fbpx

Какво да видим в Барселона – 5 от най-посещаваните забележителности

Барселона - динамичен и отворен за света град, със собствен стил, високо ценящ творчеството. Не случайно е толкова пъстроцветен и впечатляващ.  Затова и винаги се връщам тук. Мога да говоря много, но нека ви разкажа за най-посещаваните забележителности в Барселона. Вижте как да планирате 3 дневно пътуване в Барселона, както и къде да отседнем в Барселона.

Booking.com

Явно не съм само аз, така защото пристанището винаги е пренатоварено. Питах местните и се оказа, че в годишен аспект, пристанище Барселона се свързва с над 800 пристанища по целия свят. Това означава много голям наплив от туристи. Но нека за продължим по същество.Кои са най-посещаваните забележителности и атракции в Барселона?

1. Ла Саграда Фамилия

Катедралата Ла Саграда Фамилия, Барселона.

Винаги тази незавършена църква, проектирана  от  Антони Гауди през 1882 г. ще остане номер 1 в списъка за посещения в Барселона. Тази уникална и спираща дъха конструкция е най-известната туристическа атракция на Барселона и най-посещаваната забележителност в Испания. Тя е като никоя друга катедрала в света и е оценена като една от най-големите атракции в света от потребителите на Tripadvisor по света.

Знаете ли колко посещения има годишно? 3 милиона! Правилно прочетохте, 3 000 000. Това означава, че за да влезете, ще чакате часове на километрична опашка. Но, наистина си заслужава. Невероятна е. Желателно е да си купите предварително билети, защото после може да не може да се вредите. Отделете си около 2 часа, за да я разгледате. Билетът струва 17 Е, за да видите вътре. Можете да си купите билети за аудио гид с обиколка на кулите. Цените са различни, в зависимост от желанията ви.

Прочетете повече за:

Историята на Ла Саграда Фамилия.

Как да стигнете до Саграда Фамилия ?

Правила за посетители  в Саграда Фамилия

2. Шоуто на Магическия фонтан

Барселона, магическия фонтан.

Вълшебният фонтан е уникална атракция в Барселона. Никога не сте виждали фонтан като този. Наистина ще се почувствате  вълшебно, когато видите невероятното  шоу от вода, светлина и музика. Магическият фонтан е построен през 1929 г. като една от основните забележителности на Световния панаир на Барселона. Годишният човекопоток, който минава от тук е 2,5 милиона туриста. Можете да го разгледате безплатно през цялата година. През зимата, в петък и събота, фонтанът предлага вечерни водни и светлинни шоута. През лятото, представленията са от четвъртък до неделя.

Вижте как да стигнете до Магическия фонтан.

3. Музей на Пикасо

Опашка пред музея на Пикасо.

Музеят на Пикасо е най-известният музей на Барселона. Пабло Пикасо е роден в Малага в южната част на Испания, но семейството на Пикасо се премества в Барселона през 1895 г. В общи линии Пикасо е живял тук до 1904 г. Бащата му е бил учител по изкуства и въпреки, че като дете Пабло Пикасо вече учи изкуство в Малага, в Барселона се е формирал като художник.

За съжаление, най-известните картини на Пикасо не са в Барселона, но можете да видите уникалната колекция от 4000 творби с ранни скици и платна, която показва невероятното му развитие от ученика до най-любимия художник в света. Музеят се намира в няколко великолепни готически имения в старата част на Барселона.
Както и за катедралата е желателно да купите билетите предварително.  В музея има аудио гидове с  над 10 езика. Цените на билетите вървят от 4,50 Е до 12 Е, в зависимост от вида на изложбата. Вижте информация за работното време и онлайн покупка на билети в сайта на музея на Пикасо в Барселона.

4. Улица Лас Рамблас

Улица Лас Рамблас- раят за пешеходци.

Лас Рамблас - най-известната пешеходна улица в Барселона. Нарича се също така, защото се състои от различни части. Испанският поет Федерико Гарсия Лорка казва: "Това е единствената улица в света, която бих искал никога да не свърши." В интерес на истината, улицата не свършна, защото се слива с пристанище Порт Вел. Лас Рамблас започва от централния площад Plaza Catalunya и завършва до паметника на Колумб в пристанище Порт Вел. Не си мислете, че улицата предлага някакви уникални атракции и забележителности. Просто е особено приятно да се разхождаш по нея. Друго интересно нещо е, че различните участъци от улицата имат различни имена. Само зорко си отваряйте очите като се разхождате и дръжте чантата си под ръка, защото джебчиите там не спят.

5.  Стадион "Камп Ноу" и музея на Барса

Стадионът Камп Ноу.

Ако сте футболни запалянковци, можете да посетите известния у нас стадион Ноу Камп. Нямам идея защо думите при нас са обърнати, но това е без значение. Барселона Camp Nou стадион и Барса музей. Милиони посетители идват през годината, само за да снимат стадиона и да разгледат атрактивния музей на футболния отбор Барса.  Освен това тук се намира и един от най-големите магазини на Nike в Европа, снабден с стоки на Barca. Можете да си  купите по-евтини FCB ризи и шалове от пазарните щандове,  които се намират извън стадиона. Но, имайте предвид, че може да се снабдите с лоша реплика.

Вижте в сайта на стадиона за повече информация.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.