fbpx

4 водни развлечения във Велинград, които да посетите

Когато ходим във Велинград, обикновено повечето от нас стоят в хотела и се наслаждават на пълния релакс и спа почивка. Но, все пак има и туристи, които искат да се поразходят или да намерят и други удоволствия от престоя си във града. За търсачите на по-силни усещания направихме проучване какво може да се прави във Велинград и какви забавления има. Тъй като сме любители на водата, потърсихме какви водни развлечения има във Велинград.

Аквапаркове

Във Велинград има 2 аквапарка. Единият се намира в квартал Каменица и се казва Делфин, а другия е в хотел Елбрус. Аквапарковете са голямо изкушение за малки и големи. Водната атракция в хотел Елбрус е доста посещавана. Има различни забавления за деца. За възрастните, освен стандартните водни пързалки има джакузи, плувен минерален басейн,  пързалки тръби.

Каяк

Естествено, каякът не е във Велинград, а в язовир Голям Беклик. Цената се определя в зависимост от това колко човека сте и за колко време искате да плавате в спокойните води на язовира. Бройката на хората е между 2 и 14 човека. Лодките се получават в Горски център Чатъма, който се намира на западната страна на язовир  Голям Беклик.

Водно колело

Една от основните атракции във Велинград са водните колела на езерото Клептуза. Половин час можете да се наслаждавате на гледката. Преживяването е уникално. После може да се наградите с вечеря в някои от ресторантите във водата, да се разходите наоколо. Между другото, ако сте любители на рибата, като излизате от Клептуза, има един рибарски магазин с жива риба. Опитайте я на скара.

Разходка с кораб и лодка

Тези атракции са в язовир Доспат. Можете да се разходите с корабчето „Романтика“, което побира 40 човека. Корабът ходи до Доспат. Всеки ден има няколко плавания в определени часове. Разходката е с продължителност 1 час.  Цената е 10 лв за възрастен и 5 лв за деца. Не пропускайте и разходката с лодка или джет.    

Вижте и пътеводител за почивка във Велинград.

Абонирайте се за нашия бюлетин

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.