fbpx

5 идеи за виртуални забавления за деца в София през студените дни

Времето вече е лошо и игрите навън стават почти невъзможни. Особено при "маратон" от 10 дни непрекъснати дъждове. Малките немирници едва се сдържат да не направят някоя велика беля от скука. А, може би вече са пробвали да накиснат котката в пералнята?

Не е лесно да си родител в днешно време. Но пък е интересно, нали? Но, хайде да не позволяваме вредните интереси да завладеят децата и да им намерим занимание.

Къде и какви забавления за деца има в София?

В студените дни най-добрите занимания за децата са за предпочитане на закрито. Но, има и места, които може да посетите семейно като времето се оправи.

И така, ето и класацията.

  1. Детско парти с тематична украса от анимационни приказки.

Това е класика в жанра.  Партито ще може да се организира и проведе в Fun Ring Park, Sofia Ring Mall, време за престой – 2 часа и половина! В цената  са включени меню, украса, аниматор и атракциони. Менюто включва малка пица, хотдог или кроасан, вода или сок. Украсата може да е с мотиви от известни анимационни филмчета, като Барби, Спайдърмен, Колите, Леденото царство и други. Атракционите вкючват Въжеландия, влакче, надуваем плейграунд, стена за катерене и лабиринт, блъскащи колички (еднократна сесия от 5 минути).

▶️ Виж офертата

  1. Ескейп стаи за вкъщи.

Ескейп стаите не са само игри, а развиват логическото мислене, подобряват креативността и развиват умение за решаване на проблеми, които са много важни качества за бъдещото развитие на децата. При  този нов вид, децата попадат в един вид лабиринт и за да излязат от него, трябва да решават загадки, пъзели, да се вживеят в персонажа си, като използват въображението си за решаването на загадките и да стигнат до верния отговор. С всяка решена загадка се приближават до изхода.

Има различни ескейп стаи, като цената варира между 12 лв и 15 лв. Ето и няколко вида, които можете да разгледате:

Escape Room у дома с игра за деца "По следите на откраднатото заклинание"

Персонализирана ескейп игра за вкъщи "Рожден ден с мен"! Забавление за деца

Ескейп игра за вкъщи "Прерията на загадките"

Ескейп игра за вкъщи "Чудноватият дом"

Ескейп игра за вкъщи "Веселият Дирижабъл"! Забавление за деца

Ескейп игра за вкъщи "Пиратското съкровище и дъждовната буря"

  1. Авиосимулатор.

Ако вашето дете се увлича по самолетите, сега е момента да развиете потенциала му. Може в него да дреме един бъдещ пилот. Дори и само за забавление, това ще остави спомен в него за цял живот. Това предложение е на Авиационно-космически форум. Използва се 7 метров екран, който създава усещане за реален полет, а детото може да избере какъв самолет да управлява. Не се притеснявайте, никой няма да пусне детето в симулатора, без обучение. Ще научи как да се справи с лоши метеорологични условия, как да излети, да набере височина и скорост, как да се приземи. Също ще може да прави  фигури от висшия пилотаж, да участва във въздушен бой и много други. Цената на това удоволствие е 19.90 лв за половин час.

▶️ Следи за оферти в Grabo.bg

  1. Игра "Виртуална реалност.

Вашето дете ще се срещне със своите страхове, ще иска да оцелее на всяка цена, накрая ще победи и ще изживеее страхотна емоция. Пред него ще се открият светове, които са приказни, магични, фантастични и  невероятни. Цената за 1 час е 17,90 лв. Симулаторът се намира в единствената по рода си Avatar VR Game Room. За децата се грижи специално обучен персонал, има 10 VR станции с хедсет HTC Vive за кристална визуална картина и качествен звук. Предлагат се и специални кибер обувки, очила и слушалки, за да стане изживяването съвсем истинско. Нека детето ви да се наслади на фантастични, космически или древни светове, да промени бъдещето, изменяйки историята, да се бие с чудовища, да намира начин да победи. Покажете му за какво става въпрос и ще имате 1 час свободни за изпиете по едно кафе в барчето на виртуалните стаи.

▶️ Виж офертата

  1. Посещение на музея на илюзиите.

Това не е толкова виртуално и не е много по темата, но наистина си заслужава.  Музеят е отскоро в София. Разположен е в центъра, на бул. „Мария Луиза”. На цели 400кв.м,  се намират научни изобретения, свързани с физика и оптика. Ще видите как се рисува със светлина, как се създават сенки и как ще изглеждате в куб или стъпили на тавана.  Посетителите ще видят и 10 минутен филм с пояснения как се появават илюзиите и какво е тяхното научно обяснение.

▶️ Следи за оферти в Grabo.bg

Абонирайте се за нашия бюлетин

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.