3 идеи как да съчетаем море и планина

април 5, 2023 0 Comments

Един от най-първостепенните фактори за стартиране организацията на Вашата почивка това лято е Вие самите да се самоопределите дали предпочитате да се любувате на уникалната природа в някоя от нашите планини или по-скоро сте от хората, желаещи да се хванат за гребена на вълната. В тези три предложения ще откриете съчетаване на планински и морски туризъм в региона на нашето южно черноморие и планина Странджа. 

 1. Приморско – Бегликташ

Приморско е един от най-развиващите се морски курорти по южното ни черноморие с няколко плажа с големи плажни ивици. В непосредствена близост до Приморско е и скалния феномен Бегликташ. През летния сезон там се организират множество събития. Той  е сборен пункт до доста екопътеки в сърцето на Странджа, като Екопътека до залива Света Параскева, устието на река Ропотамо, Маслен нос и други. 

Оферти за Приморско с ваучериBooking.com

 2. Синеморец и устието на река Велека

Синеморец е китно българско село, превърнало се в спокоен и привлекателен морски курорт на нашето южно черноморие. В непосредствена близост се намира устието на река Велека, по която може да се разходите с лодка и да се насладите на феноменалните природни дадености на планина Странджа. Синеморец има голяма плажна ивица, в непосредствена близост е и плаж Силистар.

Оферти за Синеморец с ваучериBooking.com

 3. Царево и разходка из Странджа 

Царево е морски курорт с прекрасни плажове като Арапя и Нестинарка и в същото време е и прекрасен начален пункт за разходки по различни маршрути в близост до града. Едни от предложенията са разходка до странджнските села в близост като Българи, Бродилово, Фазаново, Кондолово, Граматиково, Кости и други, в който може да намерите великолепни екопътеки за разходка на чист въздух в планината и да се докоснете до бита, културата, традициите и кухнята на региона. 

Оферти за Царево с ваучериBooking.com

инж. Георги Ангелов 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *