Какво да направите, когато заключите колата си по време на пътуване до София

Ако отдавна искате да дойдете в столицата и ви се случи да заключите колата си въобще не е забавно. Вместо да се разхождате или да посетите някои от нашите прекрасни забележителности и да се наслаждавате на релакса, вие изпадате в състояние на паника, опитвайки се да изчислите евентуалните си загуби.

Това няма да се случи/да изпаднете в паника/, ако прочетете статията.

Има няколко варианта да се справите и те са да се обадите на:

  1. 112, на полиция или пожарната служба.

Това се прилага, ако сте в опасност – трябва да излезете от колата или да  влезете в автомобила за спешно пътуване. По същия начин се реагира, ако сте заключили детето си или кучето си в колата. Не отлагайте, веднага звънете на спешна помощ.

  1. Приятел или член на семейството, който има резервен ключ.

Разбира се това е чудесна идея и ще ви свърши добра работа, стига човекът да не е на другия край на планетата. Е, има и куриерски служби за изпращане, но в най-добрия случай ще се наложи да почакате поне няколко часа. Затова винаги слагайте по някоя друга резерва в джоба на дънките си, дайте и на жена си  резервен ключ.

  1. Пътна помощ.

Ако имате договор с пътна помощ и разчитате да ви спасяват при подобни произшествия, можете да им звъннете. Това е добър вариант, само ако застрахователната полица покрива подобно нещо или имате самостоятелен договор с някоя фирма, която осъществява подобни услуги. Иначе ще ви отрежат главата до кръста, за да ви отворят колата.

  1. Повикайте „Неволята” – разчитайте на собствените си умения „Направи си сам”.

Потърсете клипове от рода на „Как да нахлуеш в собствената си кола”. Трябва да се снабдите и с подходящите инструменти. Но, предупреждавам, че е напълно възможно да нанесете трайни щети на колата си, опитвайки се да я отворите. Сещате се за какво говоря – одраскана боя, изхлузена дръжка и други подобни. Ако колата е със собствено мислене против крадци, инсталирано от производителя, тогава мисията става леко невъзможна. С действията си, може да влезете в режим на заключване на цялата кола, а не само на вратата. Според мен този вариант не е от най-добрите, особено ако колата е последен писък на техниката.

  1. Свържете се с дежурен автоключар, който знае точно как да ви помогне

Моята препоръка е да се обадите на Soslocksmith – денонощен автоключар София. Спокойно може да им се доверите. Те ще направят всичко – от отключване на колата до сменяне на ключалката. Ще ви сменят батерията, ще направят ремонт или подмяна на автомобилната брава и много други екстри. Влезте в сайта им и разгледайте. Сигурна съм, че ще ви бъдат от голяма полза.

[siteorigin_widget class=“WYSIJA_NL_Widget“][/siteorigin_widget]

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.