fbpx

Какво да правим на остров Тасос – 6 супер забавления

Всеки, който отива на почивка, търси информация какви забавления има на мястото, което ще посети. Въпреки,  че остров Тасос е една доста посещавана туристическа дестинация,  това, което може да правим там организирано не е много. Поради тази причина развит е еко туризма – едно от най-популярните занимания е пътуването до връх Ипсарион, както и разглеждането на забележителностите наоколо.
 Днес  подготвих списък с нещата, които може да правите на остров Тасос, като езда, гмуркане и т.н. Вижте ги:

1. Разгледайте Остров Тасос

Местната архитектура.

Източник на снимката: https://ppress.gr

Тасос е атрактивен остров с красиви плажове, зелен пейзаж и традиционна архитектура. Тъй като това е място с дълга история, най-интересната забележителност в Тасос е Древната Агора, място със стари храмове, останки от светилища, Античен театър и други сгради. Много интересен е и манастирът на Архангел Михаил, закрилник на острова, с чудесна гледка към морето. Много туристически пътеки пресичат центъра на Тасос, водещ до стари замъци, планински върхове и традиционни села, като Панагия, Потамия и Теологос, където е открит хубав музей на фолклора.

2. Гмуркане на остров Тасос

Плуване с рибите в Сан Антонио.

Източник на снимката: https://www.youtube.com/watch?v=7K4ltXZYXlg

Ако желаете да се възползвате от тази дейност, потърсете в Гугъл. Ще намерите доста интересни оферти.

3. Водни спортове в Тасос

Моторни водни спортове на Тасос.

Източник на снимката: http://www.thassos-info.com Разходка с лодка или корабче, приключение с джет, риболовна екскурзия, гмуркане с котки, морски игри и още много занятия, които ще ви доставят невероятно удоволствие. Местата, където ще намерите организирани водни спортове включват Golden Beach, Pachis Beach и Скала Рахони на север, Пефкари, Потос  плаж Psili Ammos  на юг.

4.Конна езда в Тасос

Яздене на остров Тасос.

Източник на снимката: http://www.thassoshorseclub.snadno.eu/

5. Тенис в Тасос

Тенис клуб на остров Тасос.

Източник на снимката: https://www.tenniscourtsmap.com/listing/tennis-club-thassos/ Тенисът е един от най-популярните спортове в целия свят.  На остров Тасос също можете да го практикувате. Може да видите линка от снимката за повече информация.

6. Туристически маршрути

Изглед от връх Ипсариан.

Източник на снимката: https://www.whichgreekisland.co.uk/islands/thassos/sights/mount-ipsarion/

Най-впечатляващият пейзаж на Тасос е връх Ипсарион, разположен в центъра на острова. Зелената планина, покрита с борови дървета, дава страхотен фон на белия пясъчен остров. Най-високият връх на планината е на около 1 208 м надморска височина. На върха на Ипсарион можете да се насладите на гледката към целия остров.

Походът до връх Ипсарион е популярна туристическа дейност. Пътищата са добре маркирани, за да улеснят спокойното пътуване до върха на планината. Докато се изкачвате нагоре, ще видите малко изкуствено езеро и манастира Агиос Пантелеймон, както и гъстата гора около него. Планинско колоездене и бягане също са част от посещението на  връх Ипсарион.

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.