4 църкви в Рим, които ще ви оставят без думи

4 църкви в Рим, които ще ви оставят без думи

Можете да прекарате цялото си време в Рим, само за да посетите църквите и да се насладите на великолепието, което излъчват. Винаги, когато ходите на ескурзия до Рим, не забравяйте да разгледате тези шедьоври.

Santa Maria degli Angeli e dei Martiri

Santa Maria degli Angeli e dei Martiri – направена от руините на диоклитиевите бани. Таванът е направен от Микеланджело.

Santi Cosma e Damiano

Има древни римски паметници и сгради, превърнати в църкви …

Църквата на Santi Cosma e Damiano притежава красиви съкровища, като тази апсида от 9-ти век. Тя е построена и на върха на езическия римски храм.

Сан Луиджи деи Франсеси

Има църкви, пълни с картини на Караваджо …

“Животът на Свети Мате” на Караваджо в Сан Луиджи деи Франсеси.

Sant’Andrea al Quirinale

И толкова много още невероятни ренесансови и барокови църкви, всички изпълнени с история, изкуство и архитектурни чудеса .

Sant’Andrea al Quirinale на Бернини е един от толкова много шедьоври, които можете да видите в църквите около Рим.

 

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: