fbpx

5 причини да посетим Велинград

Защо  Велинград е толкова посещаван и има огромен интерес от туристите?

Сега ще кажеш – природни забележителности, климат, въздух…И тези фактори  са от значение, но има нещо друго, което буди този интерес. Това са нещата, с които хората искат да се поглезят, когато търсят оферти за Велинград:

– да отседнат в реномиран и луксозен хотел, да си направят спа процедури, да хапнат хубава храна, да се поплацикат в басейна, да бъдат обгрижвани. И всичко това за по-малко пари.  Но, нека да видим каква е причината, хората да се стремят към тези луксозни удоволствия. Явно има защо, щом като напливът е толкова голям и стаите и апартаментите в хотелите се изчерпват бързо.

Нека да се спрем на всяка една причина да посетим Велинград по отделно.

1. Защо пък точно във Велинград?

Умен въпрос, знаеш какво да попиташ. Ами, защото той не случайно е Спа столицата на Балканите и това е, заради уникалните свойства на минералната си вода. Тя помага за редица заболявания, действа успокояващо и релаксиращо на тялото и на психиката.

2. Какво ми  дават спа процедурите?

От доста време чувстваш постоянна умора,  не можеш да си събереш мислите? Опитваш се да се справиш със стреса в работата и в къщи, но без резултат. Имаш желание да се скриеш от всички и  от всичко, искаш да избягаш от сивия и скучен живот, който водиш. Но, каквото и да правиш, дори и да се заключиш за цял час в тоалетната, ефектът е нулев – пак  си уморен и нещастен.

Когато отидеш на Спа, чувстваш как се отпускаш и не мислиш за нищо. Единствено се наслаждаваш на удоволствието и на релакса. Успяваш да се презаредиш, да се разкрасиш, та дори и да поизчистиш токсините от тялото си.

В спа центровете има различни терапии с вода, които действат най-малкото ободряващо. Да не говорим, какво се случва, когато се докоснеш до вълшебните масажи, които се предлагат там. Ще останеш очарован, особено като попаднеш на опитен терапевт, чието докосване на ръцете ще те доведе до емоционален оргазъм. Много от масажите са и терапевтични, с други думи влияят пряко или косвено на дадено заболяване. Но, дори и само за самото разпускане, пак си заслужава.

Но, нека да ти разкажа как влияят на здравето спа процедуритe.

Анти стрес

Когато започне пречистване от токсините, започваш да се усещаш по-спокоен.  Обикновено спа процедурите, които влияят на стреса са комплекс от различни видове техники, обединени в цялостна програма.

Успокояват болка

Тук може да бъдат включени ароматерапия, рефлексотерапия, масаж, хидротерапия. Преживяването е уникално, когато спре да те боли. Чувстваш се като нов човек, направо като прероден.

Детокс   

Ползите от детокса са по-добра работа на сърце, бъбреци, черен дроб. Обикновено това са лечебни спа процедури,  които са под лекарски контрол. 

Забавя се  стареенето

Кожата става в пъти по-свежа, еластична. Дори има и случаи, бръчките да започнат да изчезват. Маха се акнето, благодарение на специфични процедури като пилинг и ексфолиация.

Подобрява се сънят

Тук спадат рефлексотерапията, масажи, акупунктура, диета, както и съвети в каква позиция да спиш. Има терапевтични програми, чрез които успяваш да се насладиш на здрав и дълбок сън. 

Отслабване

 Можеш да отслабнеш чрез комбинация от хранителен режим, специална фитнес програма с персонален треньор и с подбрани лично за теб спа процедури .

3. Защо да отседна в луксозен и реномиран хотел във Велинград?

Вече обсъдихме въпроса защо да отидеш във Велинград. Сега нека се спрем на страхотното усещане да си обгрижван, да се потопиш в една атмосфера на лукс и разкош. Всеки го иска, но не  всеки може да си го позволи. Представи си само огромното фойе с мрамор, меките и удобни мебели. Като седнеш вътре и потъваш. Потъваш не само буквално в коженото изкушение, забравяш за всичко, пренасяш се в един друг свят.

Е, спри да мечтаеш! Виж защо луксозните хотели са луксозни и защо отдиха във Велинград е предпочитан.

→ Бърза регистрация онлайн.

→ Без чакане на регистратура.

→ Получиш същата стая, която си резервирал.

→ Луксът в стаите не е само на думи.

→ Получаваш всичко накуп.

4. Какви забележителности да посетим във Велинград?

Може да видиш и какви водни развлечения във Велинград да посетиш.

5. Защо почивката с включено  all inclusive е любима на туристите?

Можеш ли да си представиш следната картинка: Отишъл си на почивка и единственото, което искаш да постигнеш е пълното отпускане, да почувстваш нирваната навсякъде около себе си. Но не, не може да ти е добре. Ресторантът в хотела е в ремонт. Трябва да обикаляш съседните хотели, все не намираш  храната, която ще ти достави удоволствието, което очакваш. Не, че е лоша, но нещо не е както трябва. Загуби се в града, защото не знаеш къде да отидеш и какво да разгледаш. В хотела започнаха да те цакат за всяко удоволствие, което искаш да си доставиш – за басейн, за спа, за камериерка. В последния ден на ваканцията, изнервен от постоянното обикаляне, имаш  чувството, че главата не е твоя. Вместо да си починеш, ти се сдобиваш с повече стрес. Не стига, че не постигна нищо от това, което искаше, а и като ти представиха сметката, щяха да ти изпаднат очите.

Знаеш ли, не е виновна нито храната, нито обслужването,  а нагласата. Когато тръгнеш очакваш едно, а в последствие се оказва нещо друго. Ти подсъзнателно искаш да се отдадеш на мързела си, да имаш всичко, което ти трябва, но да не се налага да полагаш някакви специални усилия. Искаш в цената да е включено всичко.  Не се обвинявай, всеки го иска.

Но, може да не достигнеш до това раздразнително състояние, просто си намери хотел, който предлага всичко, което искаш. Сутрин като станеш да погледнеш през прозореца и от там да видиш невероятния изглед, в ресторанта да те очаква ароматно кафе със закуска. Да излезеш да се поразходиш из града, да разгледаш забележителности. Имаш въпрос, гидът ще ти отговори. Друго си е, когато хотелът предлага и разходки с екскурзовод, нали? Да очакваш с нетърпение спа процедурите, които са включени в пакета, който си избрал. Да поплуваш в олимпийския басейн… Всичко е включено в цената. Това е all  inclusive. Разбра разликата, нали?

Ваучери за намаление: Мога да имам всичко това, нищо че нямам достатъчно пари!

Мениджърите на луксозните хотели са хора, които знаят как да привлекат клиенти. Наясно са, че повечето хора не са в състояние да си позволят тези глезотии, а ги искат повече от всичко. Под слънцето има място за всеки. Поради тази причина, непрекъснато се правят пакети с намаления, с включена храна, различни спа процедури, достъп до басейн. И някои от тях дори има терапевтични процедури, които решават редица здравословни проблеми.

И така, скъпи приятелю! Ако и ти искаш да се поглезиш, да бъдеш обгрижен, да получиш най-доброто на достъпна цена, намери най-добрата оферта с ваучери за Велинград.

Позволи си да си щастлив!

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.