Какво да направите, когато заключите колата си по време на пътуване до София

Какво да направите, когато заключите колата си по време на пътуване до София

Ако отдавна искате да дойдете в столицата и ви се случи да заключите колата си въобще не е забавно. Вместо да се разхождате или да посетите някои от нашите прекрасни забележителности и да се наслаждавате на релакса, вие изпадате в състояние на паника, опитвайки се да изчислите евентуалните си загуби.

Това няма да се случи/да изпаднете в паника/, ако прочетете статията.

Има няколко варианта да се справите и те са да се обадите на:

  1. 112, на полиция или пожарната служба.

Това се прилага, ако сте в опасност – трябва да излезете от колата или да  влезете в автомобила за спешно пътуване. По същия начин се реагира, ако сте заключили детето си или кучето си в колата. Не отлагайте, веднага звънете на спешна помощ.

  1. Приятел или член на семейството, който има резервен ключ.

Разбира се това е чудесна идея и ще ви свърши добра работа, стига човекът да не е на другия край на планетата. Е, има и куриерски служби за изпращане, но в най-добрия случай ще се наложи да почакате поне няколко часа. Затова винаги слагайте по някоя друга резерва в джоба на дънките си, дайте и на жена си  резервен ключ.

  1. Пътна помощ.

Ако имате договор с пътна помощ и разчитате да ви спасяват при подобни произшествия, можете да им звъннете. Това е добър вариант, само ако застрахователната полица покрива подобно нещо или имате самостоятелен договор с някоя фирма, която осъществява подобни услуги. Иначе ще ви отрежат главата до кръста, за да ви отворят колата.

  1. Повикайте „Неволята” – разчитайте на собствените си умения „Направи си сам”.

Потърсете клипове от рода на „Как да нахлуеш в собствената си кола”. Трябва да се снабдите и с подходящите инструменти. Но, предупреждавам, че е напълно възможно да нанесете трайни щети на колата си, опитвайки се да я отворите. Сещате се за какво говоря – одраскана боя, изхлузена дръжка и други подобни. Ако колата е със собствено мислене против крадци, инсталирано от производителя, тогава мисията става леко невъзможна. С действията си, може да влезете в режим на заключване на цялата кола, а не само на вратата. Според мен този вариант не е от най-добрите, особено ако колата е последен писък на техниката.

  1. Свържете се с дежурен автоключар, който знае точно как да ви помогне

Моята препоръка е да се обадите на Soslocksmith - денонощен автоключар София. Спокойно може да им се доверите. Те ще направят всичко – от отключване на колата до сменяне на ключалката. Ще ви сменят батерията, ще направят ремонт или подмяна на автомобилната брава и много други екстри. Влезте в сайта им и разгледайте. Сигурна съм, че ще ви бъдат от голяма полза.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: