6 дестинации на Балканите, които да посетим по Коледа

6 дестинации на Балканите, които да посетим по Коледа

Готови ли сте за романтична екскурзия?

Коледа  е точно зад ъгъла, празнично веселие и щастие витаят във въздуха. Най-доброто време за почивка с любимия човек. Но къде са най-романтичните места, където може да изкарате страхотно по Коледа?

Ето шест от любимите ни:

Върнячка баня

→ Vrnjačka Banja е бижу в сърцето на Сърбия, популярен в днешно време със своите здравословни  минерални извори.

Лекуват се болести на храносмилателната система, диабет, бъбречни заболявания и заболявания на пикочните пътища, сърдечно-съдови заболявания и много други. Минералните води на Върнячка баня се препоръчват и на здрави хора поради лечебните им ефекти.

→ Събитието, което трябва да видите е Карнавалът на Върчи.

→ Неповторимо изживяване ви очаква в средновековните градове и крепости на Рас , Магник и Козник . Великолепното имение Belimarković , включително музеят на Върнячка баня.

Пролом баня

→ В Prolom Banja можете да се насладите на  уелнес процедури, балнеолечение с лековита кал.

Лекуват  се различни болести: бъбречни и пикочни пътища, храносмилателните органи, на кожата, ревматизъм.

→ Най-интересните забележителности са: Град Дяволското, Църквата на Преображение Господне, Църквата Лазарика, Луковска баня, Църква на дванадесети век в Куршумлия, Неолитни площи Pločnik.

Уникално преживяване със спа процедури, разходки,  стая с игри с осигурен аниматор, музикални вечери, представления, изложби.

Паралия, Катерини

→ Паралия е уникален гръцки курорт, който наистина си заслужава да посетите.

Най-важните атракции в Паралия, Катерини са Археологически обект Pydna, Археологически обект Дион, Mount Olympus (мястото на 12-те митологични богове).

Магазин за сувенири Архон  - ако искате да занесете със себе си част от гръцката история, не го пропускайте.

Археологическият комплекс Дион - митичният дом на гръцките богове, който се намира в планината Олимп. Използван  от Филип II и Александър Велики за военни постановки и ритуали

Охрид, Македония

Град, защитен от Юнеско, заради древните руини, невероятната си природа и уникалната си визия.

Най-посещаваните туристически атракции саМанастир "Свети Наум", Музей на водата "Залив на кости", Църква "Свети Йоан в Канео", Древен театър.

→ Транспортът е автобусен, коли под наем и таксита. През града не минава влак.

Охридското езеро е най-старото и най-дълбокото езеро в Европа. Наистина си заслужава да се посети, защото е природна забележителност, която ще ви остави без думи.

Керамоти

→  Лазурният Керамоти. Почивката там е уникална, заради мекия климат, който от своя страна създава благоприятни условия  за отдих, а и има илечебно  въздействие  върху  туристите.

→ Заслужава си да посетите плажовете на Керамоти. Наистина по това време на годината е студено, но пак ще се насладите на гледката на морето.

→ Тихо и спокойно място, където можете да релаксирате. Колите са малко, няма шум по улиците, спокойно може да се разхождате пеша, без да се притеснявате, че ще вдишате вредните бензинови изпарения.

За рибарите има приятна изненада. Риболовът разрешен е през цялата година.

Остров Тасос

Гръцкият Остров Тасос е посещаван заради природните си забележителности, красиви плажове, интересни антики и не на последно място - добри оферти за настаняване. Не са за изпускане и исторически забележителности, които можете да разгледате.

→ Най-близкият  град е Кавала.  Достъпът се осъществява от Лименас, столицата на остров Тасос.

Отлични заведения за хранене.

Големия пазар на Тасос, който не трябва да се пропуска. Той се организира всяка събота

 

  1. Любляна

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: