5 съвета при избор на туристическа агенция

5 съвета при избор на туристическа агенция

Когато пътувате, искате да се чувствате комфортно, да спестите пари, да обиколите повече места, да отседнете в добър хотел. Ако използвате туристическа агенция, много важно е да намерите правилната. За да не се окажете в патово положение, подготвихме няколко съвета за избор  на коректна туристическа агенция.

Как да изберем туристическа агенция?

1. Провете дали е законна.

Първо и задължително условие е да видите дали туроператорът или туристическият агент е законен или дали има валидна застраховка. Да не се окажете жертва на измамници. В последно време много такива се навъдиха. За да направите необходимата проверка влезте в сайта на министерството на туризма.

2. Списък с вашите нужди.

  • Какъв е бюджета ви.
  • Район с дестинации, който желаете да посетите.
  • Въпроси, които ви вълнуват.

За да сте подготвени какво трябва да питате, желателно е да сте наясно какво точно искате – къде ще пътувате, какъв транспорт предпочитате, колко дълго смятате да останете. Ако не знаете какво точно искате, служителят от агенцията трябва да ви зададе тези въпроси.

Един добър туристически агент ще ви предложи няколко примерни обиколки, които ще включат желания от вас транспорт, описание на местата за посещение, настаняване и най-важното прогнозни разходи.

3. Питайте за всичко, което ви интересува.

Добрият агент ще се съобрази с вашите нужди и ще отговори на всички въпроси. Ако нещо не се вписва в плана ви, обсъдете го с агенцията. Преди да тръгнете на пътуване, трябва да изчистите всички съмнения за предстоящата ви почивка или екскурзия.

4. Осведомете се как и кога можете да се свържете с представител на агенцията.

Уважаващата себе си туристическа агенция ще ви даде тази информация.

5. Питайте за дестинацията.

Много важно е да знаете повече за мястото или местата, които искате да посетите. Все пак търсите услугите на туристическа агенция, защото разчитате на професионалисти, които знаят повече от вас.

6. Какви ще са крайните плащания.

Желателно е да имате  яснота за финалните плащания. Какво точно ще се включи в цената. За съжаление има агенции, които си спестяват някои дребни на пръв поглед суми, а накрая се оказва, че сметката ви е набъбнала доста.

Ще се радвам да споделите  в коментарите вашите преживявания по темата!

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: