Защо да си направим екскурзия до Коста Дел Сол

Защо да си направим екскурзия до Коста Дел Сол

Коста дел Сол е една от най-популярните туристически дестинации за почивка в Испания. Намира се в Андалусия – Южна Испания, между  Коста де ла Луз и Costa Tropical. Но последните две са по-малко посещавани. Името Коста дел Сол означава слънчев бряг  и е много романтично и вдъхновяващо слънчево и прекрасно място. Морският бряг е с дължина повече от 150 км и стига до т провинция Малага.

2

Коста дел Сол е предпочитано място за ваканция в Испания. Тук на глава от населението има повече джетове, отколкото навсякъде другаде в Европа.

Booking.com

3

 Климатът в тази част на Испания е много приятен и лек и  позволява на посетителите да се насладят на прекрасните пясъчни плажове и спокойни води на Средиземно море през цялата година, а не само през летните месеци.

5

7

 На 100 км от бреговата линия, която започва в град Малага, столицата на провинция Малага и отива на запад чак до Кадис е западната част Коста дел Сол. Тя е по-развита, с по-добра инфраструктура и съоръжения. Поради тази причина привлича и по-голяма част от туристите, посещаващи Испания. Международното летище Малага е  разположено на 8 километра на запад от града. То е от решаващо значение, когато става дума за комуникация и връзки със страната и чужбина. Най-важната сухопътна връзка наскоро е значително подобрената част от пътя от Сан Педро де Алкантара до историческия град Ронда.

Брегът, който се простира на 54 км източно от град Малага е източната Коста дел Сол. Въпреки че е много добре развит, тази част е доста по-различна от западната Коста дел Сол. Това отчасти се дължи на факта, че има много скали на до 200 метра източно от Малага, където Sierra Almijara присъединява към морето. Този раздел завършва в едно място, наречено Мара, на крайбрежната равнина.

 8

Източната част на крайбрежието има градски облик. Тук най-важния поминък е  земеделието. Най-важният градски център в този край на брега е Нерха, която е бързо се е разрастнала икономически през последните години. По-голямата част от хотелите, които предлагат места за отдих  са в Нерха или в провинцията  Pueblos. Този град също има основна туристическа атракция – това са пещерите на  на Ибиза. Те са ефектни и са отворени за обществеността.

4

 Коста дел Сол има изобилие от  прекрасни плажове, от Нерха до Гибралтар. Туристите често не могат да изберат къде да почиват. Тези плажове са известни със своите бели пясъци и тяхната топла морска вода. За посетителите, които желаят по-усамотени и спокойни места на почивка, плажовете Sotogrande са най-подходящи. Те са известни с тяхната естествена красота и спокойна атмосфера и са чудесен избор за релакс. Плажовете Естепона и San Roque са доста различни, но също толкова красиви. Плажовете Естепона са подходящи най-вече за семейства, защото те се простират на много километри и водите там са много плитки, безопасни и топли и са  идеални за палави деца.

 Коста дел Сол има много курорти,  в които могат да се настанят много голям брой туристи. Най-популярни са Беналмадена, Фуенхирола и Торемолинос Marbella. Тези курорти  привличат посетители в продължение на години и постоянно продължават да го правят

 

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: