Какво да видим в Милано?

Милано е втория по големина град в Италия. Освен, че е известен с производството на колите Алфа Ромео, градът е една от четирите столици на модата. Футболът също  е на световно ниво. Доказателство за това са Милан и Интер – едни от най-добрите футболни отбори в световен мащаб.

Ето някои от нещата в Милано, които задължително трябва да видите:

Миланската Скала

Много хора посещават Милано, заради любовта към операта. В центъра на града се намира най-посещаваната опера в света Театро ала Скала. Мощна светлина струи от нея.

Театър Ала Скала

Събира 3 600 човека. Знаете ли, че в началото Ла Скала се осветявала от стотици парафинови лампи и свещи, заради което трябвало да бъдат осигурени огромно количество кофи с вода. След това минават на газени лампи и през 1883 г, в Ла скара лампите стават електрически и  придобива сегашната си светлинна еуфория.

Стадиона Сан Сиро

Другото, което привлича милиони е футбола. Запалянковците са луди по своите  фенове Милан и Интер. Двата мощни италиански отбора се съревновават на един стадион, който феновете на двата отбора наричат по различен начин.

Стадионът Джузепе Меаца, известен още като Сан Сиро.

Стадионът е наречен Джузере Меаца, в памет на  двукратния световен шампион. Известен е още като Сан Сиро, заради близостта до едноименната църква. По настояване на президента на Милан, Пиеро Пирели, през 1925 г, започва започва строителството на стадиона.

Катедралата  Санта Мария Нашенте

Италия, Ломбардия, Милано. Изглед към Пиаца дел Дуомо в центъра на града.

В средата на площад Пиаца дел Дуомо се издига величествената миланска катедрала „Санта Мария“. Строена е близо 6 века  и е втората по големина в Италия, след базиликата Свети Петър В Рим. Тук е седалището на миланският архиепископ Марио Делпини. Внушителната катедрала „Санта Мария“ наподобява кораб. Покривът е отворен за туристи, но удоволствието се заплаща.

Църквата Санта Мария деле Грацие от 15 век с „Тайната вечеря“

Милано, църквата Санта Мария деле Грацие.

Църквата е част от доменикански манастир, орден на проповедниците, който от своя страна е включен в Юнеско, като световно наследство. Една от аткракциите тук е стенописа на Леонардо Да Вични – Тайната вечеря.

Тайната вечеря на Леонардо Да Винчи.

Музеят „Пинакотека ди Брера“

В сграда в късен бароков стил, издигната над останките на манастир  от 14 век са разположени картини, икони, фотографска библиотека, чертожен кабинет.

Музеят „Пинакотека ди Брера“

Разгледайте виртуално музея: http://pinacotecabrera.org/virtualtour/start.html

Вижте още забележителности в Милано като Базилика Свети Амброзий, Кметство, Търговски център „Галерия Виторио Емануеле II“, Национален музей на науката и технологията, замъкът Кастело Сфорцеско,  кулата Пирели.Booking.com

[siteorigin_widget class=“WYSIJA_NL_Widget“][/siteorigin_widget]

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.