Богородичната стъпка край Стара Загора – място, което може да те разтърси

Дело на природата или легендата е вярна?

Днес е Богоявление и развълнувана от духа на празника се загледах в „Отблизо” с Мира Добрева. Като, че ли някаква невидима сила ме накара да включа телевизора. Водещата обясняваше за Богородичната стъпка. Разказваше легендата и показваше кадри от святото място. Гледайки го, настръхнах. От него струеше огромна енергия. Да, беше само на екрана, но я почувствах. Почувствах и емоциите на хората, които са били там. Болните и бездетните, които се надяват на чудо. Огромната им вяра, че Бог ще им помогне. Усещането беше  уникално, нещо което рядко изпитвам.

След като се отърсих от първоначалната реакция и се поуспокоих, реших да го споделя с вас.

Според легендата,  на скалата римляни хванали християнин. Искали човека да се отрече от вярата си. Но, той държал на нея. Отговорил им, че няма да го направи, дори и да загуби живота си. Започнали да изтезават и измъчват горкия човек. Целият в рани, кръвта му изтичала, вече на ръба на силите си, той заявил:

„Никога няма да се откажа от вярата си! Никога! Умирам, вярвайки в Христос!”

В този момент небето станало черно. Някъде далече се чул гръм. Над скалата проблеснала светкавица, небето се разцепило и се появила Света Богородица. Светлина струяла  от нея. Римляните се уплашили и застинали в една поза.

Божията майка толкова силно се трогнала от вярата на човека в нейния син, че решила да му помогне. Стъпила върху скалата. Когато вдигнала крака си на мястото се било образувало коритце. Тя изкъпала в него малкия Исус. След, което изчезнала. Дълго време римляните не можели да мръднат. След като дошли на себе си, разбрали че Вярата не е дреха, която може да се смени. Оставили човека, отстъпвайки назад, крачка по крачка. Човекът бил спасен, заради силната си вяра.

Да, легендата е силна и остави в мен усещането, че съм била там. Явно не само при мен е така.

Днес от близо и далеч Богородичната стъпка се посещава от  млади жени, които се надяват да се сдобият с рожба. Посещават го и болни, за които няма лечение. Хората казват, че енергията която струи от там пречиства. Аз я усетих, та дори и през телевизора. Наистина е много мощна.

Това е свято място, всеки който се помоли от душа и сърце, ще бъде излекуван, желанията му ще се сбъднат. Не случайно водата в Богородичната стъпка никога не пресъхва. Както и нашата вяра. А, тя е нещото, което винаги ни води. Има Висши сили, които винаги ни помагат. Те винаги са с нас, независимо, че понякога ни е трудно да вярваме. Но, изход  има, затова трябва да помним  думите на Христос:

Искайте и ще ви даде.

Търсете и ще намерите.

Почукайте и ще ви се отвори

Защото всеки, който иска – получава.

Който търси – намира.

И на този , който почука ще се отвори

Евангелието на Матея 7:7-8

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.