Бора Бора – приказна романтика и красота

Бора Бора – приказна романтика и красота

Bora Bora – тази дума внушава много романтика и невероятни приключения. Тук  можете да се насладите на  изящни пейзажи. Bora Bora е остров, на който преобладават  черни планински скали, с прекрасен изглед към  тюркоазено сини води. Островът е заобиколен от лагуна и бариерен риф и в центъра му има останки от изгаснал вулкан. A лагуната е една малка приказка, която се състои от външни острови и коралов риф. Тук запалените водолази и гмуркачи могат да се отдадат на своята страст.

Красотата на  Bora Bora може да се открие по много начини - незабравимо гмуркане в най-добрите коралови градини, малко разходка по плажа на девственото островче и невероятния бариерен риф, където да се потопите в  кадифения пясък. Легнали под палмите на  Bora Bora да гледате вълшебните залези . Когато слънцето започне да залязва, ще изживеете най-красивото романтично преживяване.

4

 Bora Bora е един от най-романтичните острови в света. Ако търсите един екзотичен рай за медения си месец, уникалната красота на Бора Бора ще ви осигури едно приказно бягство. Най-доброто място за младоженци е замъка Mount Otemanu, който се извисява в небето. В  кристалната вода са разположени бунгала, в които ще се почувствате като в приказка.

5

Невероятната туристическа  дестинация е смес от тропически гори, водопади, разнообразна флора и фауна. Лагуната на Bora Bora е най-екзотичното място на острова. Посещението на този тайнствен остров е едно преживяване, което си заслужава да имате. Перфектните бели пясъчни плажове отстъпват пред изумрудени води, където невероятни разноцветни риби допълват  коралови градини. За  Bora Bora е изключително трудно е да намерят точните думи, за да опише магията, която се излъчва от този остров .

6

На острова има голям избор от хотели, къщи за гости и вили. Повечето от хотелите в Bora Bora са на главните острови, но и местата за отдих на малките островчета предлагат много удобства.

7

За туристите се предлагат много различни атракции. Особено са развити водните спортове, като като гмуркане с шнорхел , гмуркане,  джет ски, каяк, кану гребане, сърф,  плуване, а също и екскурзии до вътрешността на острова. Що се отнася до ресторанти и  заведения, този изключителен остров има голям брой от които да изберете. Ресторантите могат да угодят и на най-претенциозните, като предлагат ястия от целия свят.

8

Любимата атракция на много пътници в Бора Бора е най-екзотичната лагуна. Тя е едно от най-интересните места, които можете да посетите по Bora Bora.

40

Туристите могат  гмуркат с маски и да са в състояние да да докоснат до морските обитатели. Пред очите ви ще се разиграе истинско шоу от делфини, акули и скатове и  тропически риби, които правят невероятни номера на лагуната Бора Бора. Всичките преживявания ще са уникални, ще бъдете вдъхновени и невероятната красота на това приказно място, защото Bora Bora е истински натурален балсам за душата и духа.

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

One thought on “Бора Бора – приказна романтика и красота

  1. Уникално красиво място! Имах щастието да го посетя и спомените от там са незабравими. Прекрасна природа, идеални условия за почивка както за млади, така и за по- възрастни, даже и за семейства с деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: