Какво да правим на остров Тасос – 6 супер забавления

Какво да правим на остров Тасос – 6 супер забавления
Всеки, който отива на почивка, търси информация какви забавления има на мястото, което ще посети. Въпреки,  че остров Тасос е една доста посещавана туристическа дестинация,  това, което може да правим там организирано не е много. Поради тази причина развит е еко туризма – едно от най-популярните занимания е пътуването до връх Ипсарион, както и разглеждането на забележителностите наоколо.
 Днес  подготвих списък с нещата, които може да правите на остров Тасос, като езда, гмуркане и т.н. Вижте ги:

1. Разгледайте Остров Тасос

Местната архитектура.

Източник на снимката: https://ppress.gr

Тасос е атрактивен остров с красиви плажове, зелен пейзаж и традиционна архитектура. Тъй като това е място с дълга история, най-интересната забележителност в Тасос е Древната Агора, място със стари храмове, останки от светилища, Античен театър и други сгради. Много интересен е и манастирът на Архангел Михаил, закрилник на острова, с чудесна гледка към морето. Много туристически пътеки пресичат центъра на Тасос, водещ до стари замъци, планински върхове и традиционни села, като Панагия, Потамия и Теологос, където е открит хубав музей на фолклора.

2. Гмуркане на остров Тасос

Плуване с рибите в Сан Антонио.

Източник на снимката: https://www.youtube.com/watch?v=7K4ltXZYXlg

Ако желаете да се възползвате от тази дейност, потърсете в Гугъл. Ще намерите доста интересни оферти.

3. Водни спортове в Тасос

Моторни водни спортове на Тасос.

Източник на снимката: http://www.thassos-info.com Разходка с лодка или корабче, приключение с джет, риболовна екскурзия, гмуркане с котки, морски игри и още много занятия, които ще ви доставят невероятно удоволствие. Местата, където ще намерите организирани водни спортове включват Golden Beach, Pachis Beach и Скала Рахони на север, Пефкари, Потос  плаж Psili Ammos  на юг.

4.Конна езда в Тасос

Яздене на остров Тасос.

Източник на снимката: http://www.thassoshorseclub.snadno.eu/

5. Тенис в Тасос

Тенис клуб на остров Тасос.

Източник на снимката: https://www.tenniscourtsmap.com/listing/tennis-club-thassos/ Тенисът е един от най-популярните спортове в целия свят.  На остров Тасос също можете да го практикувате. Може да видите линка от снимката за повече информация.

6. Туристически маршрути

Изглед от връх Ипсариан.

Източник на снимката: https://www.whichgreekisland.co.uk/islands/thassos/sights/mount-ipsarion/

Най-впечатляващият пейзаж на Тасос е връх Ипсарион, разположен в центъра на острова. Зелената планина, покрита с борови дървета, дава страхотен фон на белия пясъчен остров. Най-високият връх на планината е на около 1 208 м надморска височина. На върха на Ипсарион можете да се насладите на гледката към целия остров.

Походът до връх Ипсарион е популярна туристическа дейност. Пътищата са добре маркирани, за да улеснят спокойното пътуване до върха на планината. Докато се изкачвате нагоре, ще видите малко изкуствено езеро и манастира Агиос Пантелеймон, както и гъстата гора около него. Планинско колоездене и бягане също са част от посещението на  връх Ипсарион.

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: