Климат, плажове и обща информация за Анталия

Климат, плажове и обща информация за Анталия

Анталия е най-красивия курорт в  Турция с  излаз на Средиземноморието, който се намира в югозападнаТурция. „Турската Ривиера“ – наричат я така,  заради очарователните плажове  със  златен пясък и чисто  синьо море. Красива природа  с прелестни пейзажи,  които впечатляват туристите. Морето е топло,  през цялото време е слънчево, а тази красива местност е заградена от  високите покрити със сняг планини  Таурус.

1

Градът е изключително  живописен и има  много   исторически и археологически обекти, които предлагат големи възможности за развитието на туризма, както и страхотни и изгодни оферти за почивка в Турция.

 Атал II – царя на Перга   основава  града и го нарича на свое име Анталия през 133 година преди Христос. Ибн Батута марокански пътешественик пише в хрониките, че  най -красивия град, който може  да се види е Анталия. Поминакът  на населението в града е  туризмът.
Климатът на Анталия е мек средиземноморски и това позволява да се ползват плажовете още през месец Май. Зимата е мека и дъждовна, а лятото сухо и горещо. През зимните месеци температурата стига да 15 – 18 градуса, а минималната е 6-8 C.

Юли и август  са най-горещите месеци с температури  20 C –  34.7 С.  Топлите слънчеви дни са повече от 300 наброй и това улеснява туристите и прави града посещаван до началото на октомври.

Пристанището на  е изключително и много красиво място. Тук се предлагат  приятни условия за отдих, почивка и отмора и туристите могат да се насладят  на прекрасната  панорама,  която се открива пред очите на човек.

Летището особено помага за развитието на международния туризъм. Градът разполага с много красиви плажове, които задоволяват  всякакви изисквания на туристите. Освен обичайната традиционна почивка,  градът  дава  възможности за екскурзии до археологичните останки на древните, както  и други прелестни места и романтични кътчета в района. Тук маже спокойно да се изкара ваканцията и човек да се наслади на историческите забележителности и невероятната  красота  на града.

Booking.com

Може да се настаните в  хотели с висока категория,  а също така да ползвате   реномирани ресторанти, които предлагат вкусна и питателна храна .Много са хотелите в Анталия и околностите. Един от най-новите хотели е Белек-  супер луксозен и се намира на 25 километра от Анталия. В самият град хотелите също са много луксозни  и предлагат прекрасни възможности на своите посетители.

Градът е смесица от модерния  стил, който цари в една част на града и запазените  старинни отличителни белези  на  старият квартал Калейчи.  Оазисът на Анталия с османски дървени реставрирани  къщички  и малки джамии взима дъха на обикновения турист, който е очарован от почивката си в Турция. Останките на най-старото селище на Турция се намират на север от града в пещерата Караин.

Още статии за забележителности в Турция.

Забележителности в Бодрум – една перла на Турция

Дворецът Топкапъ

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: