Екзотичните дестинации по света

Екзотичните дестинации по света

Българските туристи проявяват все по-голям интерес към пътуване в далечни и екзотични дестинации по света. Това търсене се засилва през есенните и зимни месеци, тъй като тогава е най-активният туристически сезон в другата част на света – Азия, Африка,

1

Южна Америка. Въпреки че почти навсякъде могат да се посетят лъскави и скъпи курорти, интересът е най-голям към по-достъпните дестинации – Индия, Тайланд, Тунис, Египет. Въпреки че са далеч и самолетният билет до там никак не са евтин, цялостният бюджет за екскурзията олеква заради сравнително евтиното равнище на местните цени спрямо България.  Изключение прави Дубай, който особено в последните години доби голяма популярност сред нашите туристи. Там определено е скъпо, но пък е достъпно с ниско тарифен полет за около 500 лева в двете посоки.  Сред много скъпите екзотични дестинации се нареждат и Австралия,  Китай и Япония, където пътуването е с по-голяма продължителност – между 12 и 20 дни.

2

Друг критерий, по който туристите избират къде да почиват е това дали ги вълнуват обиколки на забележителности и природни феномени или пък по-скоро хубави хотели и безкрайни плажове. Търсещите спокойствие и релакс се ориентират към офертите за почивки. Те се различават от екскурзиите по това, че обикновено осигуряват транспорт и настаняване в хубав хотел на плажната ивица или в сърцето на курорта. В този случай човек сам планира свободното си време, без да се съобразява с конкретна програма или група. При екскурзиите е точно обратното – посещават се няколко града с екскурзовод, понякога се включват и различни атракции – сафари, гмуркане, преход – съобразени с характерните за дестинацията туристически активности.

3

Независимо кой от двата варианта предпочитате, една екзотична почивка или екскурзия ще ви сблъска с нова култура, нови хора и ще ви даде възможност да обогатите своята собствена представа за живота. Предлагаме ви да разгледате повече от  350 екзотични оферти за над 50 дестинации по света и се надяваме, че ще откриете своето приказно място.

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: