8 от най-мистериозните места в света

Има много места по света, които могат да ви изправят косата. От призрачни хотели в стил Стивън Кинг до места, които така не знаем за какво точно служат и от кого са направени. Ако сте запален турист и искате да разгледате тези чудесии, то вижте нашия списък с най – мистериозните места в света:

1. Бермудският триъгълник, Атлантически океан

Източник: pinterest

Всички сте чували за изчезналите кораби и самолети в зяволския триъгълник. Мистерия, която и до сега не е разгадана. Много е приказвано за тази загадъчна аномалия. Тук може да прочетете няколко от теориите за Бермудския триъгълник. А, ако ви стиска, може да проверите и сами каква  е истината.

2. Хотел Банф Спрингс, Канада

Източник: flickr

Хотелът, който присъства и в известни книги, като „Тимбърлайн“ на Стивън Кинг и „Блестящата слава“ на Стенли Кубрик. Местните разказват ужасяващи истории. Една от тях е за призрачно семейство, което е било убито в стая 873. Има и портиери, които изчезват във въздуха.

Ако успеете да се справите с призраците, ще си прекарате страхотно. Хотелът е действащ и в момента и е висша категория лукс. Намира се в прекрасна елова гора. От него може да стигнете до емблематичните ски полета на Джаспър и Банф.

Заслужава ли си риска хотел Fairmont Banff Springs да бъде посетен? Вие преценете!

3. Трансилвания, Румъния

Източник: flickr

Замъци, вампири, бучащо ехо от църковни камбани…Брашов, Клуж. Изключително зловещи места в сърцето на Румъния. Но, едно от най-потресаващите е неизменно замъкът Бран. За тези, които не знаят – това е домът на кръвожадния вампир граф Дракула. Между другото Дракула е историческа личност,  познат още като Влад Тепеш. Не е бил вампир, но е бил изключително жесток владетел, запомнящ се с кървавите си завоевания.

4. Крива гора, Полша

Източник: feel-planet

Южно от от град Шчечин, който се намира  на крайния източен хълм на Полша, на един хвърлей на запад от границата с Германия, Крива гора има  малко над 400 борови дървета и по разбираеми причини привлича вниманието на туристите. Поради някаква странна причина дърветата растат като буквата С. Според местните, виновник за това е гравитацията, която е изкривила дърветата. А, според други, виновни са нацистите, които са прегазили скоро засадените млади дръвчета  и поради тази причина са се огънали. Каквато и да е причината за кривите дървета, гората е една от мистериите на Полша.

5. Форт Бхангарх, Индия

Източник: flickr

Над Бхангарх тегне страшно проклятие. Местните не смеят да излязат по тъмно, никой не се допуска да влезе във форта след като слънцето е залазяло. Местните упорито говорят, че в резултат на неспазване на разпоредбите да не се ходи по тъмно има много смъртни случаи.

Легендата гласи, че магьосникът Синхай искал да притежава красива принцеса. Дал й любовна отвара. В последният момент планът се объркал и красавицата не изпила магическото питие, а магьосникът паднал мъртъв. Преди да умре успял да направи проклятие върху жителите на Бхангарх, което тегне и до днес.

6. Вечния пламък, Съединени щати

Източник: flickr

Потопете се в криволичещите пешеходни пътеки, които пресичат парка на Кестенския хребет и открийте скритото чудо на Шале Крик.

Вечният пламък  е истинска мистерия, която трябва да видите. 

Защо? Е, защото успява да слее две от най-стихийните сили на Земята на едно и също място – затова! Най-напред ще видите самите великолепни водопади, спускащи се върху слоеве от издълбани гранитни скали.

И тогава идва ред на плавъкът, който никога не угасва, независимо, че върху него се стича непрекъснато вода. Учените казват, че това се дължи на природен газ, който идва от недрата на Земята.

И разбира се 2 мистерии, за които  е писано много .

7. Великденски остров, Полинезия

Източник: flickr

Котато островът е открит от  Рапа Нуи не се е казвал така. Името му е дадено от холандеца Джейкъб Рогевиен през 1722 г. Никой не може да каже откъде идват безройните глави и как са издялани от черните скали, как са преместени. В същност броя им се знае – около 880 са.

8. Стоунхендж, Англия

Източник: flickr

Разположен дълбоко в средата на сивата низина в южна централна Англия, където равнината Солсбъри се извисява, Стоунхендж е пълен с мистерия и магия.

Много е изписано по въпроса, но една от версиите, е че това са извънземни камъни, които  притежават невероятна енергия. Чрез нея група хора контролират цялото население на планената.

Не знам дали това е вярно, но много хора, които са били там казват, че това място притежава  сила, която ги кара да се чувстват меко казано странно.

РЕКЛАМА

[siteorigin_widget class="WYSIJA_NL_Widget"][/siteorigin_widget]

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.