4 от най-добрите коледните базари В Рим, които да посетим

Времето преди Коледа е най-подходящо за една шопинг разходка из Вечния град. Рим вече е осветен в празнични светлини и ви очаква. Какво по-хубаво от това да пийнем от захарното вино и да си купим страхотни подаръци от някой от многото коледни пазари в Рим. Най-доброто време за екскурзия в Рим е Коледа. Хем ще си напазаруваме, хем ще разгледаме, хем ще си починем.

Ето и няколко от любимите ни:

Меркато Монти

Монти е синоним на рекорден чар и хипстър фънк, а Mercato Monti е едно звездно въплъщение на това. През месец декември в Mercato Monti над 50 млади таланти представят своите произведения, пазарът се разполага на два етажа, но пак е доста пренаселено от посетители. Можете да присъствате на събитията, които се организират от младите модни творци и колекционери, правят сбирка и показват продуктите си  всеки уикенд.

Тук ще намерите идеалните коледни подаръци – дрехи и аксесоари, създадени видни италиански дизайнери, различни ретро съкровища, картини. Много от местните жители направо го обожават. Явно ретро пазаруването в съчетание с новите модели, които дизайнерите представят е страст, която постоянно трябва да се задоволява.

Работно време:

Събота и неделя, от 10:00 до 20:00 часа

Вход – безплатен

Адрес: Via Leonina, 46

Сайт: http://www.mercatomonti.com/

Пиаца Навона

Разходете се през грандиозния Пиаца Навона, една от забележителностите в Рим, докато спирате между местните продавачи, предлагащи сладкиши, кестени, занаятчийски стоки и произведения на изкуството. Историческият Коледният пазар на Piazza Navona е задължително да се посети. Известен със своите коледни декорации, пазарът е градска институция, горд с 100-годишна си история. Можете да изпиете  чаша горещо вино brulè, докато се възхищавахте на грандиозния фонтан на реките от Джан Лоренцо Бернини.

В помещенията на Via dei Coronari, Via dell’Orso и Sant’Eustachio, ще се насладите на истинска Коледна атмосфера с концерти на свещената музика, евангелия и  самостоятелни мандолинови представления на открито . Децата и възрастните ще харесат безплатната изложба, посветена на италианското родство и древните играчки.

Работно време: от 2 декември до 6 декември

Понеделник – Петък от 9:00 – 1:00 часа, сряда – неделя от 9:00 часа – 2:00 часа

Вход – безплатен

Адрес:  Площад Пиаца Навона

Vintage Market

Започнете Вашия празничен сезон с  посещение на този „весел“ Коледен пазар. Опитайте сезонните вина, усетете традиционните аромати на печене, изберете от прекрасните  автентични реколти. Коледното изложението на вина, в което участват над 80 производителя е идеално за всички възрасти. Загрейте с греяно вино и традиционна храна и напитки. Можете да си купите и  ръчно изработени дрехи, бижута и др, да се насладите на забавни коледни лаборатории за деца и възрастни в приятна Коледна атмосфера, изпълнена с празнични песни и светлини.

Работно време: от 8 ч.до 20 ч.

Вход – безплатен

Адрес:  Via Biordo Michelotti, 2

Видео: https://vimeo.com/199854953

 Музикален фестивал с коледен пазар

След успеха през миналата година, Швейцарският институт организира в Рим (както и във Венеция и Милано) Коледния пазар / МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ, с участието на независими лейбъли от Швейцария и Италия, със записи, звукозаписи и непубликувани концерти! Купете произведения на винилова музика, ограничени издания, мърчандайзинг, тениски, плакати и много други.

Работно време: От 10:00 до 18:00 часа

Вход – безплатен

Адрес: Piazzale di Ponte Milvio, 34

About Author

Otdihbg.com
При нас има всичко за почивка в България.

Може да харесате и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.