Къде около София можем да отидем на конна езда?

април 11, 2023 0 Comments

Цени и съвети за разходка с кон или конна езда около София

Конната езда е чудесен начин за подобряване, както на физическото, така и на психическото здраве. Физически може да подобри мускулния тонус, да предотврати проблеми с гърба, да стимулира кръвообращението, да изгори калории, да подобри дишането и да подобри координацията и позата. Психически може да помогне за намаляване на нивата на стрес, да развие емоционални умения, като емпатия и състрадание, да насърчи неврологичните функции и да повиши самочувствието. Освен това конната езда изисква концентрация, дисциплина и контрол, което може да помогне за подобряване на психичното здраве.

Конната езда също често се използва като форма на терапия за деца с увреждания, тъй като помага за подобряване на двигателните умения и баланс. Конната езда се препоръчва за всички възрасти и здравословни състояния, тъй като може да бъде адаптирана към различни нива на физически способности.

Но, нека видим къде около София има конни бази и какво преддлагат като услуги и цени.

1. кв. Княжево

На двадесетина километра от центъра на София се намира конна база Нова звезда, в квартал Княжево. На разположение на гостите са около 15 коня. Базата може да се посещава, както начинаещи, така и напреднали, самостоятелно или за група. За начинаещи се предлага обучение. 

Гостите на конна база „Нова звезда“ ще се насладят на антистресова и разтоварваща разходка с кон. Не е нужно да имате опит. Ще ви бъде осигурен инструктор, който ще е с вас през цялото време. За напредналите се предлагат екстремни походи, езда на манеж, нощна езда.

Адрес: Княжево, вилна зона Килиите, ул.Люти дол“ 33.  Конната база се намира преди Черния кос, по указателните табели към конната база.

Цени и оферти:

От Grabo.bg – Разходка с кон в планината, с инструктор (40 минути) 30 лв.

От Grupovo.bg – 30 мин. конна езда с инструктор за 25 лв.

2. кв. Драгалевци

Конна база Юг, в кв. Драгалевци се намира до първата станция на Драгалевския лифт, на 20 минути от центъра на столицата.  

 В базата се предлагат различни разходки с кон за антистрес и релакс. Дори и да не сте се качвали досега на кон, ще имате инструктор през цялото време. На разположение са 10 – 15 обучени коня.

Адрес: кв. Драгалевци, предпоследна спирка на автобус 93, Природозащитен информационен център Витоша

Използвайте автобус 93. Слезте на предпоследната спирка(питай шофьора). Вървете 300м нагоре по главния път, по който е дошъл автобуса (павираният път), в дясно от вас има указателни табели „Природозащитен информационен център Витоша“, конна база „София – Юг“ и Бонго парк. След като стигнете до паркинга, поемете по алеята надолу и след около 50 метра ще видите конната база и Бонго парка.

Цени и оферти:

От Grupovo.bg – 45 минути разходка на кон от конна база София, 30 лв.

3. Село Владая

Конна база „Св.Иван Рилски“ се намира в с.Владая, в  местноста „Ямите“ . От София е на  13 км. На разположение на гостите са 8 коня. Приемат се начинаещи, напреднали и групи. Предлагат се разходки, екстремна езда с инструктор, както и коннна езда през полето. Конната база  организира и питник на открито и закрито с обяд,вечеря,чеверме,атракции/по предварителна заявка.

Адрес: село Владая

Цени и оферти:

От Grabo.bg – 1 час конна езда в ден от Понеделник до Петък, 29.50 лв

4. село Иваняне

Базата е на 10 минути от София, близо до Банкя. Предлага чудесни условия за конна езда или разходка с кон. Посещавана е от начинаещи и напреднали, както и от деца. осигурен е инструктор.

Адрес: с. Иваняне, гр. Банкя

Цени и оферти:

От Grupovo.bg – Един час конна езда или урок в събота, неделя и официални празници за 30лв.

5. Село Подгумер

Конна база Ласкар се намира на 20 минути от София в село Подгумер, на около 15 км.

Конете, с които разполага базата са кротки и добре обучени. Уроците са подходящи за начинаещи и напреднали. За деца над 4 години.

Адрес: село Подгумер

Цени и оферти:

От Grabo.bg – Урок по конна езда (30 минути) 19.90 лв

6. Герман

Ездови клуб Валдемар-Хорсис се намира в село Герман, на 15 км от София. Базата предлага обучение за начинаещи и напреднали. Тук не се предлагат разходки, а само уроци. Но, наистина си заслужава. Ще останете очаровани и ще поискате да се занимавате с това професионална.

Адрес: село Герман, на ул. Юрмен.

Цени и оферти:

От Grabo.bg – 30-минутен урок по конна езда с треньор – за начинаещи или напреднали, 29.90 лв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *