Антигуа

Казват, че в Антигуа/малка държава в Карибско море/ има толкова много плажове, че можете да посещавате различен през всеки ден от годината. Но, ако дойдете през март, т.е преди пиковия сезон ще се насладите на пустота и спокойствие, за да бъде пълен вашия релакс.

Сан Диего

Прохладният калифорнийски град привлича по-малко туристи, отколкото съседните градове, но тук също има какво да се види – красиви бели пясъци и мигриращи сиви китове са атракцията през март.

Шри Ланка,  Анурадхапура

Руините на древна АнурадхапураЗа всички, които намират утеха  чрез обикаляне на древни градове , ето една страхотна идея – Анурадхапура – древната столица на Шри Ланка, известна с богатото си историческо наследство, опияняваща атмосфера и невероятни постройки.

Сапа, Виетнам

Красивото планинско градче ще ви остави без думи. Можете да разгледате терасираните масиви, където се отглежда ориз. Това е основната храна храна на местното население, заедно с царевицата. За тях това е изключително трудоемко начинание, но за вас ще е прекрасна планинска гледка, която ще ви очарова.

Кои места с дива природа да посетим през март!

Съчуан, Китай

Как ви се струва обиколко в сърцето на Китай? Провинция Съчуан  е мястото, което да посетите през март. Цъфнали цветя, цъфтящи крушови дървета… Страхотно е! През този период може да се види и  гигантската панда. Естествено пандите не се разхождат по улиците. Можете да ги видите в националния парк Jiǔzhàigōu.

Мадхя Прадеш, Индия

Уникално място, достойно за възхищение. Независимо от игрите на времето и неочакваните температурни промени, горските резервати на Мадхя Прадеш са вдъхновение не само за туристите, но и за Ръдиард Киплинг  и неговата неповторима Книга за Джунглата. Спомняте ли си Маугли – момчето, отгледано от тигри. В интерес на истината през този пролетен период шансът да видите бенгалски тъгър е не е голям, но все пак съществува като възможност. Така, че внимавайте.

Водопадите Игуасу, Бразилия

През март можете да се разходите и до Бразилия. Ще останете очаровани от гледката на водопадите.  Игуасу, това природно чудо са два пъти по-пълноводни от Ниагара. Водопадите де намират на границата между Бразилия и Аржентина.  Над 700 000 туристи посещават водопадите всяка година.

Къде са най-добрите места за приключения за посещение през март ?

Северен Уелс

Не пропускате да посетите през март и Северен Уелс. Може да съчетаете уникална разходка сред природата с дейности като рафтинг, скачане с батут и посещение на подземни пещери.

Коста Рика

Ако сте любители на екзотичните пътувания, Коста Рика е мястото. През март е сухо, предлагат се редица забавления, които да увеличат адреналина ви. Какво ще кажете за поход до вулкан, изкачване на горски масиви и каране на сърф?

Австрийския Тирол

Март може да сигнализира за началото на пролетта в северното полукълбо, но това не се отнася за  високите курорти на Австрийския Тирол, където с пълна сила продължава ски сезона.  Ако сте любители скиори, ще си осигурите незабравимо изживяване.