Каква е истината за Бермудския триъгълник?

Бермудският  триъгълник е загадъчна  мистерия, която се намира в Северен Атлантически океан. Учените все още не могат да намерят истинската причина. Има различни теории, но нито една няма доказателства.

Портал към друго измерение

Коментарът на учените е, че в този регион се намира вихрушка към друго измерение. Според тях самолетите и корабите не са изгубени, а са транспортирани чрез вихъра в паралелен свят. Дали ще могат някога да се върнат у дома? Учените нямат никаква представа. Друг е въпросът, ако наистина там се намира портал към друго измерение, защо не всеки самолет или кораб изчезва. Пътешественикът Кристофър Кълъмбъс е първият, който записва своето пътуване, като отбеляза, че компасът на неговия кораб е спрял да работи и е видял огнена топка в небето.

Измамни вълни

Според документалният филм на  Канал 5 – „Енигмата на Бермудския триъгълник“ сега учените вярват, че условията в тази област са подходящи за „масивни измамни вълни“ и са използвали симулатори, за да покажат как те биха могли да изложат корабите на риск. „Има бури на юг и на север, които се събират заедно“, казва океанографът Саймън Боксал от университета в Саутхемптън.  И ако има други от Флорида, това може да е потенциално смъртоносно образуване на измамни вълни. Хъфингтън пост съобщава, че този тип вълни могат да достигнат височина 100 фута, което би било равносилно на най-голямата вълна, записана някога, „цунами от 100 фута, предизвикани от земетресение и свлачище в Литвия залив на Аляска през 1958 г.“

Мехурчета с метан

Скоро бяха намерени серия от огромни кратери, открити на морското дъно около крайбрежието на Норвегия през 2016 г. Кратерите са широки повече от 800 км. Дълбочината им е 45 м.. Смята се, че са образувани от мехурчета, които до голяма степен изпускат метан от находища на нефт и газ, погребани дълбоко в морското дъно. След като тези газове достигнат критична маса, преди да се спукат на повърхността, те могат да причинят големи изригвания.

Атлантида

Една от най-необикновените теории за конспирацията около Бермудския триъгълник, всъщност е мястото на митичния Изгубен град на Атлантида.  Говори се, че на дъното на океана, където би трябвало да е потъналата Атландида, стоят огромни огнени кристали, от които жителите на изчезналия  континент са черпели сила и енергия.

Отвличания от извънземни

Много писатели фантасти вярват, че извънземните използват Триъгълника като портал за пътуване до и от нашата планета“. „Районът е като събирателна станция, където улавят хора, кораби и самолети, за да провеждат научни изследвания“.

Няма тайна, всички конспирации са измислица

Австралийският учен Карл Крузелнични твърди,  че високият брой изчезвания не може да бъде обяснен с извънземно нашествие  или  енергийните кристали на Атлантида, нито дори и някоя от правдоподобните теории, включващи измамни вълни. Според него мистерията не  нищо повече от перфектна комбинация от човешка грешка, лошо време и висока концентрация на кораби в района. „Триъгълникът  е близо до Екватора, както и до  Америка, поради тази причина се наблюдава този необичаен трафик, каза той пред The Independent.

Според вас, коя теория е вярна?

Може би има и още?

Споделете в коментарите.

[siteorigin_widget class=“WYSIJA_NL_Widget“][/siteorigin_widget]

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.