Каква е истината за Бермудския триъгълник?

Каква е истината за Бермудския триъгълник?

Бермудският  триъгълник е загадъчна  мистерия, която се намира в Северен Атлантически океан. Учените все още не могат да намерят истинската причина. Има различни теории, но нито една няма доказателства.

Портал към друго измерение

Коментарът на учените е, че в този регион се намира вихрушка към друго измерение. Според тях самолетите и корабите не са изгубени, а са транспортирани чрез вихъра в паралелен свят. Дали ще могат някога да се върнат у дома? Учените нямат никаква представа. Друг е въпросът, ако наистина там се намира портал към друго измерение, защо не всеки самолет или кораб изчезва. Пътешественикът Кристофър Кълъмбъс е първият, който записва своето пътуване, като отбеляза, че компасът на неговия кораб е спрял да работи и е видял огнена топка в небето.

Измамни вълни

Според документалният филм на  Канал 5 - "Енигмата на Бермудския триъгълник" сега учените вярват, че условията в тази област са подходящи за "масивни измамни вълни" и са използвали симулатори, за да покажат как те биха могли да изложат корабите на риск. "Има бури на юг и на север, които се събират заедно", казва океанографът Саймън Боксал от университета в Саутхемптън.  И ако има други от Флорида, това може да е потенциално смъртоносно образуване на измамни вълни. Хъфингтън пост съобщава, че този тип вълни могат да достигнат височина 100 фута, което би било равносилно на най-голямата вълна, записана някога, "цунами от 100 фута, предизвикани от земетресение и свлачище в Литвия залив на Аляска през 1958 г."

Мехурчета с метан

Скоро бяха намерени серия от огромни кратери, открити на морското дъно около крайбрежието на Норвегия през 2016 г. Кратерите са широки повече от 800 км. Дълбочината им е 45 м.. Смята се, че са образувани от мехурчета, които до голяма степен изпускат метан от находища на нефт и газ, погребани дълбоко в морското дъно. След като тези газове достигнат критична маса, преди да се спукат на повърхността, те могат да причинят големи изригвания.

Атлантида

Една от най-необикновените теории за конспирацията около Бермудския триъгълник, всъщност е мястото на митичния Изгубен град на Атлантида.  Говори се, че на дъното на океана, където би трябвало да е потъналата Атландида, стоят огромни огнени кристали, от които жителите на изчезналия  континент са черпели сила и енергия.

Отвличания от извънземни

Много писатели фантасти вярват, че извънземните използват Триъгълника като портал за пътуване до и от нашата планета". "Районът е като събирателна станция, където улавят хора, кораби и самолети, за да провеждат научни изследвания".

Няма тайна, всички конспирации са измислица

Австралийският учен Карл Крузелнични твърди,  че високият брой изчезвания не може да бъде обяснен с извънземно нашествие  или  енергийните кристали на Атлантида, нито дори и някоя от правдоподобните теории, включващи измамни вълни. Според него мистерията не  нищо повече от перфектна комбинация от човешка грешка, лошо време и висока концентрация на кораби в района. "Триъгълникът  е близо до Екватора, както и до  Америка, поради тази причина се наблюдава този необичаен трафик, каза той пред The Independent.

Според вас, коя теория е вярна?

Може би има и още?

Споделете в коментарите.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: