Как да направим избор на подходящ куфар

Как да направим избор на подходящ куфар

Всеки искакогато пътува багажът му да бъде така подреденче да не заема  много мястоВижте няколко идеикоито ще ви помогнаткогато избирате куфар.

Най-важното нещо е да прецените какъв размер пътна чанта ви е нужна според продължителността на пътуването Ви. Когато пътуването е кратко, изборът на куфар ще е един, когато е по-дълго или се касае за бизнес пътуване, тогава ще е нужен друг вид куфар.

Следващото правило при избор на куфар е какъв транспорт ще ползвате  - автомобил, автобус, влак, самолет.  Ако спазвате тези  стъпки и съвети ще бъде много по-лесно да изберете подходящ куфар.

Те биват няколко размера:

Малък куфар- за ръчен багаж, подходящ за кратко пътешествие, по работа или за уикенда. Тези размери куфари отговарят на изискванията на бюджетните авиокомпании за кабинен багаж на борда.

Среден куфар – за малко по-дълго пътуване и разбира се, големия размер куфар, който е идеален за дългата Ви ваканция в Европа.

Предимството на големите модели са подвижната дръжка и колелцата – дори някои куфари имат 4 колелца, което ги прави още удобни.

И винаги имайте готовността, че можете да се приберете с повече багаж, с отколкото сте тръгнали. Оставете си място или вземете със себе си допълнителна раница. Има и куфари, които могат да се разширяват, чрез допълнително отделение с цип. Те също ще Ви бъдат доста удобни, ако пазарувате повечко и носите сувенири за любимите хора.

А на въпроса дали куфарът да е мек или твърд? Текстилните куфари (меки) са гъвкави и събират повече багаж, затова и са по-предпочитани от всички пътуващи. Изработени са от висококачествени материали, което предполага също и добра защита и много джобове за личните Ви вещи. Но все пак трудно биха съхранили много чупливите вещи като камера, лаптоп и тн. Ако не са предварително  опаковани в допълнителни чанти или кутии, не е препоръчително да ги пренасяте така.

При твърдите куфари плюса е, че със сигурност ще ги предпазят, но пък те нямат външни джобове. Ако все пак изберете пластмасов куфар пред текстилен, внимателно се запознайте с материала, от който е изработен мечтания от Вас модел.

Има няколко вида материали : ABS пластмаса, поликарбонат или полипропилен. Поликарбонатът е най-гъвкав , издържа много и затова цената му е по-висока. Полипропилен е най-тежък и най-неустойчив, затова и е най-евтин.

Често куфарите биват хвърляни и подмятани на летищата, удряни и натоварени с купчина чанти върху тях, затова не се учудвайте ако получите пътната си чанта зацапана, с драскотини или дори с повреда.

Някои производители предлагат куфар и раница в еднаква разцветка за тези от Вас, на които само един брой съхранител на багаж не им е достатъчен. Можете да се възползвате и от катинарчетата за заключване на циповете, които предлагат повече сигурност. Куфарите са много по-удобни и лесни отколкото саковете. Доста по-лесно е да водиш куфара си пред това да носиш огромна раница на гърба или тежък сак в ръка.

Не забравяйтече ако искате наистина красивиздръжлив и качествен куфарще трябва да инвестирате повече средствано пък бъдете сигурниче с него ще пътувате много дълго време и ще прекарате незабравими мигове на път.

Автор: Виктор Бойчев

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: