Как да изберем хотелско спално бельо

февруари 13, 2021 0 Comments

Като всеки собственик на хотел или къща за гости се стремите да осигурите на своите гости комфорт и уют по време на престоя им. И искате клиентите ви да се връщат отново и отново. Има една тайна за това. И знаете ли, коя е? Всъщност сънят е бизнес и това, което ще накара вашите посетители пак да дойдат е точно той - съня. Затова в тази статия ще ви дам информация какво спално бельо да осигурите за своите стаи и апартаменти.

 Каква тъкан да избера?

Памук

Един от най-популярните тъкани за всякакъв тип спално бельо си остава памука. Той е харесван, както от богатите, така и от бедните. И не случайно, тъй като съотношението цена – качество е много добра, а и един от платовете, които издържат дълго време.

Но, нека за вашия хотел да не взимаме обикновен памук, а мерсеризиран. Много хотелиери го предпочитат, защото придава на тъканта блестящ вид, едновременно с това е и мек и приятен на допир и минава за луксозно спално бельо.  Устойчив е на мухъл, поради това, че се обработва с натриев хидроксид. Ако намерите чаршафи от мерсеризиран памук със сатенена ивица, усещането и визията ще са уау. Защото клиентите ще се насладят на гладко и копринено усещане, освен това ще потънат и приятната мекота на памука. Подобни чаршафи имат безупречен блясък, повишена здравина и гладкост, което се предпочита от редица бутикови и висок клас хотели. Мерсеризиранят памук  не се свива толкова, колкото нормалния памук и е идеален за по-често пране.

РЕКЛАМА

Перкал

Този тип тъкан се използва при  производството на спално бельо, защото платът е доста здрав. Издържа на многократното пране, фин и мек на пипане. Другото предимство на перкала, е че е дишаща материя, която регулира влагата. Поради тези си характеристики е идеален за летните месеци. Освен това държи хладно през горещите дни.  Не е бляскав, но пък е приятен на допир.

Сатен

Всеки знае сатена – лъскав и блестящ, копринен на допир, невероятно мек. Обикновено се използва от големите и луксозни хотели. Сатенените чаршафи са предпочитани за през зимата.

Жакард

Жакардът се използва за дамаски, покривки. Използвате се естествени и изкуствени влакна. Масово производство има на жакард  от коприна, вълна, памук, както и от полиестер. Употребата му в хотелите е голяма, защото запазва окраските си след многобройни пранета.

Какъв цвят да е спалното бельо?

Може би сте обърнали внимание, че в големите хотели цветът на спалното бельо е бял. Ако се чудите защо е така, има си причина. Този цвят придава усещане за чистота и новост. Психологическият ефект е огромен, защото това придава допълнителен уют на стаята, където ще се спи.

Какви възглавници да взема?

Когато възглавницата е удобна и мека, човек може да прекара с дни в леглото. От ключово значение е и броят на възглавниците.  Най-добрите хотели обикновено са оборудвани с две до четири основни възглавници, може и би няколко декоративни. Пухените възглавници са предпочитани, но имайте предвид, че има хора които обичат да спят на по-твърди възглавници, така че не е лошо да осигурите и такива.

Разбира се освен чаршафите и възглавниците, трябва да обърнете внимание на още други неща, като качествен матрак, правилно осветление, пухкав килим, удобни нощни шкафчета, правилно подбрани пердета. Но, за тези неща ще говорим в следващите статии.

Информацията ни даде нашия партньор https://spalno-belyo.com/.

Абонирате се за блога, за да не изпуснете следващите публикации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *