Гърция, Халкидики – опияняваща комбинация от синьо и зелено

Гърция, Халкидики – опияняваща комбинация от синьо и зелено

Полуостров Халкидики, Гърция със своето синьо-зелено омайващо красиво крайбрежие, наподобяващо тризъбеца на Посейдон, дълбоко врязал се в Егейско море е наслада за посетителите. Зелени величествени гори, достигащи до плажа, златна слънчева светлина отразена в тюркоазените води със специфичния стил на строителството и с богато културно наследство. Безбройните красиви заливи, уникални архитектурни обекти, старателно запазени християнски паметници и многото неразкрити съкровища и като добавите и собственото си богато докосване до уникалността, платото ви подсказва, че това е Халкидики.

1
Красив плаж на остров Халкидики

Тази опияняваща смесица от синьо и зелено, пленява посетителите, опиянява ги и остава в тях трайна наслада, та дори и да се наслаждават само на снимки от Халкидики. Тук на фокус се откриват Верига От хотели за почивка , построени по най-високите стандарти, особено на първия крак от тризъбеца – Касандра. Тук има и стилни свързани с традицията крайбрежни къщи за гости, по крайбрежието на Ситония има и скрити съкровища и яхтени пристанища, както и някои уникални археологически обекти. Те включват Древен Олинт, Стагира – родното място на Аристотел и разбира се Mount Athos – уникален християнски паметник, недокоснат от хода на времето и жив пример на византийската култура, застанал в средата на девствена природа.

1
Крайбрежието на Халкидики

Халкидики е земният рай за тези, които обичат планините и искат да видят забележителности. Пътищата са подходящи, както за планинско колоездене така и за ходене по пътя, който лъкатуши през горите на бор, дъб, ела и кестенови дървета. Тук можете да усетите чистия въздух освежаващ всяка клетка в тялото ви и кристално чистата хладка вода бликаща от десетки кристални извори, за да утоли жаждата ви. Ако искате да останете в планината, разгледайте традиционните къщи за гости в Holomóntas и в други области нагоре по планинските склонове.

1Разбира се всеки, който иска наистина да усети необятността на Егейско море и да покачи адреналина в същото време трябва да отдели и малко време за някои сериозни морски спортове! Уиндсърф, кайтсърф, гмуркане, водни ски и много други морски спортни дейности, които се предлагат за вас тук. Също така и съоръженията в Касандра и Ситония са в отлично състояние и задоволяват всеки с по – изискан вкус. Всеки юли в Торонеос се провежда голямото събитие – плуване на 26км. Конкурсът привлича плувци от всички краища на света.

През летният период полуостров Халкадики е известен със забележителните си художествени фестивали. Провеждани на много места в района. Сценичните изкуства също са видни, и всяко лято в региона се откриват театри, като самите домакини изнасят основните презентации.

Тази област е толкова добре известна със невероятни природни забележителности, а и в същото време крие в себе си все още неоткрити чудеса. Нека да погледнем около нея – там е като изненада на всяка крачка! Вълнуваща, необятна и красива гледка и те изпълва с нежност и любов.

Вижте видео за плажовете и забележителностите на Халкидики

  Вижте още за интересни неща за Халкидики:

    Карта на Халкидики

   Фотогалерия на Халкидики

 

  Разгледайте още от Гърция:

   остров Родос

   остров Крит

   полуостров Атон

Исторически и природни забележителности в Гърция:

  Забележителности на остров Родос

  Забележителности на полуостров Атон

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: