4 от най-добрите коледните базари В Рим, които да посетим

4 от най-добрите коледните базари В Рим, които да посетим

Времето преди Коледа е най-подходящо за една шопинг разходка из Вечния град. Рим вече е осветен в празнични светлини и ви очаква. Какво по-хубаво от това да пийнем от захарното вино и да си купим страхотни подаръци от някой от многото коледни пазари в Рим. Най-доброто време за екскурзия в Рим е Коледа. Хем ще си напазаруваме, хем ще разгледаме, хем ще си починем.

Ето и няколко от любимите ни:

Меркато Монти

Монти е синоним на рекорден чар и хипстър фънк, а Mercato Monti е едно звездно въплъщение на това. През месец декември в Mercato Monti над 50 млади таланти представят своите произведения, пазарът се разполага на два етажа, но пак е доста пренаселено от посетители. Можете да присъствате на събитията, които се организират от младите модни творци и колекционери, правят сбирка и показват продуктите си  всеки уикенд.

Тук ще намерите идеалните коледни подаръци – дрехи и аксесоари, създадени видни италиански дизайнери, различни ретро съкровища, картини. Много от местните жители направо го обожават. Явно ретро пазаруването в съчетание с новите модели, които дизайнерите представят е страст, която постоянно трябва да се задоволява.

Работно време:

Събота и неделя, от 10:00 до 20:00 часа

Вход – безплатен

Адрес: Via Leonina, 46

Сайт: http://www.mercatomonti.com/

Пиаца Навона

Разходете се през грандиозния Пиаца Навона, една от забележителностите в Рим, докато спирате между местните продавачи, предлагащи сладкиши, кестени, занаятчийски стоки и произведения на изкуството. Историческият Коледният пазар на Piazza Navona е задължително да се посети. Известен със своите коледни декорации, пазарът е градска институция, горд с 100-годишна си история. Можете да изпиете  чаша горещо вино brulè, докато се възхищавахте на грандиозния фонтан на реките от Джан Лоренцо Бернини.

В помещенията на Via dei Coronari, Via dell’Orso и Sant’Eustachio, ще се насладите на истинска Коледна атмосфера с концерти на свещената музика, евангелия и  самостоятелни мандолинови представления на открито . Децата и възрастните ще харесат безплатната изложба, посветена на италианското родство и древните играчки.

Работно време: от 2 декември до 6 декември

Понеделник – Петък от 9:00 – 1:00 часа, сряда – неделя от 9:00 часа – 2:00 часа

Вход – безплатен

Адрес:  Площад Пиаца Навона

Vintage Market

Започнете Вашия празничен сезон с  посещение на този „весел“ Коледен пазар. Опитайте сезонните вина, усетете традиционните аромати на печене, изберете от прекрасните  автентични реколти. Коледното изложението на вина, в което участват над 80 производителя е идеално за всички възрасти. Загрейте с греяно вино и традиционна храна и напитки. Можете да си купите и  ръчно изработени дрехи, бижута и др, да се насладите на забавни коледни лаборатории за деца и възрастни в приятна Коледна атмосфера, изпълнена с празнични песни и светлини.

Работно време: от 8 ч.до 20 ч.

Вход – безплатен

Адрес:  Via Biordo Michelotti, 2

Видео: https://vimeo.com/199854953

 Музикален фестивал с коледен пазар

След успеха през миналата година, Швейцарският институт организира в Рим (както и във Венеция и Милано) Коледния пазар / МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ, с участието на независими лейбъли от Швейцария и Италия, със записи, звукозаписи и непубликувани концерти! Купете произведения на винилова музика, ограничени издания, мърчандайзинг, тениски, плакати и много други.

Работно време: От 10:00 до 18:00 часа

Вход – безплатен

Адрес: Piazzale di Ponte Milvio, 34

 

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях. За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: