Гърция отваря хотелите си на 1 юли –  ето какво да очакват туристите

Гърция отваря хотелите си на 1 юли –  ето какво да очакват туристите

След като седмици беше блокирана, южната ни съседка, започва постепенно да маха блокадите, наложени заради  Covid 19. Идеята на правителството е хотелите плавно да започнат да функционират до началото на месец юли.  В разговор със CNN, премиерът на страната Кириакос Мицотакис заяви, че ще се вземат всички мерки за безопасното летуване на хората, включително и изискването да се представят т.нар. здравни паспорти, тестване за коронавирус и други мерки.
РЕКЛАМА


Премиерът продължава за интервюто, че може би нощните барове и заведения няма да работят, но въпреки това Гърция има много забележителности и места за посещение, където можете да получите уникално преживяване. По отношение на авиокомпаниите също се предвиждат мерки.  Разбира се разпоредбите за отваряне на хотелите, съобразени с изискванията на Европейската комисия, могат да бъдат променени, ако заболелите до тогава се увеличат.

За да не ви говоря празни приказки, прочетете какво да очаквате като туристи и как да се предпазите от заразяване или да се лекувате, ако вече сте болни.

  1. Всеки хотел трябва да има план за действие в случай на инфекция, включително и задължителната 14 дневна карантина.
  2. Обучение на служителите на хотелите какви са симптомите на вируса и как да реагират, ако положението започне да излиза от контрол.
  3. Физическите контакти между персонал и туристи, трябва да бъдат сведени до минимум. Всичко, което се използва от туристите, трябва да се дезинфекцира, в това число телефони и електронни средства за комуникация.
  4. Гостите трябва да бъдат информирани за всичко подробно по достъпен начин, преди пристигане на мястото. Всички правила за безопасност в хотела и в ресторанта трябва да бъдат сведени до знанието на туристите. Включително трябва да има подходяща информация за хората със зрителни увреждания.
  5. Гостите от своя страна са длъжни да предупредят хотела, ако по време на гостуването или след прибирането си са били зарезени с Covid 19, в рамките на 14 дни от престоя си.
  6. Физическо дистанциране от 1.5 метра до 2 метра и добра хигиена са от първостепенно значение и гостите задължително трябва да спазват тези правила. Всяко заведение или хотел ще уведоми туристите какви точно са мерките в този област.
  7. Гостите задължително трябва да имат лични предпазни средства като маски и ръкавици, да кашлят или кихат в салфетка или кърпичка за еднократна употреба, да мият ръцете си.

Преди да пристигнете, задължително се уведомете какво работи и къде можете да отидете, кои забележителности можете да разгледате. Разберете също и какви са мерките за безопасно летуване, които правителството на дадена страна е организирало.

Източник:

https://greece.greekreporter.com/

Може да харесате също и:

Страните постепенно премахват блокирането на COVID-19

8 промени, които можем да очакваме, когато летим след COVID-19

Абонирайте се за нашия бюлетин

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: