fbpx

Климат, плажове и обща информация за Анталия

Анталия е най-красивия курорт в  Турция с  излаз на Средиземноморието, който се намира в югозападнаТурция. „Турската Ривиера“ – наричат я така,  заради очарователните плажове  със  златен пясък и чисто  синьо море. Красива природа  с прелестни пейзажи,  които впечатляват туристите. Морето е топло,  през цялото време е слънчево, а тази красива местност е заградена от  високите покрити със сняг планини  Таурус.

1

Градът е изключително  живописен и има  много   исторически и археологически обекти, които предлагат големи възможности за развитието на туризма, както и страхотни и изгодни оферти за почивка в Турция.

 Атал II – царя на Перга   основава  града и го нарича на свое име Анталия през 133 година преди Христос. Ибн Батута марокански пътешественик пише в хрониките, че  най -красивия град, който може  да се види е Анталия. Поминакът  на населението в града е  туризмът.
Климатът на Анталия е мек средиземноморски и това позволява да се ползват плажовете още през месец Май. Зимата е мека и дъждовна, а лятото сухо и горещо. През зимните месеци температурата стига да 15 – 18 градуса, а минималната е 6-8 C.

Юли и август  са най-горещите месеци с температури  20 C –  34.7 С.  Топлите слънчеви дни са повече от 300 наброй и това улеснява туристите и прави града посещаван до началото на октомври.

Пристанището на  е изключително и много красиво място. Тук се предлагат  приятни условия за отдих, почивка и отмора и туристите могат да се насладят  на прекрасната  панорама,  която се открива пред очите на човек.

Летището особено помага за развитието на международния туризъм. Градът разполага с много красиви плажове, които задоволяват  всякакви изисквания на туристите. Освен обичайната традиционна почивка,  градът  дава  възможности за екскурзии до археологичните останки на древните, както  и други прелестни места и романтични кътчета в района. Тук маже спокойно да се изкара ваканцията и човек да се наслади на историческите забележителности и невероятната  красота  на града.

Booking.com

Може да се настаните в  хотели с висока категория,  а също така да ползвате   реномирани ресторанти, които предлагат вкусна и питателна храна .Много са хотелите в Анталия и околностите. Един от най-новите хотели е Белек-  супер луксозен и се намира на 25 километра от Анталия. В самият град хотелите също са много луксозни  и предлагат прекрасни възможности на своите посетители.

Градът е смесица от модерния  стил, който цари в една част на града и запазените  старинни отличителни белези  на  старият квартал Калейчи.  Оазисът на Анталия с османски дървени реставрирани  къщички  и малки джамии взима дъха на обикновения турист, който е очарован от почивката си в Турция. Останките на най-старото селище на Турция се намират на север от града в пещерата Караин.

Още статии за забележителности в Турция.

Бодрум, перлата на Турция – Какви забележителности да видим?

Дворецът Топкапъ

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.