигащата се вода на язовир Асуан. Международното усилие за спасяването на храма продължава да привлича хиляди туристи, които желаят да разберат повече за живота на Рамзес II.

Това са само част от  местата, които да посетите в Египет. Споделете в коментарите Вашите приключения в страната на фараоните.

Абонирайте се за нашия бюлетин

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.